eskort samsun

ÜNYENETHABER

Saadet Partisi Bakan Şahin’e Kapılarını Açtı

Saadet Partisi Bakan Şahin’e Kapılarını Açtı
15 Şubat 2019 - 16:07

Mahalli seçimlere katılacak partilerde aday belirleme çalışmaları devam ederken, kamuoyunun en çok merak ettiği ‘Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olup olmayacağı’ sorusu hala netlik kazanmadı.

Son yaşanan gelişmelerin ardından edindigimiz bilgiye göre, birçok siyasi partinin gündeminde olan Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in, Saadet Partisi ile temasta olduğunu öğrendildi

Konu ile ilgili olarak Saadet Partisi Ordu İl Başkanı Av. Erkan Temiz ile özel röportaj gerçekleştirdik.

Özel röportajımızda İl Başkanı Temiz, halkın taleplerini göz ardı edemeyeceklerini belirterek, bu doğrultuda bugün itibariyle Parti Genel Merkezinin ve Şahin ile görüşmelerinin olacağını söyledi.

Saadet Partisi Ordu İl Başkanı Av. Erkan Temiz’in açıklaması su şekilde;

“Bizim İdris Bey ile adaylık konusunda dört kere görüşmemiz olmuştu. Kendini en son İyi Parti-CHP ittifakını tercih etti. Biz bunun üzerine kendin adayımızı belirledik ve Genel Merkezimize bildirdik. Ama dünkü gelişmeden sonra bizim üzerimizde de ciddi bir baskı oluştu. Kamuoyundan ciddi bir talep gelmeye başladı. Biz bu talebi dikkate alarak Genel Başkan Yardımlarımızla görüştük. Kendilerine durumu aktardık. Yani değişik kesimlerden ciddi talebin olduğunu ilettik. İdris Bey ile tekrar görüşme yapılması gerektiğini söyledim. Bunu Genel Başkan’a ilettiler. Bildiğim kadarıyla bugün İdris Bey ile görüşme yapılacak. Sonucun ne çıkacağı konusunda bir bilgim yok.

Neticede bir şeylerin değişmesi gerekiyor.

Bizde bu bir şeyleri değiştirmek için yıllardır muhalefette siyaset yapıyoruz. Birtakım kişileri kendi içimizden belirleyebiliriz ama neticede buna vatandaş oy verecek, taban bu işe sahip çıkacak.

İdris Bey belki siyaseten birçok noktayı farklı düşünüyor olabilir ama kimlik ve kişilik itibariyle, dürüst ve sağlam bir kimliğe sahip. Bundan dolayı bizim kendisini aday yapmamızda bir sakınca yok. Bütün bunları düşünerek biz kendisine daha önce adaylık teklifinde bulunmuştuk ki o zaman içinde hem teşkilatlardan hem de teşkilat dışından talep olmuştu. Bunları dikkate alarak teklifte bulunmuştuk.

Bugünde yine aynı şekilde. Düşünün, Orduspor taraftarı bile ‘Başkanım aday yapın, Bakan’ı başkan yapacağız’ diyorlar. Bunları görmezden gelmek mümkün değil çünkü bu insanlarla siyaset yapıyorsunuz.

Biz Ordu kamuoyunun bize iletmiş olduğunu fazlasıyla Genel Merkeze ilettik. Genel Merkezde bu konuyu ciddiye aldı ve gerekli çalışmayı yürütüyor. İnşallah olumlu neticelenir.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-