eskort samsun

ÜNYENETHABER

SAADET PARTİSİNDEN ZAMLARA TEPKİ

SAADET PARTİSİNDEN ZAMLARA TEPKİ
04 Şubat 2019 - 0:33

Saadet Partisi İl Başkanı Erkan Temiz yayınladığı basın açıklamasında basta ekmeğe yapılan zam olmak üzere AKP hükümetinin ekonomik politikasını eleştirdi.

Saadet Partisi İl Başkanı Erkan Temiz’in Basın açıklaması

 

Ülkeyi yöneten basiretsiz idarecilerin uyguladıkları yanlış ekonomik programların ortaya çıkardığı anormal gidişin normal sonucu olarak her alanda olduğu gibi ekmekte de zam yapılmasını zorunlu hale getirmiştir.  Çünkü öncelikle enerji maliyetlerindeki artış, akabinde ise işçilik giderlerindeki artışlar ki toplam maliyet unsurlarından ortalama artış %30’lar civarında olmuştur, ekmek fiyatlarında %20’lik bir artış sonucunu doğurmuştur.  Piyasada konuşulanlara ve ekonomideki gidişata bakılırsa, seçim sonrasında yeniden zamların yapılacağı, 250 gram ekmeğin 2 lira olacağı ifade edilmektedir. Siyasi iktidar, seçimlere giderken, baskıyla, korkuyla ekonomiyi yönetmeye, kontrol altında tutmaya çalışmaktadır. Bu baskının sonucunda korkunç bir patlamanın yaşanması kaçınılmaz olacaktır.

AKP iktidarı, kendisini sorumluluktan kurtarmak amacıyla elindeki medya gücünü de kullanarak, enflasyonun, zamların, fiyat artışlarının sorumlusu olarak marketleri, esnafları, üreticileri göstermektedir. Her alanda olduğu gibi ekmek zammının sorumlusu da siyasi iktidardır. Yanlış tarım politikaları ile yerli üretimi bitirmiş, ülkeyi küresel sermayenin işgaline açmıştır. Tüm gıda ürünleri artık ithal edilmektedir. İthalat dolarla yapılmakta, dolardaki artış iç piyasada doğrudan fiyatlara yansımaktadır. Üretici maliyetinin altında fiyatlarla satmak zorunda kaldığı ürünleri üretmekten vazgeçmiştir.

Siyasi iktidarın bu uygulamaları, her ne kadar günü kurtarsa da geleceği kurtaramayacaktır. 2019’u kaybettik. 2020’yi kaybetmemek için acilen tedbirler alınmalı, gerek enerjide, gerek gıdada yerli üretimin teşvik edilmesi ve korunması için acil tedbirler alınmalıdır.

AKP iktidarının geçen 17 yıllık iktidarının ülkeyi getirdiği nokta ortadadır.  31 mart seçimleri bu basiretsiz iktidarın tasfiyesi için, yeni ümitlerin yeşermesi için bir fırsattır. Gerek yerel yönetimlerde, gerekse ülke yönetiminde yerli ve milli bir anlayışa sahip iktidarın yönetime gelmesi için bir fırsattır. Çaresiz değiliz, çare var. Çare saadet partisidir.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-