eskort samsun

ÜNYENETHABER

FIRSATÇILAR GÖZÜ FINDIĞA DİKTİ

FIRSATÇILAR GÖZÜ FINDIĞA DİKTİ
19 Şubat 2019 - 0:57

Ekonomik krizin etkisi altındaki Türkiye’de hal skandalının ardından fındık skandalı da ortaya çıktı. Gazetemiz WhatsApp hattına yüzlerce kişinin yapmış olduğu ihbarı değerlendiren haber merkezimiz yapmış olduğu araştırmalar sonucunda hal krizinden sonra fındık krizinide ortaya çıkardı.

FIRSATÇILAR ÜRETİCİNİN EMEĞİNE GÖZ DİKTİ

Fındık Tekeli oluşturduğu iddia edilen bazı fabrikaların, fındığı istediğin fiyata alarak piyasayı düşürdüğü belirtilirken buna bir yeni bir rant  daha eklendi. Üreticilerin belirttiğine göre emanet verilen eski fındıklara tüccarların 2 lira eksik fiyat verdiği öğrenildi. Üreticinin fındığını emaneti alarak istediği gibi değerlendiren tüccarlar,daha sonra fındığını satmaya çalışan üreticiye 2 lira aşağıda fiyat teklif etmesini üreticiler fırsatçılık olarak görüyor.

SORUNU BÜYÜK FİRMALAR YAPIYOR

Fındık tüccarları ise  sorunun temelinde büyük fındık fabrikaların olduğunu belirttiler. Fındık tüccarları fabrikaların eski fındığı düşük fiyattan alma kararı aldıklarını, bu yüzden de vatandaşın mağdur edildiğini kendileri ile ilgili bir sıkıntı olmadığını belirttiler.

HALK GALYANA MI GETİRİLMEK İSTENİYOR?

Halil skandalın ardından fındık fabrikalarının yapmış olduğu bu uygulama yerel seçimler öncesi halkı galeyana getirirken seçimleri maniple edildiği görüşü kamuoyunda hakim oldu.

Vatandaşlar hükümetin bu olaya bir an önce müdahale etmesine ve mağduriyetlerini bir an önce giderilmesini istiyor.Her halükarda üreticinin zarar gördüğünü cebindeki parasının, emeğinin çalındığını ve fabrikacının kazandığını belirten üreticiler bu konuda yetkilileri göreve çağırdılar.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-