eskort samsun

ÜNYENETHABER

KENEVİR YETİŞTİRME BAŞVURULARI BAŞLADI

KENEVİR YETİŞTİRME BAŞVURULARI BAŞLADI
12 Ocak 2019 - 3:07

Erdoğan dikkat çekmişti! Kenevir bitkisine iade-i itibar

En eski bitkisel hammadde kaynağı olan ancak son günlerde adı uyuşturucuyla birlikte anılan ve bu risk nedeniyle üretimi sınırlandırılan kenevir bitkisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ülkemizde keneviri yok ettik” sözleriyle yeniden Türkiye’nin gündemine girdi. Buna göre, Tarım Bakanlığı bünyesinde kenevir üretimine yönelik çalışmaların başlatılacağı öğrenildi.

19 ilde üretiliyor

Uyuşturucu yapımında da kullanıldığı için kenevirin üretimi devlet gözetimi altında kotalı şekilde sınırlı şehirlerde yapılıyor. Bakanlığın izinleri doğrultusunda Amasya, Antalya, Burdur, Bartın, Çorum, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kütahya, Malatya, Ordu, Rize, Samsun, Sinop,Tokat, Uşak, Yozgat ve Zonguldak olmak üzere 19 ilde üretimi yapılıyor.

Müracaat 1 ocak’ta başladı

Kenevir üretiminin belirlendiği yerlerde çiftçiler 1 Ocak ila 1 Nisan arasında il ve ilçe tarım müdürlüklerine giderek bakanlığın hazırlamış olduğu kenevir ekme formunu dolduruyor. Bu forumda çiftiçin hangi endüstri alanında ekim yapacağını belirtirken, ekim ve hasat dönemleri başladığı zaman Jandarma, ziraat mühendisleri ve ziraat teknikerleri ayda bir tarlanın gelişim sürecini takip ediyor. Kuralların dışına çıkılırsa tarladaki ürün imha ediliyor.

Nerede kullanılır?

Kurşun geçirmez yelek

Akü kapları

Uçak kaporta ve kanatları

Gemi gövdesi

Kağıt

Kumaş,iplik

Kiremit

Bina kaplaması

Tıbbi ilaçlar

Mobilya

Poşet

Gıda

 

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-