eskort samsun

ÜNYENETHABER

İspanya’dan Misafirler Ünye’de

İspanya’dan Misafirler Ünye’de
21 Nisan 2015 - 16:41

 

İspanyol Heyet Ünye’ye Geldi.

şş

Puset Polvan Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Sevgi Han Türk’ün yaklaşık 2 yıldır üzerinde çalıştığı 2014 yılının nisan ayında kabul edilen Erasmus projesi kapsamında, öğrenci başarısında uyku kalitesinin önemini artırma adına eğitimcileri bilgilendirmek için İspanyol bir heyet Ünye’de bir takım ziyaretlerde bulundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem’i ziyaret eden heyet Atatürk Anadolu Lisesi’nde konferans verdi.

Ziyaret sırasında İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa ERDEM, bu proje ve bu bilgilendirmenin öğrencilerin başarısına etkisinin olacağı konusunda umudunun olduğunu dile getirerek, kendilerini ağırlamaktan çok memnun oldukları söyledi.

Atatürk Anadolu Lisesindeki konferansı gerçekleştiren, İspanyol heyetinden Dr. Gonzalo Pin yapmış olduğu sunumda uykunun hayatımızdaki önemine değinirken “Çocukların beslenme ve uyku düzenlerinin okul başarıları üzerindeki etkisi tartışılmaz. İyi bir uykunun okul performansı açısından son derece önemli olup, okul başarısı düşük çocuklarda uyku bozukluğu olma olasılığının yüksektir.

İlkokul öncesi çocukların günde 11-13 saat, ilk ve orta öğrenimdeki çocukların 10 -11 saat uyumaları gerekir. Uykuları yetersiz olan çocukların, okuma, yazma ve matematik problemleri çözme becerilerinin bozulduğunu ve sağlıklı uyuyanlara göre daha düşük notlar aldığını açıkça gösteriyor. Bu nedenle çocukların sabah zinde uyanmaları; okula istekli bir şekilde hazır olarak gitmeleri, okul motivasyonları ve başarıları için son derece önemlidir. Evde uyku düzenini hala kurmayan aileler varsa harekete geçme zamanları geldi.

Genelde çocuklar gece yatmadan öne bilgisayar kullanıyor. Hatta tablet bilgisayarla yatağa giren çocuklar var. Çalışmalar gösteriyor ki bu tür aktiviteler hem uyku süresini kısaltıp uykudan çalıyor. Özellikle strateji oyunları gibi sinir sistemini uyaran oyunlar uykuyu kaçırıyor ve uyku kalitesini bozuyor. Bu nedenle planlanan uyku saatinden yaklaşık 2 saat kadar önce bilgisayar oyunlarının bırakılması gerekiyor. Gençler, bazen 2’ye, 3’e kadar yoğun telefon trafiği yaşarlar. Bu konuşmalar sadece uyku saatinden çalmamakta, içeriklerinin anlamı ve önemine bağlı olarak, uyuduktan sonra da uykunun kalitesini etkileyebilmektedir. Yatak odasının sessiz, karanlık olması gerekir.” Şeklinde açıklamalar yaptı.

Yaklaşık iki yıldır projenin üzerinde çalışan Puset Polvan Ortaokulu İngilizce öğretmeni Sevgi Han Türk ise “Biz heyet olarak İspanya’ya 1 hafta kalmak üzere gittik. Bir sonraki aşamada da öğrencilerle birlikte İtalya’ya gitmeyi planlıyoruz. Son amacımız toplayıp elde ettiğimiz bütün bilgiler doğrultusunda uykunun öğrenci başarısı üzerindeki etkisinin önemini ortaya koyup kabullenmesine sebep olmaktır. Projemize destek veren ve emeği geçen, öncelikle Ünye Belediye Başkanı Ahmet ÇAMYAR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, Puset Polvan Ortaokulu Müdürü ve her zaman yanımda olan mesai arkadaşım Seda Uyun’a  teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-