eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye’de “Amatör Spor Kulüplerini Destekleme” Projesi İmza Töreni Gerçekleşti

Ünye’de “Amatör Spor Kulüplerini Destekleme” Projesi İmza Töreni Gerçekleşti
28 Mart 2019 - 17:26

“Amatör Spor Kulüplerini Destekleme” Projesi İmza Töreni Gerçekleşti

Ünye Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Spor Müdürlüğünün işbirliği ile hazırlanan “Amatör Spor Kulüplerini Destekleme” projesinin imza töreni gerçekleştirildi.

Ünye Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen protokolde, İlçe Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Aydın Kuyumcu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Erdoğan, Ordu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Kılıç, Ünye Futbol Kulübü Başkanı Metin Tamtürk, Ordu Antrenörler Derneği Başkanı Turgut Kır, Ünye 1957 Spor Kulübü Başkanı Murat Ülgen, Çınarlıkspor Kulübü Başkanı Murat Karaman ve antrenör Azmihan Beslen, proje hakkında bilgi vererek hazırlanan protokolü imzaladı.

Ünye Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ünye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Amatör Spor Kulüplerini Destekleme” projesi kapsamında imzalanan protokol ile Ünye’deki sportif faaliyetler daha iyi şekilde gerçekleşecek.

Proje hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Aydın Kuyumcu ise, önemli bir projenin hayata geçirildiğini belirterek sözlerinde şunları kaydetti: 

Biz İlçe Spor Müdürlüğü olarak İl Spor Müdürlüğümüzün de desteği ile gelen talepler doğrultusunda, devletin desteğini göstermek adına elimizden geldiğince çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda Metin Bey ile oturduk istişare yaptık. Sizin konuya duygusal bakacağınız inancıyla bu durumu size arz etmiştik. Ve buraya kadar geldik. Buradaki arkadaşlarımın düşüncesini duyunca daha da çok mutlu oldum. Burada bulunan herkese teşekkür ederim.” Dedi.

Ünye Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, güzel ve anlamlı bir protokol töreni gerçekleştirdiklerini belirterek,

“Profesyonel spor kulüpleri büyük bütçelerle faaliyetlerini yönetiyorlar. Fakat genel olarak baktığımızda ülke sporları uluslararası müsabakalarda oynayan yerli ve Türk sporcu sayısına ve başarı durumuna baktığımız zaman istenilen seviyede değiliz. Bizim hem başarıda hem bu başarıyı üstlenen sporcular olarak milli ve yerli çocuklarımızın bu başarıyı elde etmesi için altyapının önemi son derece önemli. Biz bu işi önemsiyoruz. Bir İlçe Kaymakamı olarak ben spordaki başarıyı önemsediğimden daha çok, sporu bir hayat tarzı olarak toplumda tabana yayılması, gençlerimizin hem bedenen hem ruhen daha sağlıklı yetişmelerine vesile kılınmasını amaçlıyorum. Sadece yapılan müsabakalar ve elde edilen sonuçlar olarak bakmıyoruz.

Amatör Spor Kulüplerinin hem kulüp yöneticileri hem de antrenörleri, adanmışlık ruhu ve duruşuyla binbir fedakarlıklar içerisinde, hiçbir maddi getiri gözetmeksizin zaten bu işleri yapıyorlar. Biz devlet olarak spor tesisleri yapma konusunda bundan 10-20 yıl öncesine göre çok daha iyi pozisyondayız. Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığımız, sporcularımızın desteklenmesi, tabana yayılması ve 7’den 70’e herkesin spora yönelmesi için ellerinden gelen desteği sağlıyorlar. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımızın yapmış oldukları işbirliği protokolünün ilçe bazındaki uygulaması vesilesiyle burada bulunuyoruz. Bizler çocuklarımızı sportif anlamda kişisel gelişimlerine de katkı sağlayacak şekilde onları yetiştiren antrenörlerimize bir nebze de olsa destek olmak amacıyla bu protokolümüzü imzalayarak bunu hayata geçireceğiz. Bir yıl içerisinde 270 sporcumuzdan bahsediyoruz ama inşallah önümüzdeki yıl bu rakamlar 500’lere ulaşacak. Bizler değişik kaynaklarla da özellikle dezavantajlı olan çocuklarımızı da öncelikli olarak gözeterek bu desteklerimizi sürdüreceğiz.

İlçemizde tesisleşmemiz geçmişe göre iyi olsa da şuan yeterli seviyede değil. Bizler Gençlik Merkezimizin çevresinin amatör sporcuların sporlarını gerçekleştirilebileceği alt yapıya kavuşması için projemizi hazırladık. İçindeki donanımlarla ilgili eksiklikleri giderme noktasında da İl ve İlçe Spor Müdürlüklerimiz yoğun bir şekilde çalışıyorlar.

Gençlik Merkezimizin çevresinin sporcuların istifadesine en azami şekilde sunulmasının yanında, Çınarsuyu Mevkii’nde var olan ve atıl durumda bir futbol sahamız var. Onunla ilgili olarak Bakanlık nezdinde taleplerimize dün itibariyle bulunduk. Bizim amacımız ilçemizin hem Doğu hem de Batı yakasında Amatör Kulüplerimizin istifadesine sunabileceğimiz tesisleri en iyi şekilde hazır hale getirmek. Konuyu sizler adına, Dışişleri Bakan Yardımcımıza konuyu bizzat elettim ve kendisi bizzat takip edeceğini belirtti. Benim dileğim ve öngörüm o ki, bu yıl içerisinde o tesisleri Ünye’mize kazandıracağız.

İlçemizde sporun tabana yayılmasında, daha çok gencimizin spor yapma fırsatı bulması, bir antrenör ışığında sadece bedensel gelişim değil, hayata hazırlanma noktasında psikolojikmen ve davranış olarak her yönüyle katkı sağlayacak bu protokolün tarafı olan bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Protokolün amaçlandığı şekilde neticeler vermesi için çalışmalarında başarılar diliyorum. “ dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-