eskort samsun

ÜNYENETHABER

VATANDAŞLARDAN İLHAN’A BÜYÜK DESTEK

VATANDAŞLARDAN İLHAN’A BÜYÜK DESTEK
24 Mart 2019 - 17:39

ÜNYENİN MAHALLELERİ KÖYLERİ EMİN ADIMLARLA VEYSEL İLHAN DİYOR.

Saadet partisi Ünye belediye Başkan Adayı Avukat Veysel İlhan ve Saadet partisi Ünye Teşkilatı ve Partiye Gönül verenler ile beraber pazar Günü bile yoğun programlarina hız kesmeden devam ediyor.
Bugün Veysel İlhan, Ünye Kızılcakese ve Hozan da halka şöyle seslendi…
Önümüzdeki hafta bugün yerel seçim yapılacak. Gelecek 5 yılda Muhtar kim olacak ? Belediye başkanı kim olacak.? onu tespit edeceğiz, yani genel seçim değil bu yerel seçim. O sebep le insanların birbirlerini uzmesine gerek yok, Bu sebeple Tercih formunun önümüzde 3-4 Aday var, hepsi güzel iyi insanlar, siz onların içinde en iyi ekibi seçerek vazife vereceksiniz. köyde muhtarı seçeceğiz, Ünye de Belediye başkanı seçeceğiz. Buraya geliyorlar anlatıyorlar, bizde geleceğiz anlatacağız siz ne yapmak istiyorsunuz. ? Hayaliniz hedefiniz ne. ?
Öncelikle biz bir ekibiz, kalabalık bir ekibiz, Bediye meclis üyesi Arkadaşlarımla buradayız,Bu kalabalık ekibin içinde Ünyenin her yerinden beldelerden, ilçelerden, eski belde olup şimdi kapatılan bölgelerden Temsilcilerimiz var, Eski belediye başkanlarımız var meclis üyelerimizden, Ayrıca Eski belediye başkanlarımız da danışma kurulumuzda yer almakta, onların bu zamana kadar yapmış olduğu çalışmalardan Allah razı olsun, bundan sonra onlarla da çalışmaya devam edeceğiz..

Peki ne yapmayı hayal ediyoruz ?

Ünye belediyesi denince insanların aklına, Devlet hastanesi ile Eski devlet hastanesi arasındaki kısım geliyor idi ama Ünye belediyesi denince akla gelmesi gereken yer Pelitli yatak dan Fatih e inkurdan Fatsa sınırına kadar olan bölgenin tamamı akla gelmesi gerekiyor. Bu bölge ne yapilirda daha yaşanılabilir bir yer yapılabilir.?
Maalesef son 10 yılda, son 5 yılda hızlanmak üzere insanımız kırsalı terk ediyor, şehir merkezine yerleşiyor. Şehir merkezine yerleşmenin şöyle bir olumsuzluğu var, insanlar üretme yeteneğini yitiriyorlar, bunun için maalesef Toprak insana küsüyor..!
Toprak insana kütüğü içinde market de manav da satılan yetiştirilen ürünlerin fiyatları el yakıyor. Maalesef Alınamayacak boyutlara ulaşıyor.
Dün İran dan gelen bir karpuzun fiyatını sordum, 6 TL Bu ülkede yetişen patlıcan 12 lira, Aslında bunun sebebi ülkede yapılan politika gereği kırsalın boşaltılması..!
Şimdi kırsalı doldurmak lazım, Tekrar şenlendirmek lazim, Bu şenlendirme emirle olmaz ! Gönül le olur. Bu kırsalın doldurulması ve şenlendirilmesi için yapılması gereken Alın terinin ve emeğinin karşılığının verilmesi ile olur.
Burda da kıymetli büyüklerin var Hayvancılık yapıyor, Tarımla uğraşıyor ana ürünü para etmiyor.!
O yüzden biz Saadet partisi ekibi olarak Tüm Türkiye ye örnek olacak bir projeyi Uygulamak istiyoruz..!
Bu projenin Adı,( 3 P ) diye özetleyecek olursak.
1.si Köylünün ürünü elinden değerinde Evinin önünde kapısından Satın Alınmalı
2. si paketlenmeli, paketleme derken köylünün ürünü ile marketin ürünü yarişamiyor.! Köylünün elinde süt 15 TL ye satılamıyor Ancak 1 Lt süt 4 liradan Market de satılıyor.!
Bu Aradaki fiyat farkının sebebi, ürünlerin hijyenik paketlenmemiş olması, Belediye olarak vazifemiz mahsulü üreticinin elinden alıp, paketlenip daha sonra da…
3.sü pazarlanacak ağı kurmak, Bu bölgemizdeki vatandaşımızın hanesini şenlendirecek bir proje ama yetmedi ..!
Bunun yanında biz geçen akşam bir toplantı yaptık, muhtarlarımızla beraber dedik ki.. ! İlk vazifemiz sizin le tekrar toplanmak, sizden köylerden 5 er Çalışkan isim isteteyecegiz buda 300 kişi yapar, 300 kişi ile beraber biz Tekrar tarım ve hayvancılığı nasıl canlandirabiliriz ..?
Tekrar köylerimizi nasıl şenlendirebiliriz.!
Biz bunu bu 300 Adam la başaracağız..
Türkiye yurt dışından Tarım ürünü almaya başladı ..! Samsun Limanına kurbanlık Hayvan Gelmeye başladı…!
Bunlar Toplumsal facialarimiz, Bu hiç birimizin kabahati değil ama maalesef bunda hepimizin imzası var…!
1 Nisan Sabahı bize halkimiz görev verecek olursa Var gücümüzle Çalışacağımiza hep beraber Söz veriyoruz….

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-