eskort samsun

ÜNYENETHABER

Beslenme Dostu Okul Denetimleri Başladı

Beslenme Dostu Okul Denetimleri Başladı
01 Nisan 2019 - 23:05

“Beslenme Dostu Okul Programı” Avrupa bölgesindeki 17 ülkenin dâhil olduğu Dünya Sağlık Örgütünün “Nutrition Friendly Schools Initiatives-Beslenme Dostu Okul Girişimi” kriterleri doğrultusunda Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında okulların sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarına teşvik edilmesi, okullarda sağlıklı beslenme, obezitenin önlenmesi ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması amacıyla 21.01.2010 tarihinden itibaren ülkemizde de yürütülmektedir.

Ülke genelinde okullardaki öğrencilerin sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının geliştirilmesi amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul öncesi, ilk, ortaöğretim ve liseleri kapsayan beslenme okulu denetimleri Ocak ayı itibariyle başlamıştır.

İlimizde de 2010 yılından itibaren denetimler yapılmakta ve denetim kriterlerine uygun olan okullar Beslenme Dostu Okul Sertifikasını almaya hak kazanmaktadırlar. 2019 yılı ocak ayı itibariyle il genelinde toplam 100 okul Beslenme Dostu Okul Sertifikası almıştır. 2019 yılı denetimlerinde 90 okul bu sertifikayı almak için müracaat etmiş ve sertifikalı okullar dahil toplam 190 okul Mart ayı itibariyle denetlenecektir. Bu sene müracaat ve kontrol denetim sayısının fazla olması nedeniyle denetimlerde 4 ekip görevlendirilmiştir.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-