eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye Bir Çok Medeniyete Beşiklik Etmiş Cennetten Bir Köşedir

Ünye Bir Çok Medeniyete Beşiklik Etmiş Cennetten Bir Köşedir
17 Nisan 2015 - 16:20

1111

Toplumumuzda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve vatandaşlarımızın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla, her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinlikler düzenlenerek “Turizm Haftası” kutlanmaktadır.

Ülkemizde hızla gelişen turizm sektöründen ilçemizin de pay alabilmesi ve turizm alanında sürdürülebilir bir gelişmişlik gösterebilmesi için yoğun bir gayret içerisindeyiz.

Ünye, bir çok medeniyete beşiklik etmiş, kültürel mirasa sahip doğal güzellikleriyle deniz ve ormanın bir arada bulunduğu turizm potansiyeli yüksek cennetten bir köşedir.  Tarihsel, doğal, geleneksel ve güncel tüm değerlerimizle kapılarımızı açtığımız turizm haftası ve turizm  sezonu, Ünye’miz için bir şanstır.

Bu yıl Büyükşehir Belediyemizle birlikte turizm haftası kutlamaları çerçevesinde etkinliklerimizi Ünyede gerçekleştireceğiz. Cumhuriyet meydanında kurulacak standlarda yöresel ürünlerimizin tanıtımı ile başlayacak etkinlikler,  müze evi,  kadılar yokuşu gezisi, at hanı binicilerinin gösterileri, mehteran ve halk oyunları ekibi gösterileri, Ünyenin dünkü çocukları ve Sahilköy semah grubu gösterileri, deniz turu, Ünye fotoğraf sergisi, bisiklet yarışı, su altı gösterileri, off road gösterileri, oyunlar ve konserlerle şehrimizde kutlanacak.

Kentimizde sahil ve kumsalın yanı sıra tarihi zenginliklerimizin de turizme kazandırılması için Ünye Kalesini projelendirip turizme kazandırma gayreti içindeyiz. Yine bu yıl restorasyonu yakın bir zamanda bitirilecek olan yalı kilisesini, kefeli hanı ve kentimizin en güzel sokaklarından tarihi kadılar yokuşu, müze evi, bakırcılar arastası, hamamlar ve tarihi surları içine alan kültür yolu projelerimizle, Ünye’mizin tarihsel zenginlikleri de turizmin hizmetine  açılacaktır.

Turizm Haftası sebebiyle kentimizin ve ülkemizin turizmine hepimizin katkı sağlaması temennisiyle, turizm haftasının ve dolayısıyla 2015 turizm sezonunun ilçemize, yöremize ve turizm sektörü çalışanlarına hayırlı olmasını dilerim.

 

Ahmet Çamyar

Belediye Başkanı

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-