eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye Meclisinde OSB Müjdesi

Ünye Meclisinde OSB Müjdesi
08 Ocak 2019 - 16:59

Ünye Belediyesi 2019 yılı Ocak ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Ocak ayı Olağan Belediye Meclis Toplantısı, Belediye Meclis Toplantı Salonunda Ünye Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül başkanlığında gerçekleştirildi.

21 gündem ve 2 gündem dışı maddenin görüşüldüğü toplantıda,  görüşülen 23 maddenin 11’i kabul edilirken, 8 madde havale 2 madde ise red edildi. Meclis toplantı günleri her ayın salı günü oldu ve meclis tatili yapılmaması kararı alındı.

Denetim Komisyon üyeleri Zekeriya Tiyaloğlu, Serkan Çolakoğlu, Yahya karaoğlan, M. Ali Şentepe ve Ümit Baş oldu.

Ünye Belediye Başkan Vekili seçilen Mehmet Yaşar Sezgül, 8 Ocak Salı günü gerçekleştirilen olağanüstü meclis toplantısında açıklama yaptı.

ÜNİVERSİTE ALANININ TAHSİS İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİ

Ünye’de bulunan eski havaalanının Ordu Üniversitesine Ünye Yerleşkesi için kullanılmak üzere tahsis işlemenin gerçekleştiğini belirten Ünye Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül, “Fakülte alanının tahsisi iptal edilmişti. Öncelikle bu meseleye bir çözüm yolu bulmayı hedeflemiştik. Bu konuda mücadelemizi verdik ve ilgili dairelerle görüşmeleri gerçekleştirdik. Bu süreçte deyim yerindeyse zaman karşı bir yarış verdik. Bu vesile ile Ak Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Sn. Numan Kurtulmuş’a, Dışişleri Bakan Yardımcımız Sn. Yavuz Selim Kıran’a gayretlerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Gelinen sonuç itibariyle Ünye eski havaalanı yerleşke alanı olarak Ordu Üniversitesine 49 yıllığına tahsis edilmiş oldu.

TABAKHANE DERESİ BATI YAKASI YOL ÇALIŞMASI HIZ KAZANDI

Niksar caddesinde ki trafik yükünü azaltmak için de çalışmalara hız verdiklerini belirten Ünye Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül, “Niksar caddesinin trafik yoğunluğu ile yıllardır karşı karşıyayız. Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ile koordineli bir şekilde çalışarak Tabakhane Deresinin batı yakası ile ilgili çalışmalara başladık. Sahil şeridinden başlamak üzere Bayramca köprüsüne kadar olan kısımda çalışmalar hızlı bir şekilde bitirilecek. Öte taraftan diğer bir ekip ise Ünye Sanayi kısmından başlayarak üst kısımdan yol çalışmalarına başladı. Böylece en kısa zamanda batı yakası yolunu hizmete almış olacağız. Daha önce bu güzergâhta bulunan bazı binaların istimlakinin yapılamamasından dolayı yol genişletme çalışmaları yapılamamıştı. Biz her iki taraftan çalışmaları yürütmeye devam edeceğiz. Mevcut hali ile istimlaki yapılamamış binaların önünden de bir araç geçebilecek mesafe var. Biz bu nedenle tek araçlık mesafe olan yerlerde de çalışmaları yapalım ve hizmete alalım istedik. Böylece kalan süreçte de istimlak çalışmalarını önünü açmış oluruz diye düşünüyoruz.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ İÇİN 197 MİLYON LİRA KAYNAK

Ünye’de istihdam sorununu kalıcı olarak çözecek projelerden bir tanesi olan Ünye Organize Sanayi bölgesi ile ilgili süreç hakkında da bilgi veren Ünye Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül, “Organize Sanayi Bölgesi özellikle istihdam açısından çok önemli. Bizler istihdam sorununun sadece kamu alımları ile çözülemeyeceğinin bilincindeyiz. Özellikle kamuya da bu anlamda daha fazla yük binmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmaları hızlı bir şekilde başlattık. Türkiye’de Organize sanayi bölgeleri ile ilgili daha önce 17 milyon lira olarak aktarılan kaynağın üzerine 180 milyon lira daha aktarıldığı bilgisine ulaştık. Böylece Türkiye genelinde OSB’ler için 197 milyon lira gibi bir kaynak ayrılmış oldu. Bu kaynaktan Ünye’nin de payını alacağına inanıyoruz” diye konuştu.

KAMYON GARAJI KENT DIŞINA TAŞINIYOR

Ünye’nin kanayan yaralarından birinin de Kamyon Garajı meselesi olduğunu dile getiren Ünye Belediye Başkan Vekili Sezgül, “Ünye Kent Merkezinden kamyon garajını çıkaralım istedik ve çalışmalarımızı başlattık. Bu konuda birkaç yer tespiti yapmıştık. Bu yerlerden Ünye Sebze ve Meyve halinin arkasında bulunan bir alan ile ilgili görüşmelerimiz sürüyor. İşlemler tamamlandığında kamyon garajımızı kent merkezi dışına taşımış olacağız” dedi.

OTO GALERİCİLER SİTESİ PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

Ünye’ni acil çözülmesi gereken konularından birinin de oto galerici esnafı ile ilgili olduğunu belirten Ünye Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül, “Özellikle galerici esnafımız yoğun olarak sahil şeridinde faaliyet gösteriyor ve araçlar kaldırımları işgal ediyor. Bu konuda da hızlı bir çalışma sürecinin içine girdik. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüştük. Daha önce kamyon garajı olarak Ordu Büyükşehir Ünye Belediyesi’nden devraldığı alanı tekrar 25 yılığına Ünye Belediyesine devredecek. Bu alana Oto Galericiler Sitesi yaparak hizmete sunacağız ve önemli bir sorunu daha geride bırakmış olacağız” diye konuştu.

 

Ünye Belediyesi Ocak Ayı Meclis Gündemi şu maddelerden oluştu;

  1. 2019 yılı içinde yapılacak olan Meclis Toplantısı günleri ile Meclis Tatil ayının belirlenmesi talebi (Yazı İşleri Müdürlüğü)
  2. 5 adet Denetim Komisyonu üyesinin gizli oy yöntemi ile seçilmesi talebi (Yazı İşleri Müdürlüğü)
  3. (Kabul)Zabıta Müdürlüğünde Zabıta Memuru olarak görev yapmakta olan memur personellere 2019 yılı içinde ödenecek olan maktu mesai ücretlerinin belirlenmesi talebi (Zabıta Müdürlüğü)
  4. (Havale)Ortayılmazlar Mah. 263 Ada 7 Nolu Parsel 1/1000 ölçekli uygulama imar planında ayrık nizam 4 kat konut alanı ve yol olarak planlanan yerde plan tadilatı talebi (Plan ve Proje Müdürlüğü)
  5. (Havale)Saraçlı Mah. 1314 Ada 45 Nolu Parsel 1/1000 ölçekli uygulama imar planında ayrık nizam 4 kat konut alanı ve yol olarak planlanan yerde kamulaştırma yapılması veya plan tadilatı talebi (Plan ve Proje Müdürlüğü)
  6. (Havale)Atatürk Mah. 1403 Ada 35 nolu parsel 1/1000 ölçekli uygulama imar planın ayrık nizam 5 kat konut alanı olarak planlanan yerde plan tadilatı talebi (Plan ve Proje Müdürlüğü)
  7. (Havale)Ortayılmazlar Mah. 765 Ada 28 Nolu Parsel 1/1000 ölçekli uygulama imar planında ayrık nizam 4 kat konut alanı ve yol olarak planlanan yerde plan tadilatı talebi (Plan ve Proje Müdürlüğü)
  8. (Havale)Liseler Mahallesi 1587 ada 1 nolu parsel üzerinde tarım Kredi Kooperatifine ait hizmet binası bulunmakta olup 1/1000 ölçekli uygulama imar planında “resmi kurum alanı” olarak planlanmıştır. Öneri imar planında bahse konu parselin kullanım alanının mevcut duvarlara göre düzenlenmesi talebi (Plan ve Proje Müdürlüğü)
  9. (Havale)Nuriye Mahallesi 1794 ve 1795 nolu adalar 1/1000 ölçekli uygulama imar planında “E:2.00 Yençok:8 kat konut alanı ve yol” 1633 ada nolu ada “Ayrık nizam 4 kat konut alanı ve yol” olarak planlanmıştır. Öneri imar planı teklifinde bahse konu 1633 ve 1795 nolu adaların eski imar planı haklarına göre “ayrık nizam 4 kat konut alanı ve yol” olarak planlanması talebi (Plan ve Proje Müdürlüğü)
  10. (Kabul)Ortayılmazlar Mahallesinde bulunan 240 ada 9 parselin satın alınabilmesi için 5393 sayılı kanunun 18. maddesinin (e) bendi uyarınca Belediye Meclisince görüşülerek karara bağlanması talebi (Plan ve Proje Müdürlüğü)
  11. (Kabul)Bayramca Mahallesi 127 ada 1 nolu parselin satın alınabilmesi için 5393 sayılı kanunun 18. maddesinin (e) bendi uyarınca Belediye Meclisince görüşülerek karara bağlanması talebi (Plan ve Proje Müdürlüğü)
  12. (Red)İmar komisyonuna havale edilen, İlçemiz Hamidiye Mahallesi 190 ada 24 nolu parsel 1/1000 ölçekli uygulama imar planında “tescilli eser ve yol” olarak planlanmıştır. 19.10.2018 tarih ve 6320 sayılı dilekçe ile bahse konu parselin sınırlarından geçmekte olan imar yolunun kaldırılması talebine ilişkin Komisyon Kararının Görüşülmesi (Plan ve Proje Müdürlüğü)
  13. (Kabul)İmar komisyonuna havale edilen, İlçemiz Fevziçakmak Mahallesi 1 ada 10 nolu parsel 1/1000 ölçekli uygulama imar planında yol olarak planlanmıştır. Öneri imar planı teklifinde bahse konu parsel eski plan haklarına göre yapı adasına dahil edilerek “Bitişik nizam 5 kat ticaret-konut alanı” olarak planlanmıştır. Konuya ilişkin Komisyon Raporunun Belediye Meclisince görüşülmesi talebi (Plan ve Proje Müdürlüğü)
  14. (Kabul)İmar komisyonuna havale edilen, İlçemiz Saraçlı Mahallesi F38-c-11-c-1-a plan paftasında yer alan mevcut açık alanın Köseoğlu Caddesi ile kesiştiği kısımda halihazır haritada yanlış ölçüldüğü tespit edilmiş olup, yeniden yapılan arazi ölçümlerine göre kapalı kanal olarak işlenmesi ve bu alandaki imar planının yeniden düzenlenmesi hasıl olmuştur. Konuya ilişkin Komisyon Raporunun Belediye Meclisince görüşülmesi talebi (Plan ve Proje Müdürlüğü)
  15. (Kabul)İmar komisyonuna havale edilen, İlçemiz Saraçlı Mahallesi 382 ada 1 nolu parsel 1/1000 ölçekli uygulama imar planında “E=2.00 Yençok=10 kat konut alanı ve yol” olarak planlanmıştır. Ordu Büyükşehir Belediyesi OSKİ Genel Müdürlüğünün 19.10.2018 tarih ve E.4071 sayılı yazısında parsel üzerinden geçen içme suyu hattının plana işlenmesi talep edilmiştir. Konuya ilişkin Komisyon Raporunun Belediye Meclisince görüşülmesi talebi (Plan ve Proje Müdürlüğü)
  16. (Kabul)Ünye 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Plan Revizyonu Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunun onayına sunulması hususunun Belediye Meclisince görüşülerek karara bağlanması talebi (Plan ve Proje Müdürlüğü)
  17. (Red)İçkili Yerler Belirleme Komisyonuna havale edilen Uğurlu Mah. Merkez Sokak 1 nolu adreste bulunan yerde canlı müzik yayını yapılıp yapılmaması konusuna ilişkin 12.12.2018 tarih ve 11 sayılı Komisyon Kararının görüşülmesi talebi (Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü)
  18. (Havale)Güzelyalı Mahallesi Yalı Sokak No:19 adresindeki Lokantanın İçkili Alan Krokisine ilave edilip edilmemesinin yeniden görüşülmesi talebi (Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü)
  19. (Kabul)Kurumumuzda münhal bulunan kadrolarda 5393 Sayılı Kanunun 49. maddesi gereği sözleşmeli olarak istihdam edilmekte olan ve sözleşmeleri 31.12.2018 tarihinde sona eren Teknik Hizmetleri Sınıfından 1 adet Peyzaj Mimarı, 4 adet Mühendis, 1 adet mimar, 1 adet tekniker ile Avukat Hizmetleri Sınıfından 2 adet avukat olmak üzere 9 adet sözleşmeli personelin sözleşmelerinin 2019 mali yılı sonuna kadar uzatılıp uzatılmaması talebi (İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü)
  20. (Kabul)Taşeron işçisi olarak kurumumuzda görev yapıyor iken 696 sayılı KHK kapsamında Belediye şirketine sürekli işçi statüsü ile devri gerçekleşenlerin maaşları 2019 yılında İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünce tahakkuk ettirilerek ödenecektir. Bu nedenle Birimlerinde şirket personeli çalıştıran Bazı Müdürlüklerin 2019 mali yılı bütçesindeki ilgili harcama kalemlerinden toplam 11.185.000,00 TL tutarındaki bütçe ödeneğinin İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 03.05.01.04 numaralı harcama kalemine aktarılması hususlarının Belediye Meclisince görüşülerek karara bağlanması talebi (İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü)
  21. (Kabul)Bilgi İşlem Müdürlüğüne bağlı Tekkiraz Hizmet Yerleşkesindeki Arşiv Şube Şefliği’nin Arşiv Hizmetleri Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin Belediye Meclisince görüşülerek onaylanması hususu müsaadelerinize arz olunur. (Bilgi İşlem Müdürlüğü)

Gündem Dışı Maddeler:

  1. (Kabul)Bayramca Mahallesinde bulunan mülkiyeti Ünye Belediyesi tüzel kişiliğine ait 2097 ada 23 ve 24 nolu parseller, 2095 ada 1 parsel, 2092 ada 3 parsel, 2088 ada 14 parsel ile Hamidiye Mahallesinde bulunan mülkiyeti Ünye Belediyesi tüzel kişiliğine ait 1552 ada 114 nolu parsellerin 5393 sayılı kanunun 18. maddesi uyarınca satışının yapılması talebi.
  2. (Havale)Gölevi Mahallesi 1260 ada 1 parsel ve 1270 ada 27,29,30,31,33,34,35,46,145,146,185,186,187,188,189,190,217 ve 218 nolu parsellerin bulunduğu alanda dop oranının %43 olması ve 3194 sayılı imar kanununun 18. maddesinde belirtilmiş olan %40 sınırının aşması sebebiyle bahse konu bölgede imar uygulamasının engel teşkil etmeyecek şekilde dop oranının %40’a denk getirilerek imar tadilatının yapılması talebi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-