eskort samsun

ÜNYENETHABER

TAVLI’MI YOKSA İLHAN MI GÜLECEK

TAVLI’MI YOKSA İLHAN MI GÜLECEK
26 Mart 2019 - 23:59

Siyaset Terazisinde bugün Ünye Belediye Başkan Adayları boy gösteriyor. Seçimlere sayılı günler kala adayları sizler için değerlendirdik.Sandıktan çıkması muhtemel olan adayları artıları ve eksilerini   sizlerle paylaşıyoruz.

TORUNOĞLU TECRÜBESİZLİK KURBANI OLACAK

İyi parti adayı Berkay Torunoğlu;

genç ve heyecanlı tarafları ile siyasete yeni bir soluk getirdiği  bir gerçek. Fakat kazanacağı o seçim bu seçim değil. Siyasetçi bir aileden gelmesine rağmen tecrübesizliği gözden kaçmayan Berkay Torunoğlu acemilikleri ile hızlı başladığı seçim çalışmalarında geriye düştü. En büyük handikabı kamuoyu tarafından tanınmaması olarak görülen Berkay Torunoğlu’nun  bu seçimlerde kendisini  tanıtıp bir sonraki  seçimler için yatırım olarak görmesi daha uygun olacak. Yaptığımız araştırmalar ve kamuoyu yoklamalarında Berkay Torunoglu sandıktan  3. sırada çıkacak gibi duruyor. Cumhuriyet Halk partisi’nin ve iyi Parti’nin genç adayı Berkay Torunoğlu maalesef gençliğin vermiş olduğu tecrübesizlikle  8 bin ila 11 bin oy arasında kalacak gibi duruyor. Berkay’a buradan tavsiyemiz bu seçimlerde yaptığı hataları ders alır ve edindiği tecrübeyi  gelecek siyasi hayatında kullanır.Çevresinden etkilenmeden kendini topluma kabul ettirerek daha olumlu işler başaracağına inanıyoruz.

VEYSEL İLHAN HİÇ OLMADIĞI KADAR BAŞKANLIĞA YAKIN

Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Veysel İlhan ise;

kamuoyunda Belediye Başkanı görülmek istenen en güçlü adaylardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle muhalefet kesimin büyük bir çoğunluğu Veysel İlhan’ın  tecrübesini ve siyasi zekasını , Büyükşehir belediye Başkan adayı İdris Naim Şahin’in potansiyeli ile  birleştirerek yerel seçimlerde sandıktan birinci çıkmasını bekliyor.Veysel İlhan’ın  en büyük avantajı arkasında kitleler bulunan  İdris Naim Şahin’in ile beraber hareket etmesi ve kamuoyunun bildiği tanıdığı bir isim olarak karşımıza çıkması en büyük avantajı olarak görünüyor. Bir diğer avantajı ise Ak parti seçmenin  en fazla yakınlık duyduğu isim  olarak karşımıza çıkıyor.

En büyük handikabı ise muhalefet kanadında diğer parti başkan adaylarında olması kendi alacağı oyların bölünmesine  sebep olacak gibi.

PARTİ TEŞKİLATINA RAĞMEN TAVLI FAVORİ

Ak Parti Belediye  Başkan adayı Hüseyin Tavlı ,

seçimlerini favorisi olarak gösterilirken, birçok handikap ile seçim çalışmalarına devam ediyor. Başta İlçe teşkilat başkanı ve teşkilat üyeleri olmak üzere aralarında fikir ve gönül ayrılığı bulunan AK Parti belediye başkan adayı Tavlı’nın,  en büyük rakibi yine Partisi içindeki muhalif kanat olarak görünüyor.Gerek hakkında basında çıkan spekülasyonlar, gerekse aday olma sürecindeki yaşananlar da buna eklenince Tavlı  için önceki seçimlere göre partisinin alacağı oy oranı oldukça düşük bekleniyor.Tavlı, bunca eksiğine rağmen iktidar partisi vermiş olduğu güç ile sandıktan çıkmaya en yakın aday olarak karşımıza çıkıyor.

TAVLI FAVORİ, İLHAN NEDEN OLMASIN , TORUNOĞLU YANLIŞ ADAY

Seçimler öncesi Ünye Belediye başkan adaylarını değerlendirdiğimiz Seçim Terazisinde AK Parti Belediye Başkan adayı Hüseyin Tavlı ile Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Veysel İlhan arasında kıyasıya yarış olacak gibi görünüyor.

AK partili peşinden seçimi kazandım havasına girmesine rağmen 31 Marttaki seçimlerde İyi Parti ve CHP oyları seçim sonuçlarını belirleyecek gibi duruyor.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-