eskort samsun

ÜNYENETHABER

TAVUK FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR?

TAVUK FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR?
07 Nisan 2019 - 23:30

Tavuk piyasasındaki hareketlilik  zamların yol açtığı fiyat artışlarıyla devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta  yaptığımız haberde kameralarımıza konuşan ve tavuk piyasasını değerlendiren Çobanoğlu Has Tavukçuluk İşletmecisi Rahim Çobanoğlu bu hafta da tavuk piyasası ve yapılan zamlarla ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Seçim sonrası %10’luk bir artış beklerken tavuğa %20-25 civarında zam yapıldığını ve birim fiyatının 12,75 lira civarında satıldığını ifade eden Çobanoğlu, piyasanın zor günler beklediğini belirterek şu şekilde konuştu;

Çobanoğlu Has Tavukçuluk İşletmecisi Rahim Çobanoğlu: “ Önceki röportajımızda  Seçim öncesinde tavukta olan bir sıkıntıyı dile getirmiştim. Ürün bulamıyoruz tezgahlarımız boş kalıyor diye bir açıklama yapmıştım , seçim sonrası  %10 gibi bir  zam beklerken  bu gelen zamlar bizim beklediğimizin çok daha üzerinde gelip %20-25 civarında oldu. Önceki yapmış olduğumuz röportajda tavuğun birim fiyatı 10.65 lira olduğunu söylemiştim, ancak 9.30-10 lira arası serbest piyasadan bahsetmiştik,ama şuan tavuğun birim fiyatı 12.75 serbest piyasada ise 11.50 civarında satılmaktadır. Izgaralık gruplarını çok dile getirmiştik özellikte yine örnek vermeye gerek varsa tavuk kanadını ele alalım perakende satışı 17 lirayken şuan 21 lira civarında olduğunu görüyoruz .Ünye’ de benimle beraber bu sektörde 18 meslektaşım var biz  fabrikaların parçalama yaptığı ürünleri değil kendimiz parçalama yaptığımız ürünleri satarak fiyatları elimizden geldiğince düşük tutmaya çalışıyoruz.

Piyasayı Zor Günler Bekliyor

Seçim sonrası zam bekliyorduk ama büyük bir zamla ters köşe yaparak   %20-25’lere kadar çıktı. Şu anki piyasa alım gücüne göre fiyatlarımız çok yüksek  insanlar sanıyor ki çok satılan ürüne zam geliyor  bizim piyasada öyle değil ürün ne kadar az satılırsa o kadar çok zam geliyor, bunun da nedeni fabrikalarda tavuklar 40 45 gün arası piliç haline geliyor. Ürünler satılmadığı için fabrikalar tavuk kesimi yapamıyor. Kesilmediği sürece tavuk her gün yem yediği  için daha fazla büyüyor ve şişmanlıyor bundan dolayı maliyet artıyor.Bundan sonra kırmızı et ve beyaz eti kıyasladığımızda son 10 yıl içerisinde beyaz ete daha  fazla talep vardı, çünkü fiyatı ucuzdu ama böyle giderse çoğu insanların sofralarına et girmeyecek yada haftada iki sefer tavuk yemek yerine  haftada bir belki ayda bir kere insanların sofralarına et girecek.Yine sıkışan piyasa ve zor günler bizi bekliyor .” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-