eskort samsun

ÜNYENETHABER

Tokaç’tan Konut Sahibi Olmak İsteyenlere Önemli Tavsiyeler

Tokaç’tan Konut Sahibi Olmak İsteyenlere Önemli Tavsiyeler
07 Nisan 2019 - 23:28

Emlak sektörü, konut piyasası ve konut kredileriyle ilgili son durumu Ünye Atlas Emlak Yapı ve Gayrimenkul İşletmecisi Metin Tokaç değerlendirirken konut satın almak isteyenlere önemli tavsiyelerde bulundu.

Kredilerdeki gerilemenin piyasaya ciddi anlamda hareketlilik getirdiğini belirten Tokaç, Ünye’de şuanda fırsat ürünlerinin bulunduğunu ve vatandaşların bunları gönül rahatlığıyla satın alabileceğini ifade etti.

Konut satışlarını yüksek maliyetlerin etkilediğini ve konut kredisi düştüğünde konut fiyatların şu anki seviyelerden daha fazla olacağını ifade eden Tokaç, açıklamasında şunları söyledi;

Ünye Atlas Emlak Yapı ve Gayrimenkul İşletmecisi Metin Tokaç: “Kredilerde biraz gerileme oldu ve bu da ciddi anlamda piyasaya hareketlilik getirdi. Özellikle fırsat ürünleri olan bölgelerde Gölevi, Atatürk Mahallesi, Ünye Merkez’e bir çok noktada talepler arttı ve bu da satışlara yansıdı. Biz bölgede daha çok sorunsuz ve sıkıntısız gayrimenkullerle ilgileniyoruz. Sorunu olanların da sorunlarına çözümler üretip yine müşterilerimize sunuyoruz. İnsanların ev isteği hiç bir zaman durmaz çünkü herkes bir evi olsun, çocuklarının bir evi olsun ister. Bu sebepten dolayı konutta talep her zaman devam eder.

Konut Satışlarını Etkileyen Faizler Değil, Yüksek Maliyetlerdir

Bugün konut satışlarını etkileyen faizler değil, yüksek maliyetlerdir. Bir çok lokasyonda konuttaki fiyatlamalar özellikle yeni yapılarda mevcut fiyatların daha da üzerine çıktı. Daha önce tamamlanmış konutların fiyatları 250-300 bin bandında seyrederken, yeni yapılacak olan ve projeleri devam eden konutların maliyetleri çok yükseldiği için piyasada ikili bir fiyat yarattı.

Vatandaşlar Fırsat Ürünlerinden Çekinmeden Faydalanabilirler

Şuanda Ünye’nin en iyi ve sosyal donatıları yüksek olan lokasyonlarında özellikle Atatürk Mahallesi, Gölevi ve bu civarlara yakın noktalarda ciddi anlamda fırsat ürünleri vardır. Vatandaşlar gidip çekinmeden bunlardan faydalanabilirler. Sektörde korkulacak tek bir şey vardır bu da fiyatların bundan sonra maliyetlerinde artmamasıdır. 2018 ve 2019 yıllarında konutla beraber özellikle doğru lokasyonlarda olan satılık ticari iş yerleri de talep gördü ve el değiştirdi. Bu iş yerleri de el değiştirmeye devam edecektir. Satışta alış da çok normaldir. Şuan konutta önemli olan maliyetin bu seviyelerde kalması ve artmamasıdır. Projesi devam eden ve %80 bitim garantisi verilen tüm yerlerde müşterilerimiz gönül rahatlığıyla alım yapabilir.

Faiz Oranlarının Düşmesini Bekleyip, Bu Fırsatı Kaçırmayın

Şuanda fırsat ürünlerinde konut kredilerinin faiz oranlarının daha aşağıya gelmesini bekleyip, o fırsatı kaçırmak da vardır. Zaten şuanda çok iyi yerlerde kolaylıkla alınabilecek daireler vardır. Konut kredisi 0,98’e düştüğünde sanılmasın ki o fiyat hala yerinde kalacak. Bu sefer de konut kredisindeki düşüşe göre fiyat artış gösterecektir. Şu anki iyi noktalardaki lokasyonları müşterilerimizin değerlendirmesini öneriyorum. Yine iyi noktalarda satılık iş yerlerimiz var. Bu uzun vadede ciddi bir gelecektir. Bir ev iş yeri satın almaz ama bir iş yeri on tane bile ev satın alabilir.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-