eskort samsun

ÜNYENETHABER

İlkbahar Alerjisinden Korunmanın Yolları

İlkbahar Alerjisinden Korunmanın Yolları
08 Nisan 2019 - 23:49

Ünye’de hizmet veren Aktar Demet Akkaya Türedi, ilkbahar alerjisine karşı dikkatli olunması gerektiğine değinerek, alerjik reaksiyona uğrayanlar için baharatlar hakkında bilgiler verdi.

Bu aylarda aslım, bronşit ve nefes darlığı gibi birçok hastalıkla karşı karşıya kalındığını belirten Aktar Demet Türedi, zencefilli macunu ile ilkbahar alerjisinden kolay kurtulmanın mümkün olduğunu belirtti.

İlkbahar alerjisinin geçmesini kolaylaştıran baharatları ile ilgili önerilerde bulunan Türedi, rahatsızlık durumunda kişilerin ilk olarak uzman kişilere başvurmaları gerektiğine de dikkat çekti.  

 Baharatlar hakkında bilgiler veren Aktar Demet Akkaya Türedi:

“Mevsimlerin geçiş döneminde olduğumuz için insanlarda şuan alerji, aslım, bronşit ve nefes darlığı şikayetleri görülmektedir. Alerjik reaksiyonlardan korunmak için doğal baharatlar zencefil, çörekotu, polen, zerdeçal, üzerlik tohumu, baharlı tere tohumu, ısırgan tohumu, havlıcan, karanfil, tarçın, mercan köşk, dorül fülfül, melisa, toros nanesi, kekik, karabaş otu, kakule, anason, kebabiye, biberiye, andız ve dut pekmezidir. İçeresine bal katmadıkları taktirde şeker hastalıları da rahatlıkla tüketebilir. Vücut direncinizde arttıracaktır. Sabah ve akşam olmak üzere hepsini bir tatlı kaşığı içtiklerinde sorunları çözülmüş olacaktır. Bu tarz şikayetleri olan kişiler ilk önce uzman kişilere başvurmaları gerekir.” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-