eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye Belediyesi’nde Yeni Meclisin Görev Dağılımı Yapıldı

Ünye Belediyesi’nde Yeni Meclisin Görev Dağılımı Yapıldı
06 Nisan 2019 - 14:58

31 Mart yerel seçimlerin ardında Ünye Belediye Meclisi bugün ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Ünye Belediyesinin yeni meclisinde Ak Parti’den 21 üye, Mhp’den 3 üye, Saadet Partisi’nden 5 üye, CHP’den ve Parti’den 1’er üye olmak üzere toplam 31 üye yer aldı.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı başkanlığında gerçekleşen toplantıda toplam 11 gündem maddesi dahilinde encümen üyeleri, divan katip üyeleri, başkan vekilleri, imar komisyonu üyeleri, plan ve bütçe komisyonu üyeleri, içkili yerler belirleme komisyonu üyeleri, tarife komisyonu üyeleri, müteşebbis heyetinde Ünye Belediyesini temsil edecek üyeler, tarihi kentler birliği meclisi üyeleri seçildi.

Açık ve kapalı oylama ile komisyonlar oluşturuldu ve ardından 2018 yılı faaliyet raporu ve 2018 yılı denetim raporu görüşüldü.

Ünye Eski Belediye Başkanı Ahmet Çamyar döneminde yapılan teftişte, müfettişler 3 madde halinde toplam 441 Bin 348 TL kamu zararının olduğu tespit ederken Ünye Belediye Meclisi de bu paranın Çamyar ve ekibinden tahsil edilmesini kararlaştırdı.

Ünye Belediye Meclisi’ne gündem dışı madde olarak gelen, “İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişlerinin Ünye Belediyesi’nde yaptığı özel teftiş sonucu tespit edilen kamu zararlarına ilişkin tazmin raporu” görüşüldü.

Toplantıda encümen üyeleri Mehmet Arslan, Ercan Yıldırım, Arif Safa Sarı olarak, divan katip asil üyeleri Arif Safa Sarı, Sema Kurt, yedek üyeleri Samet Tecer, Ethem Rasim Uysal olarak, Meclis 1. başkan vekili Nevzat Ege, 2. Başkan vekili Zeynep Yazıcı olarak, imar komisyonu üyeleri Deniz Benli, Yılmaz Turan, Hüseyin Kemaloğlu, Recep Güdek, Kadir Gümüş olarak, plan ve bütçe komisyonu üyeleri Mustafa Fidan, Hasan Çarkacı, Bedri Kesimoğlu, Suna Yerlikaya, Kerim Ateş, içkili yerler belirleme komisyonu üyeleri Hasan Çarkacı, Samet Tecer, Ahmet Dikici, Zeynep Yazıcı, Kemal Maral olarak, tarife komisyonu üyeleri Yılmaz Gürkan, Sema Kurt, Mustafa Darıoğlu, Rıfat Köylü, Arslan Güdek olarak, Organize Sanayi Müteşebbis heyetinde Ünye Belediyesini temsil edecek asıl üyeler Hüseyin Tavlı, Ethem Rasim Uysal, yedek ise Hasan Çarkacı, Yılmaz Turan olarak ve Tarihi Kentler Birliği’nde asil üye Hüseyin Tavlı olurken yedek üyeliğe Zeynep Yazıcı seçildi.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı toplantıda yaptığı açılış konuşmasında sözlerinde şunları kaydetti;

“31 Mart 2019 yerel seçimlerinin Ünye’mize Ordu’muza Türkiye’mize hayırlara vesile olmasını Cenabı Allahtan niyaz ediyorum.  Bu 5 yıllık süreçte iktidar ve muhalefet ayrımı yapmadan, Ünye’ye ne kazandırabiliriz, ekstra ne yapabiliriz, bunun gayreti içinde olacağımızı özellikle söylemek istiyorum. Sahada çalışmalarımıza şeffaf yönetim ve istişareyle birlikte yönetimin sözünü verdiysek bu istikamete Allah’ın izniyle hep birlikte üstesinden geleceğiz.   Tek amacımız Ünye’yse hizmet noktasında birlik ve beraberlik içerisinde inşallah iktidarıyla, muhalefetiyle birlikte gerçekleştirip hayata geçiririz diyorum. Tabiki burada görüş noktasında farklılıklar varsa bunları da dikkate alarak yapacağımız hizmetlerin kararını birlikte ve beraber alacağımızı için bir sorun çıkacağını düşünmüyorum. Mevla’m bizleri bu süreçte mahcup etmesin. Bu 5 yıllık süreci hayırlısıyla kazasız belasız ve başarıya imza atacağımızı hayırlı eserlerin ortaya çıktığı bir süreçte Allah tamamlamayı nasip etsin. İlk meclis toplantımız hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-