eskort samsun

ÜNYENETHABER

“Tabiat Değil, Atıklar Dönüşsün”

“Tabiat Değil, Atıklar Dönüşsün”
08 Nisan 2019 - 13:55

“Ünye’den Orduya Geleceğimiz İçin Sıfır Atık, Geri Dönüşüm ve Doğal Güzelliklerimizi Koruma Yaşatma Projesi” kapsamında bugün Cumhuriyet İlkokulu ile Sınav Koleji birlikte etkinlik gerçekleştirdi.

Etkinlikte projeyi desteklemek amacıyla hazırlanan broşürler ve afişler öğrenciler tarafından esnaflara ve halka dağıtıldı.

Cumhuriyet İlkokulu ve Sınav Koleji öğrencileri, Ünye Yalı mevkinde bulunan kumsalda  geri dönüşüm atıklarını topladı. 

Cumhuriyet İlkokul Müdürü Kemal ÖZTÜRK günün anlam ve önemini anlatan konuşmasında;

“ ‘Ünye’den Orduya Geleceğimiz İçin Sıfır Atık Geri Dönüşüm ve Doğal Güzelliklerimizi Koruma Yaşatma Projesiyle’  alakalı bilgilendirme yapacağız. Bugün uygulamalı olarak göstermek amacıyla başlıyoruz. Bizim okulumuzdaki geri dönüşüm kutuları sınıflardan kaldırıldı. Artık çöp denilen sözcük kullanmıyoruz, onun yerine geri dönüşebilen atık veya geri dönüşemeyen atık diyoruz.

Çevreyi korumak ve Ünye’nin reklamı amacıyla bez çantalar yaptırdık. Bez çantaların üstüne slogan ve Ünye’nin bazı resimlerini koyduk. Projenin son günü Cumhuriyet Meydanı’nda Kaymakam Bey’in, Belediye Başkanımızın, Milli Eğitim Müdürümüzün, öğrenciler ve velilerin katılımıyla, hazırladığımız bez çantaları dağıtacağız. Geri dönüşüm malzemelerinden yaptığımız, eşyalarımızı ve araç gereçlerimizi tanıtacağız. Projede Sınav Koleji bizim ortağımız, onlarda bizimle birlikte bu projeye destek verecek. Buradaki amacımız çevremizi harekete geçirmek. “dedi.

Ardından Cumhuriyet Meydanında konuşan Öztürk; “Sıfır atık projemizin tüm kamuoyuna tanıtılması için bugün  tarihi çınar ağacının altındayız. Amacımız çevreye ve çevre güzelliğine dikkat çekmektir. Bunu yapabilmek için önce sıfır atık projesini destekleyerek bu işe başlayacağız. Geri dönüşebilir atıkları mutlaka geri dönüşümünü sağlayarak ekonomimize kazandıracağız.Biz şimdiden görev alıp çevreyi tanıtma işini üstlendik ve Ünye’den Ordu’ya tüm doğal güzellikleri korumak için bir aradayız. Bu mesajı bugün hep birlikte tüm Ordu’ya ve dolayısıyla ülkemize vericeğiz. Ünye’nin Ordu’nun güzelliklerine sahip çıkarak,tanıtarak bu işe başlayacağız.” diye konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-