eskort samsun

ÜNYENETHABER

Altın Fiyatları Yükselişe Geçti

Altın Fiyatları Yükselişe Geçti
26 Mart 2019 - 23:57

 

CCK Kuyumculuk İşletmecisi Cüneyt Coşgunalp döviz ve altın piyasalarındaki son durumunu yatırımcılar için değerlendirdi.

Döviz ve altının bu haftaya yükselişle başladığını belirten Coşgunalp, yatırımcılara önemli tüyolar verdi.

“Altın yatırımlarına devam” diyen CCK Kuyumculuk İşletmecisi Cüneyt Coşgunalp sözlerinde şunları kaydetti;

Döviz mevduat hesapları iç piyasada yüksek bir oranlara ulaştı.

“Para piyasaları geçtiğimiz haftaya kadar sakin ilerliyordu. Geçtiğimiz Perşembe gününden itibaren fiyatlar hafifçe yukarı çıkmaya başladı. Geçen hafta Cuma günü yabancı yatırımcı davranış şeklini değiştirerek iç piyasadan döviz satın almaya başladı. Cuma günü akşam itibariyle döviz sepeti dolar tarafından 5,78, Euro tarafından 6,52 olarak kapanmıştır.

Bu sabah itibariyle açılışta bir miktar gerileme hissettik. Dolar 5,60 ve 5,65 bandında hareket ediyor. Merkez bankası da aylık ve haftalık raporu ve ihaleleri iptal ederek piyasalardaki Türk lirasını kısmasından kaynaklanan bir kararı var. Yerli yatırımcının 5,20 ve 5,30 civarlarında yüklü miktarlarda döviz aldığını görüyoruz. Merkez bankasının datalarında belli oluyor. Döviz mevduat hesapları iç piyasada yüksek bir oranlara ulaştı.

Altın yatırımlarına devam.

Altın ons tarafında destekliyor. Hemde Dolar\TL’nin yukarı çıkmasıyla beraber gram altın fiyatı Cuma günü 230,50 iken Cuma akşamı kapanışında 243 liraya kadar ulaştı. Yatırımcılarımıza tavsiyemiz gram altınlarını arttırmaları yöndedir. 2019’un içinde ons fiyatları 1400 dolara yaklaşacaktır. Çeyrek altın 400, bilezik 22 ayar 230 liradır. Müşterilerimize tavsiyemiz şuan ki yatırımlarını bozmamaları yöndedir” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-