eskort samsun

ÜNYENETHABER

Muhtar Adayları Mevcut Muhtarlarla İlgili Şok Edici Açıklamalarda Bulundu

Muhtar Adayları Mevcut Muhtarlarla İlgili Şok Edici Açıklamalarda Bulundu
25 Mart 2019 - 7:53

Ünye’deki yeni muhtar adayları eşitlikle seçime girmek istiyor.

Ünye Liseler Mahallesi Muhtar Adayı Mehmet Kisbet ve Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtar Adayı Yaşar Yıldız, mevcut muhtarların seçime kısa bir süre kala seçim eşitliğine aykırı tutumları ve yaptıklarıyla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Muhtar adayları, mevcut muhtarların kendi oy pusulalarını YSK’nın gönderdiği ve içinde seçmen kağıtlarının bulunduğu zarfa koyarak vatandaşlara posta yoluyla gönderdiklerini belirttiler.

Vatandaşların zarftan çıkan oy pusulalarını resmi bir evrak sandığını ve bu durumun yeni muhtar adaylarına haksızlık olduğunu belirten muhtar adayları açıklamalarında şu ifadeleri kullandılar;

Seçmen kağıtlarıyla oy pusulalarının aynı zarf içinde seçmenlere dağıtıldığını belirten Liseler Mahallesi Muhtar Adayı Mehmet Kisbet açıklamasında şunları ifade etti: “YSK’nın muhtarlara gönderdiği seçmenlere dağıtılacak olan seçmen kağıtlarının yanı sıra mevcut muhtarların kendi oy pusulasını da aynı zarfın içine koyduğu ve pastahanede çalışan postacı vasıtasıyla vatandaşlara gönderdiğini öğrendik. Biz de kendi seçim pusulamızı evlere dağıtırken vatandaşlar “bizim seçmen kağıdımız geldi.” diyor ve dağıttıkları zarfı resmi bir evrak sanıyor. Bu durumun ne kadar etik olduğunu kamuoyunun takdirine sunuyorum.”diye konuştu.

YSK’nın gönderdiği zarflar ile oy pusulalarının ayrı dağıtılması gerektiğini belirten Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtar Adayı Yaşar Yıldız açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Liseler Mahallesi Muhtar Adayı Mehmet Kisbet kardeşimin söylediklerine tamamı ile katılıyorum. Şu anki Fevzi Çakmak Mahallesi mevcut muhtarımız da oy pusulasıyla birlikte YSK’nın vermiş olduğu seçmenlere dağıtılacak olan kağıtları aynı zarfın içine bırakmıştır. Şuanda vatandaşlar muhtarlık binalarına gelip kendileri bu zarfları teslim alıyorlar. Halbuki bu vatandaşın eline teslim edilirken oy pusulası ayrı verilmesi gerekmektedir.

Yeni Muhtar Adaylarının Haklarının Korunması Gerekmektedir

Yine seçmenlerden bana gelen şikayetlere göre örneğin 5 katlı bir apartmanın 4 dairesi oy vermiyor diye tek bir daireye oy pusulası verildiği ve diğer 4 dairenin muhtarlığa gelmesinin beklendiği vatandaşlar tarafından direk bana iletilmiştir. Bu durumlar seçim eşitliğine aykırıdır. Biz YSK’dan, Kaymakamımızdan ve yüksek yargıdan seçimlerde eşitlik ilkesinin uygulanmasını istiyoruz. Yeni muhtar adaylarının da haklarının korunmasını ve eşitlikle seçime girilmesini istiyorum.”diyerek sözlerini tamamladı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-