eskort samsun

ÜNYENETHABER

Akhisarspor MKE Ankaragücü Aytemiz Alanyaspor Antalyaspor İstanbul Başakşehir Beşiktaş Bursaspor Erzurum BB Çaykur Rizespor Fenerbahçe Galatasaray Göztepe Kasımpaşa Kayserispor Atiker Konyaspor Trabzonspor Demir Grup Sivasspor Yeni Malatyaspor

Bayanlar Uzatmada Yıkıldı!

Bayanlar Uzatmada Yıkıldı!
19 Mart 2019 - 1:08

TFF Kadınlar 3.Lig’de play of yükselme mücadelesinde Samsun Dikbıyık Spor Tesislerinde Erbaa Ufuk Keleş Gençlikspor takımı ile karşı karşıya gelen Ünye Gücü FK Kadın Futbol takımı rakibi karşısında üstün oyununu golle süsleyemeyince 90+3.dakikada ani gelişen atak sonrası yediği golle 1-0 mağlup oldu ve play of oynama şansını kaybetti.

 

Golcü oyuncusu İrem Gönültaş’ın sakatlığı nedeniyle bu oyuncusundan yoksun kadrosuyla sahaya kalede Cansu Duyar, savunmada Nida Kılıç, Buse Uçan, Sevilay Yeşilot, Ceren Konar, ön liberoda Büşra Yazıcı, orta alanda Yağmur Şimşek, Ece Selen Terzioğlu, sağ kanatta Makbule Kaplan, sol kanatta Aleyna Meral ve forvette Buket Karadağ on biri ile sahaya çıkan Ünye Gücü FK Kadın Futbol takımı ilk dakikalardan itibaren rakibi üzerinde baskı kurmak isterken ters esen şiddetli rüzgar nedeniyle bir süre oyun kurmakta zorlandı. Rakibinin sürekli uzun topla çıkma isteğine ayağa paslarla oyun kurmaya çalışan kırmızı-beyaz-siyahlılar hakimiyeti ele geçirdiği dakikalarda bu sefer kalabalık rakip savunmayı aşmakta zorlandı. Duran toplarla gol arayan rakibi karşısında kalesinde 23.dakikada ciddi tehlikeyi kalecisi Cansu ve savunma oyuncuları ile engel olmayı başaran Ünye Gücü FK, 27. dakikada rakip ceza sahası içinde altı pas çizgisi içerisinde Buket Karadağ ve Aleyna Meral ile net gol pozisyonunu değerlendiremedi.

İlk yarının son dakikalarında baskısını artıran Ünye Gücü FK, Makbule’nin taşıdığı topla ceza sahası içinde bir kez daha tehlikeli olurken bu ataktan da sonuç çıkmadı ve ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında rüzgarı da arkasına alarak gol arayan Ünye Gücü FK, rakibine atak şansı vermezken üst üste ataklarla gol aradı. Ancak kalabalık savunmayı aşmakta zorlanan Ünye Gücü FK, 72.dakikada Ece Selen Terzioğlu’nun kaleyi karşıdan gören yerden sert vuruşunda kaleciyi geçemedi. Maçın orta hakemi Sezgin Yıldırım oyunda kontrolü kaybettiği dakikalarda Sevilay Yeşilot ve Büşra Yazıcı’ya gösterdiği sarı kartların ardından bu oyuncuları sürekli oyundan atma tehdidi ile psikolojik baskı yapması hem oyuncuların hem de Ünye Gücü FK kenar yönetiminin tepkisine neden olurken hakem sert tavrını ve psikolojik baskısını devam ettirince teknik sorumlu Muhammet Kışla iki oyuncusunu da kenara almak zorunda kalarak maça Dilek Koç ve Sude Uçan ile devam etti.

Maçta artık son dakikalara girilirken gol arayışlarını sürdüren Ünye Gücü FK, Buket Karadağ, Makbule Kaplan ve Yağmur Şimşek’in pozisyonlarında yine golü bulamadı. Maçın uzatmalara gitmesi beklenirken 90+3.dakikada savunmada bir anlık konsantrasyon hatası sonrası uzaklaştırılamayan ve rakibe kaptırılan top filelere gidince Ünye Gücü FK Kadın Futbol Takımının bütün umutları sönüverdi. Maçın kalan son uzatma dakikasında yine rakip kaleyi zorlayan kırmızı-beyaz-siyahlılar ceza sahası içindeki karambolden de sonuç alamayınca rakibine 1-0 mağlup olarak play of oynama şansını kaybetmiş oldu.

Maç sonu Ünye Gücü FK, yönetimi ve teknik ekibi hakem Sezgin Yıldırım’a tepkilerini dile getirirken hakemin rahat tavırları dikkatlerden kaçmadı. Ünye Gücü FK, teknik sorumlusu Muhammet Kışla, iyi oynayıp, iyi mücadele ettikleri bir maçın neticesinin bu olmaması gerektiğini, futbolcularına sahada tehditkar tutumu ile psikolojik baskı yapmaktan geri durmayan hakem Sezgin Yıldırım’ın neyin peşinde olduğunu anlamadığını söylediği açıklamasında, “Bu hakemi böylesi bir maça atayan her kimse kusura bakmasınlar öncelikle hakemlerinin kapasitelerine bir baksınlar. Böyle adamları niye hakem yaparlar ki? Sahada oyuncularımı psikolojik baskı altına alan, oyuncularla iletişim kurma becerisi sıfır bir adam gitsin hakemlik yapmasın. Kadın futbol takımı oyuncuları üzerinde bir erkeklik ispatlama çabası içinde olan bu adam bir genç kızın üzerine yürüme ve onu tehdit etme edepsizliğini nasıl gösterir? Ve üstelik öfkesinden ağzından çıkan tükürükler oyuncumuzun suratına çarpacak hiddette bir hakem nerede görülmüş? Hakem dediğin sahada adalet dağıtacak, amacı futbol oynamak isteyen bir takımı baskı altına alarak dağıtmak değil. Bu adamın peşini bırakmam, bizim 1 yıllık emeğimizi çalan bu hakemin kimlerle ne ilişkiler içerisine girdiğini benim kadar merak edenler var. TFF korsan bir kura çeker, Samsun’da başka işler, yazık günah. Ufuk Keleş takımını tebrik ediyorum ayrıca, kazanan taraf olarak yolları açık olsun. Biz işi buraya kadar getirmemeliydik. Futbol bu, bizim başarı kriterlerimizde play of oynamak, lig atlamak ikinci plandaydı. Önceliklerimiz vardı ve bunu da başardık. İkinci yılında bir maçında üç bini aşan sporseveri stada getirmeyi başaran takım Ünye Gücü Futbol Kulübüdür. Kadın futbolunu kenar köşe sahalardan stada çekerek kalabalık sporseverlerle buluşturarak bir devrim yaptık. İyi bir takımdık. İyi olmak yetmedi. Buradan çıkaracağımız dersler olacak elbette” şeklinde konuştu.

# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P