eskort samsun

ÜNYENETHABER

Akhisarspor MKE Ankaragücü Aytemiz Alanyaspor Antalyaspor İstanbul Başakşehir Beşiktaş Bursaspor Erzurum BB Çaykur Rizespor Fenerbahçe Galatasaray Göztepe Kasımpaşa Kayserispor Atiker Konyaspor Trabzonspor Demir Grup Sivasspor Yeni Malatyaspor

Jiu-Jitsu’yu Reis Spor Kulübü Sevdirecek

Jiu-Jitsu’yu Reis Spor Kulübü Sevdirecek
editor( unyenethaber@hotmail.com )
22 Nisan 2015 - 9:10

Jiu-Jitsu savunma sporudur

images

Reis Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Cavit ARSLAN, Jiu-Jitsu  sporunu tanıtarak kendisinin de Türkiye Jiu-Jitsu Federasyonu Ordu İl temsilcisi olduğunu duyurdu.

Jiu-Jitsu sporunun Türkiye’ye 2012 yılında girdiğini belirten Arslan;

Jiu-Jitsu’nun, Taekwondo, Kungfu, Wushu, Karate, Aikido’nun tamamı, Güreş ve Boks’un bir bölümü alınmış bir savunma sanatı olduğunu da söyledi.

Jiu-Jitsu Federasyonu Ordu İl Temsilcisi Cavit ARSLAN;

”Jiu-Jitsu geleneksel savunma sanatı samurayların silahlarını kullanamadıkları zaman baş vurdukları tekniklerden oluşmuştur. Jiu-Jitsu Tekvando, Kungfu, Wushu, Karate, Aikido’nun tamamı, Güreş ve Boks’un bir bölümü alınmış bir savunma sanatıdır. Avrupa’da ilkokul öğrencilerine seçmeli ders olarak gösteriliyor. Amaçları çocukların gelişimine katkı ve sokakta herhangi bir duruma karşı kendilerini savunmalarını sağlamak. Bizlerde yaklaşık 3 yıldır yurtdışında maçlara katılıyor ve derece yapabiliyoruz. Bu zararsız bir spor olup birbirlerine sert bir şekilde müdahale olmuyor, tamamen savunma amaçlı yapılan bir spordur. İnşallah bu sporu bizler de okullarda öğretmeye başlayacağız, bunun için altyapımız da var.

Bu spor zaten Halk Eğitimde ders olarak var ve 300 adet Antrenörümüz bu kursları veriyor. Bizlerde Ünye’de bu kurslardan açacağız. Bu spor Türkiye’ye Federasyon Başkanımız Sayın Orhan Özaklı sayesinde 2012 yılında geldi ve 3 yıldır faaliyetleri sürüyor. Biz şuan Jiu-Jitsu’nun altyapısını oluşturuyoruz. Türkiye’de İçişleri Bakanlığında Jiu-Jitsu Federasyonu kurulmuş olarak var ama resmi olarak Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bu hafta içerisinde dosya verilecek. Şu anda Jiu-Jitsu 48 ilde yapılandı. İl temsilcileri atandı ve Türkiye genelinde 800 adet hakem ve antrenörümüz oluştu. Bizde Ordu ilinde 15 sayısına ulaştık. Hazırlıklarımıza devam ediyoruz ve bu sayıyı 30’a çıkartma hedefimiz var.

Sayın Başkanımız beni Jiu-Jitsu Federasyonu Ordu İl Temsilcisi olarak atadı. Bu atamanın ardından bizlerde çalışmalarımızı yürütüyor ve altyapı oluşturuyoruz. Hakemlerimiz var antrenmanlar yapılıyor ancak ileriki bir tarihte gelişim semineri yapılacak. Muhtemelen bu semineri Ünye’de yapacağız ve benim mazbatam da burada kamuoyu önünde verilecek”şeklinde açıklamalarda bulundu.

# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P