eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye Devlet Hastanesi Kanser’e Dikkat Çekecek

Ünye Devlet Hastanesi Kanser’e Dikkat Çekecek
28 Mart 2019 - 23:36

Ülkemize 1-7 Nisan tarihleri arasında Kansere dikkat çekmek amacıyla “Kanserle Mücadele Haftası” olarak kutlanıyor. 

Ünye Devlet Hastanesi de, farkındalık oluşturmak ve halkı bilinçlendirmek amacıyla, bir konferans düzenliyor. 

Program çerçevesinde Ünye Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Arzu Sümer Ortaç bir sunum yapacak. 

Konferansla ilgili bilgi veren Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Güray Yılmaz, 2 Nisan 2019 Salı Günü Hastane Konferans salonunda yapılacak olan konferansa Ünyelileri beklediklerini söyledi. 

Kanserin sebebi bilinen hastalıklar içinde kanser hastalığı nedeniyle ölümlerin, kalp ve damar hastalıklarından sonra en sık görülen ikinci hastalık grubu olduğunu söyleyen Başhekim Yılmaz, “Dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemi olan kanser, toplumlarda önemli bir sosyoekonomik yüke, bireylerde de maddi-manevi kayıp ve zorluklara yol açmaktadır. Kanserin önemli bir kısmının önlenebilir olması, tedavi ve teşhis olanaklarının giderek artması ve yapılacak taramalar ile erken teşhis imkânlarının olması kanserle mücadele için yapılan çalışmaları daha da önemli kılmaktadır.

Kansere karşı alınacak önlemlerde ve yapılacak savaşta temel ilke, kansere sebep olan etkenlerden kaçınılması ve hastalığın erken teşhis edilmesidir. Bu amaçlar doğrultusunda ülkemizde her yıl Nisan ayının ilk haftası, “1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası” olarak belirlenmiştir. Toplumsal farkındalığın sağlanması ve toplum bilincinin geliştirilmesi kanserle mücadelede en etkili yöntemlerin başında gelmekte olup, her yıl yapılan “1- 7 Nisan Kanser Haftası” etkinlikleriyle halkımızın kansere karşı sağlıklı yaşam davranışları kazanmaları hedeflenmektedir. Halkımızı kanser taramalarını yaptırmak üzere (40-69 yaş kadınlarda meme kanseri, 30-65 yaş kadınlarda rahim ağzı kanseri, 50-70 yaş kadın ve erkeklerde kolon kanseri taraması) Aile Hekimlikleri, Toplum Sağlığı Merkezleri ve KETEM’ lerimize bekliyoruz” dedi.

Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Güray Yılmaz, Op.Dr. Arzu Sümer Ortaç tarafından “Meme ve Serviks” Kanseri konusunda bir sunum yapılacağını sözlerine ekleyerek, “Salı günü saat 12.30’da başlayacak olan konferansa her yaş ve kesimden vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-