eskort samsun

ÜNYENETHABER

Adalet Ormanı İçin İlk Fidanlar Toprakla Buluşturuldu

Adalet Ormanı İçin İlk Fidanlar Toprakla Buluşturuldu
21 Mart 2019 - 16:40

Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı himayesinde Ünye M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü, Ünye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Ünye Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği ile Ağaçlandırma ve Koordinasyon Projesi kapsamında “Adalet Ormanı” fidan dikim töreni düzenlendi.

Düzenlenen proje ile ağaç ve orman sevgisinin pekiştirilmesi, çevre duyarlılığının arttırılması, hükümlü ve yükümlülerin sosyal faydası daha yüksek olan ağaçlandırma çalışmalarında istihdam edilerek yeniden topluma kazandırılması hedeflenmektedir.

Adalet Ormanı ağaçlandırma projesi kapsamında Ünye Sahilköy Mahallesinde bulunan alana bugün 540 fidan dikilmiş olup, toplamda 2500 fidanın bölgeye kazandırılması amaçlanıyor.

Düzenlenen törende projeye yönelik konuşmada bulunan Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün şunları ifade etti; “Adalet Bakanlığımız ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında ağaçlandırma faaliyetlerine yönelik çeşitli protokoller imzalanmış ve denetim serbestlik uygulamaları çerçevesinde kamu yararına çalıştırılan yükümlüler ile açık ceza infaz kurumunda bulunan hükümlülerin, ağaçlandırma faaliyetlerinde istihdam edilmeleri yolundaki çalışmalar uzun süredir yürütülmektedir. Bu günde Cumhuriyet Başsavcılığımız himayesinde Ünye M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü, Ünye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Ünye Orman İşletme Müdürlüğü katkılarıyla hükümlü ve yükümlülerle “Adalet Ormanı” ağaçlandırma faaliyeti icra edilecektir. Bu projede katkıda bulunan herkesi kutlarım.” diyerek sözlerini tamamladı.

Projenin önemine ilişkin açıklamada bulunan Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney şunları ifade etti; “İnsanların hem kendi gelecekleri hem de vatan toprağı için ağaç dikmenin anlamı başkadır. Bugün kader mahkumu olan hükümlülerimiz vasıtasıyla Adalet Bakanlığımız sayesinde bu proje gerçekleşiyor. Gerçekten proje hem anlamlı hem de sürdürülebilir bir projedir. Adalet Bakanlığımız son yıllarda hükümlüleri dört duvar arasında mahkumiyet süresini geçireceği tarzda hükümler infaz edilmiyor aynı zamanda onların cezalarını çekerken rehabilite edilerek meslek edinmeleri, topluma kazandırılmaları ve topluma kazandırılmaları noktasında ciddi katkı sağlıyor. Bu projede onlardan biridir ve bu projede emeği geçen herkesi kutluyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Programa ayrıca Belediye Başkan Vekili Orhan Gürel, Ünye Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Bünyamin Dönmez, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Metin Özmen, Hakim ve Cumhuriyet savcıları, M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Osman Demirel, Denetimli Serbestlik Müdürü Bülent Demirel, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, denetimli serbestlik yükümlüleri ve vatandaşlar katıldı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-