eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÇAYBAŞI BELEDİYESİNİ İFLASIN EŞİĞİNE GETİREN BAŞKANIN ŞANSI YOK

ÇAYBAŞI BELEDİYESİNİ İFLASIN EŞİĞİNE GETİREN BAŞKANIN ŞANSI YOK
25 Mart 2019 - 1:52

Seçim terazisine başlıyoruz ,bugünkü ilk yazımızda Çaybaşı belediye başkan adaylarını değerlendiriyoruz.

Bilindiği gibi Çaybaşı’nda AK Parti’den yeniden aday gösterilmeyen belediye başkanı İsmet Yanık partisi’nden istifa ederek Büyük Birlik partisine katılmıştı. Yanık büyük birlik Partisi Çaybaşı belediye başkan adayı olarak seçimlere katılırken, AK Parti’nin adayı ise eski ilçe başkanı Hüseyin Semiz oldu.

Seçimlere son 1 hafta kala Çaybaşı’nın nabzını sizler için tuttuk. Adayların çalışmaları son durumları yapılan anketlerde ki sonuçları, halkın görüşleri ,siyasi kulislerde konuşulanlar ve bilinmeyen birçok yanları sizler için siyaset terazinin kefesine koyuyoruz..

İlk olarak büyük birlik Partisi adayı İsmet Yanık terazinin kefesine koyuyoruz.

Bilindiği gibi İsmet Yanık uzun süredir Belediye Başkanı olarak görev yapmakta.2014 yılındaki seçimlerde Çaybaşı belediye başkanı olan İsmet Yanık Çaybaşı ile ilgili birçok projeye imza atmaya çalıştı lakin bu projelerin tamamına yakını bitiremedi.

Belediyeyi 17 trilyon lira borçlandırarak,adı belediyeyi iflasın eşiğine getiren   belediye başkanına çıkan İsmet Yanık bununla da kalmadı. İsmet Yanık hakkında çeşitli yolsuzluk iddiaları gündeme gelirken ,en büyük handikabı ise kızının Fetodan tutuklanması oldu.

İsmet Yanak’ın özel hayatı da görev yaptığı sürece gündemden düşmedi. Hala hakkında  özel ilişkilerini ortaya koyan birçok ses kaydı dolaşan Büyük Birlik partisi belediye başkan adayı Yanık’ın tarihi eser kaçakçılığı ile de adı anıldı.

Yanak’ın Çaybaşı’nı ikiye bölmesi de eksik yanlarından biri olarak göze çarpıyor. Ayrıca gerek ilçe teşkilatını ,gerekse il teşkilatı’na suçlayıcı konuşmalarda bulunarak kendisinin partisi’nden aday gösterilmediğini çeşitli oyunlarla karşı karşıya kaldığını belirten Yanık, Büyük Birlik partisi adayı olmasına rağmen seçimleri kazandığı takdirde tekrardan Ak Parti’ye döneceğim mesajları vermesi seçim halkta ters tepki yaptı.

AK Parti belediye başkan adayı Hüseyin Semiz ise Parti teşkilatının ve seçmenlerin sahip çıktığı bir aday olarak karşımıza çıkıyor. İlçe Başkanlığı da yapan Semiz’in, en büyük avantajı ise samimi ,sıcakkanlı, dürüst, birleştirici ve çalışkan bir duruş sergilemesi olarak görünüyor. Her kesimden insanları kucaklayan ,Çaybaşı, İlküvez ayrımı yapmadan başkanlık yapacağını belirten Semiz, hizmet alma yönünden iktidar partisi’nin adayı olduğu için avantajlı konumda duruyor.

AK Parti adayı açık ara önde

Büyük birlik Partisi Belediye Başkan adayı İsmet Yanık ve Ak Parti İlçe Belediye Başkan adayı Hüseyin Semiz hakkında yaptığımız kamuoyu yoklamalarında ,elimize geçen veriler ışığında Ak Parti İlçe Başkan adayı Hüseyin Semiz   %66 oy oranı ile Büyük Birlik Partisi Belediye Başkan adayı İsmet Yanık’a siyaset terazisinde ağır basıyor.

Siyaset terazisinin kefesin de bugün Çaybaşı belediye başkan adayları vardı. Seçimlere sayılı günler kala Çarşamba günü ise Ünye belediye başkan adayları siyaset terazisinin kefesine çıkacaklar. Bizi takip etmeye devam edin.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-