eskort samsun

ÜNYENETHABER

Masal Anlatma ve Canlandırma Yarışmasında Minikler Kıyasıya Yarıştı

Masal Anlatma ve Canlandırma Yarışmasında Minikler Kıyasıya Yarıştı
21 Mart 2019 - 16:35

Ünye İlçe Halk Kütüphanesi, 55. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında İlkokul 3. ve 4. sınıflar arası 12. Geleneksel Masal Anlatma ve Canlandırma yarışması düzenlendi.

Yarışmada İnönü İlkokulu öğrencisi Beren Nal, 97 puanla birinci oldu.

Ünye Halk Kütüphanesi Müdürlüğünce  düzenlenen 12. Geleneksel “Masal anlatma ve Canlandırma” yarışmasına toplam 11 öğrenci katıldı.

Minik öğrenciler yarışmada, hayal güçlerini de kullanarak belirledikleri masallara hayat katarken, jüriyi etkilemek için kıyası yarıştı.   

Yarışma öncesi açıklamada bulunan Ünye Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Kocaoğlu; “55.Kütüphaneler haftasına girdik. Önümüzdeki hafta boyunca etkinlikler düzenleyeceğiz. Kütüphanemizin imkanları ölçüsünde programlarımızı sadece Kütüphanemiz hizmet katında değil, dışarıda da gerçekleştireceğiz.

Atatürk İlkokulu önünde açık havada bir kitap okuma etkinliği düzenleyecektik fakat bu yıl kütüphaneler haftasının seçim dönemine denk gelmesi buna mani oldu. Ama inşallah 27 Mart Çarşamba günü Gogina Parkında saat 10:00’da ne kadar kitabımız varsa getirerek temiz havada kitap okuma etkinliği gerçekleştireceğiz. Orada her yaşa uygun kitabı bulunduracağız.  28 Mart Perşembe günü de Cumhuriyet Meydanı’nda açık hava kitap okuma etkinliği gerçekleştireceğiz. Cumhuriyet Meydanında sandalyeler ve masalarla beraber gideceğiz. Ve kütüphanemizin kapıları zaten sizlere her zaman açık.

Biz özellikle Ünye’de Kütüphane kurumunun bilinirlik özelliğinin daha yoğun ve daha yüksek olması için uğraşıyoruz. Bu kapsamda tanıtım faaliyetleri yürütüyoruz. Bu anlamda teşekkür ediyorum. Bu yıl kütüphanemiz hem okuyucu bazında hem de kitap ödünç verme bazında son yılların rekorlarını egale ederek, büyük bir okuyucu kitlesine ulaşmış durumda.

Maalesef yerimizin bize elverdiği ölçüde bu hizmetleri gerçekleştiriyoruz. İlçe halk kütüphanemizde şuan 37 Bin 105 adet kitap okuyucularını bekliyor. Biz sadece okuyuculara kitap hizmeti vermiyoruz. Boş zamanlarını değerlendirme, satranç oynama ve internet ortamında istediği bilgilere erişme imkanı sağlıyoruz. E-devletten, SGK’dan ne işleriniz varsa hiçbir internet salonuna gitmeden hepsini kütüphanemizde halledebilirsiniz. Ayrıca çocuklarımız dışarının kötü ortamından etkilenmesin diye biz kütüphanemiz bünyesine iki adet büyük ekran oyun bilgisayarı kazandırdık. Alanımız imkan verirse bu oyun bilgisayarlarımızın sayısını 10’a da çıkarabiliriz.

Kültür Merkezi yapıldığı zaman 2 katlı bir blok Kütüphanemiz için ayrıldı. Altında 100-200 kişilik bir konferans salonu ile beraber yapılması düşünülen bu blok Kütüphanemiz emrinde olacak. İnşallah dualarınızla beraber kısa zaman içinde temel atma törenini gerçekleştirmiş oluruz. Bu etkinliğimiz ile, çocuklarımızın kendi becerileriyle bir masalı anlatmasını istiyoruz. İstiyoruz ki bu masalı anlatırken aynı zamanda kendisinin içerisinde var olan yeteneği de ortaya çıkarsın istiyoruz. İnşallah zamanla bu tür etkinliklerimiz daha da çoğalır.Biz çocuklarımızı sadece bir okuyucu olarak değil, onların yüreklerine, akıllarına ve sevgilerinde de talip olarak dokunmak için uğraşıyoruz. “ diye konuştu.

Geleneksel 12. Masal Anlatma ve Canlandırma Yarışmasına katılan öğrencilerden,

İnönü İlkokulu’ndan Beren Nal 97 puanla birinci, Şehit Fatih Efiloğlu İlkokulu’ndan Rabia Baloğlu 95 puanla ikinci, Ünye Merkez İlkokulu’ndan İrem Çam 93 puanla üçüncü, Kaledere İlkokulu’ndan Ayşe Naz Arslan 84 puanda dördüncü, Atatürk İlkokulu’ndan Beyza Hanım Baş 83 puanla beşinci, Anafarta İlkokulu’ndan Yaren Sevindik 76 puanda altıncı, Prof. Necmettin Polvan İlkokulu’ndan Azra Atacık 71 puanla yedinci, Fevzi Çakmak İlkokulu’ndan Rabia Esila Çarkacı 67 puanla sekizinci, Yeşilkent Şehit Mustafa Güler İlkokulu’ndan Mustafa Eren Tonyalı 60 puanla dokuzuncu, Toki Ömer Çam İlkokulu’ndan  Asya Can 59 puanla onuncu ve Şehit Hüseyin Başaran İlkokulu’ndan Zeynep Ecrin Bayoğlu 57 puanla on birinci oldu.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-