eskort samsun

ÜNYENETHABER

Başkan Ekici’den Seçimler Öncesi Önemli Açıklamalar

Başkan Ekici’den Seçimler Öncesi Önemli Açıklamalar
29 Mart 2019 - 0:33

31 Mart Yerel Seçimlerine kısa bir süre kala Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Ekici muhtarlık seçimleriyle ilgili kameralarımıza konuştu.

Bu seçimlerin 5 yılda bir olduğunu ve vatandaşların iyi düşünerek oy kullanmaları gerektiğini belirten Ekici, seçmen kağıtlarıyla ilgili de bilgiler verdi.

Muhtarlık maaşlarının iptalinin söz konusu olmadığını da belirten Ekici ayrıca muhtar adaylarının altından kalkamayacağı vaatlerle vatandaşları kandırmaması gerektiğini ifade ederek açıklamasında şu şekilde konuştu;

Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Ekici: “31 Mart 2019 yerel seçimlere günler kaldı. Seçmen kağıtları muhtarlıklara müracaat edildi. Muhtarlıkta seçmen kağıtlarını almak için vatandaşlara imza ile veriyoruz. Bunun dışında da seçim kağıtlarını ev ev gezerek veriyoruz. Vatandaşlardan da bu konu hakkında özellikle hassasiyetle yaklaşmalarını istiyorum. Bu seçim 5 yılda bir oluyor ve bir oy bile çok önemlidir. Seçmenlerin mutlaka ihmal etmeden seçime katılıp oylarını bilinçli bir şekilde kullanmalarını rica ediyorum. Ordu’nun doğusunda kalan illerde sabah saat 7 itibariyle açılmış olacak akşam ise saat 4 de kapanmış olacaktır. Vatandaşlarımızdan özellikle rica ediyorum oylarınızı çok geç saatlere bırakmayınız. Bir oy bir memleketin kaderini değiştirebiliyor. Sandıklara gitmeyi ihmal etmeden vatandaşın kendi hür iradesini kullandığı oya gitmesini rica ediyorum.

Oylar Eşit Çıkarsa Seçim Kurulu Kararı Verir

Geçmişte yaşanmış olaylardan belli ki seçimden sonra sandıklar açıldığında oy pusulaları sayılıyor. Sayılan oyların içeresinde özellikle muhtarlık oylarının içerisinde kalem çiziği bile olmaması mühür gibi bir şeyin vurulmaması yani muhtarların dağıttığı seçmen pusulaların olduğu gibi zarfa koyulması yani bu zamana kadar muhtar sandıkları ayrıydı bu seçimde ise Belediye Başkan adayları ve Meclis üyelerinin kullanıldığı oylar aynı zarfa koyulacaktır. Seçimden sonra oy sandığından geçersiz oylar çıkabilir. Bu kararı da sandık kurulu verecektir. Sandık kurulu sayımı bitirdikten sonra sonuçlar eşit gelirse ne olacak? İtirazlardan dolayı yeniden sayılması gündeme gelebilir eğer sayım yeniden yapılırsa ve sonuçlar eşit gelirse yazı-tura gibi kura çekilir. Bu kura da seçim kuruluşunun verileceği bir karardır.

Muhtar Maaşlarının İptali Söz Konusu Değildir

Muhtar maaşı ile ilgili birilerinin sosyal medya sayfasında provoke etmesi anlamına çıkıyor. Muhtarlık maaşlarının iptali gibi bir durum söz konusu değildir. Bu olay muhtarların maaşının 5 Mart ile 30 Mart arasında yarım yatmasından dolayı oldu. Seçimden sonra ise kazanan muhtar adayına maaşları tam yatacaktır.

Seçmenler Muhtarların Ne Yapabileceğini Çok İyi Biliyor

Muhtarlık devletin 1. Kademeli kurumsal bir kimliği olan müessesedir. Ünye’mizde 85 tane mahallede 85 tane mevcut muhtarı vardır. Mevcut muhtarlarımızın aralarından aday olmayanlar da var. Mevcut muhtarlık yapan kişiler adaylıklarını koymuşsa vatandaşların görüşüne göre oy ister. Biz şunu görüyoruz ki muhtarlık görevini yapmayan muhtar vatandaşın derdini ve sıkıntısını bilmez. Bu tür insanların muhtarlığa çıkmasına gerek yok çünkü insanlar oy vereceği kişinin kişiliğini biliyor. Muhtarın verdiği vaatler hakikatli vaatlerdir. Muhtar adaylarının altından kalkamayacağı vaatler vermemesi taraftarıyım çünkü seçmenler muhtarların ne yapacağını çok iyi biliyordur.” diyerek sözlerini tamamladı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-