eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye’de Açık Hava Kütüphane ve Kitap Okuma Şenliği

Ünye’de Açık Hava Kütüphane ve Kitap Okuma Şenliği
27 Mart 2019 - 13:40

Ünye Halk Kütüphanesi, 55. Kütüphane Haftası kapsamında etkinliklerini sürdürüyor.

55. Kütüphane Haftası kutlama programı kapsamında bugün açık hava kitap okuma etkinliği düzenledi.

Ünye’nin Çınarlık Mahallesi’nde bulunan Gogina Park’ta açılan kitap standında yapılan açık havada okuma etkinliğine 7’den 77’ye katılım oldu. Stantta çok sayıda önemli yazarların yazdığı kitaplar halk ile açık alanda buluştu. 

Bugün saat 16:00’a kadar sürecek olan sergiye ilk ziyareti Ünye İmamhatip Orta Okulu gerçekleştirdi. Yaklaşık 60 öğrenci kitapları tek tek inceleyerek açık hava da kitap okumanın tadını çıkardı.   

Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Kocaoğlu yaptığı konuşmada şunları ifade etti;

Bizde bir atasözü vardır “gözden uzak olan, gönülden de ırak olur”

“Bugün 55. Kütüphaneler haftası etkinlikleri çerçevesinde istedik ki okuyucularımızla açık alanda buluşalım. Çokta güzel oldu, burası bir kıraathane havasına dönüştü. Kıraathane, kitap okunan kitap talep edilen yer anlamına geliyor. Biz istedik ki çocuklarımız ve halk ile beraber kütüphanenin tanıtımını yapalım, kütüphanedeki kitapları canlı canlı görsünler, hissetsinler, kitaplarla aralarında bir bağ kursunlar. Bizde bir atasözü vardır “gözden uzak olan, gönülden de ırak olur” diye, biz o yüzden kitapları çocukların ve yetişkinlerin ayaklarına taşıdık. Bugün burada inşallah saat 4’de kadar kitapları öğrencilerle buluşturacağız. Böylelikle kütüphanenin hizmetlerini halkımıza ve gelenlere tek tek anlatacağız.

Ünye’de kütüphanenin bilinmeme gibi durumu var

Biz istiyoruz ki kütüphane Ünye’nin tamamı tarafından bilinsin ve toplum içeresinde kütüphane nerede diye sorulduğu taktirde insanlar birbirine yardımcı olsun. Ünye’de kütüphanenin bilinmeme gibi durumu var. Biz bu sorunu da ortadan kaldırması için bu tür gayretlere giriyoruz. Yarın da bu saatlerde Cumhuriyet Meydanında da kitap sergisi açacağız. Hava durumu bugünkü gibi olursa akşama kadar devam ettireceğiz. Halkımıza açık alanda kitap okumanın tadını tattıracağız. Günümüzde insanlar şöyle bir yanılgı içeresindeler. İnsanlar kitabı sanal ortamda okuyor. Kitap okumanın zevkinin bir tanesi bir ağaç dibinde yeşil alan da kitap sayfalarını açarak okumakla tadılır. Biz insanlara sanla ortamda değil de kitapları hissederek okutmak tarafındayız.” diye konuştu.

Öğrenciler ile beraber Gogina Parkı’na gelerek etkinliğe katılan İmamhatip Orta Okul Müdür Yardımcısı İshak Sarı ise konuşmasında şunları ifade etti;

İnşallah öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığını kazandırmış oluruz

“Bugün İmamhatip Orta Okulu olarak yaklaşık 60 öğrenci ile sergiye gelmiş bulunmaktayız. Kitap okumakla alakalı Kütüphane haftasında öğrencilerimize kitap okuma bilinci kazandırma gayreti ile bu anlamda öğrencilerimize sergiye getirdik.  Okulumuzun içeresinde de kütüphanemiz var ama tabi ki de Ünye Halk Kütüphanesinde kitap sayısı çok fazla. Bildiğim kadarıyla 35 bin civarı kitapları var. Öğrencilerimiz bu noktada kitaplara alıştırma ve sevdirme amacıyla kütüphane haftasını Ünye Halk Kütüphanesi ile birlikte kutluyoruz. İnşallah öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığını kazandırmış oluruz.” dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-