eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNÇEK İZCİLERİ, FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDU…

ÜNÇEK İZCİLERİ, FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDU…
08 Nisan 2019 - 21:47

 Ünye Çevre Eğitim Kültür Spor ve İzcilik Kulübü Derneği (ÜNÇEK) İzcileri, Orman Haftası nedeniyle “Köklerimiz Bu Topraklarda Projesi” kapsamında, 07 Nisan 2019 Pazar günü Ünye Orman İşletme Müdürlüğünün de katkısıyla Otogar karşısı sahil alanda bulunan Ünçek Hatıra Ormanına izci ve liderleri adına “Her İzci Bir Fidan” temalı fidan dikimi etkinliği düzenledi.

 Ünçek Başkanı Hüseyin Dikici; “Biz insanı bulunduğu çevre ile bir bütün olarak görüp; sosyal ve kültürel yaşantısını,  ekonomik problemlerini, yaşadığı coğrafyayı da göz önüne alarak çevre sorunlarına çözüm bulmanın mümkün olacağı görüşünü savunuyoruz.  Çevreyi düzeltmek ancak insanları düzeltmekle mümkün olabilir. Çevresel kirlenmeden daha hızlı ve daha geniş boyutlu bir kültürel kirlenme olgusu ile karşı karşıya bulunmaktayız. Kültürel kirlenme çevre felaketlerinin de temelini teşkil etmektedir. Zira havadan, sudan, topraktan önce beyinler ve gönüller çölleşmektedir. Havamızı, suyumuzu, toprağımızı, besinlerimizi ve en önemlisi gönlümüzü ve ruhumuzu kirleten; yavrularımızın duygularını, kültür ve ahlakını bozanlarla; hızla çoğalan trafik, medya ve sokak canavarlarıyla yapılacak mücadelede onların rehberliğine ihtiyacımız vardır. Bugün burada tüm izcilerimize ağaç sevgisini kazandırmak ve çevre dostu bir nesil yetişmesine katkı sağlamak amacıyla böyle bir faaliyeti gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Bu bağlamda desteklerinden dolayı Ünye Orman İşletme Müdürlüğü personeline, izci liderlerimize, katılımlarından dolayı değerli izcilerimize ve ailelerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Hedeflerinin tüketen değil üreten, israf eden değil koruyan, şahsını değil insanları düşünen bir toplum yetişmesine katkıda bulunmak olduğuna dikkat çeken İzcilik Komisyonu Sorumlusu Kenan Arslan şunları kaydetti: “Teknolojiye karşı olmadığımız halde enerji israfına ve boşa giden her türlü kaynak israfına karşıyız. Zaman israfını en büyük israf kaynağı olarak görüyoruz. İnsana fayda sağlayan ve yaşamını kolaylaştıran bütün kaynakların dengeli kullanımını teşvik ediyoruz.  Birer çevre gönüllüsü ve inanmış fert olarak, havamızın, toprağımızın, nehirlerimizin, göllerimizin ve denizlerimizin kirlenmesiyle birlikte yok olan tabii besin kaynaklarımıza ve insan sağlığı üzerinde oynanan oyunlara seyirci kalamayız. Köklerimizin bu topraklarda olduğunu asla unutamayız. Çözüm; öz kültürümüze dayalı sade yaşam felsefesinin, sağlıklı ve doğal beslenme alışkanlıklarının, yemekte sıfır israf anlayışının, temel ahlaki değer yargılarının, ben değil biz merkezli hayatın ve bütün bunları kavramaya yönelik çevre gönüllülerinin arttırılmasından geçmektedir.”

Faaliyet Sorumlusu ve izci lideri İshak Sarı ise; “Geleceğe bırakılacak en güzel miras ağaçtır. İzcilerin açık alan çalışmaları kapsamında düzenledikleri etkinlikle ağaçlandırmaya katkıda bulunduklarını söyledi. Kulüp olarak amaçlarının, çocuklarda çevre bilinci oluşturarak, çocukların şimdi diktikleri fidanlarla, gelecekteki doğal çevrelerini korumuş olacakları bilincini zihinlerinde oluşturmak olduğunu söyledi. “İzci doğayı sever ve korur” türesinden hareketle çocuklarımıza doğayı koruma, çevre bilinci ve doğa sevgisini kazandırmaya çalıştıklarını söyledi. Ayrıca izcilik çalışmalarımızda; doğa ile barışık, çevresini koruyan, canlıları önemseyen ve onlarla birlikte yaşamayı öğrenen çocuklar yetiştirmek amacıyla hareket ettiklerini belirtti. Peygamberimiz (sav)’in ‘Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz’ hadisini hatırlatarak yaptıkları çalışmanın ne kadar önemli ve yararlı olduğunu belirtti.

Faaliyete katılan Ünçek izcilerinden Kerem Altun; etkinliğe ailesiyle birlikte geldiklerini, ilk defa fidan diktiğini, çok mutlu ve heyecanlı olduğunu ifade etti. “Artık benim de dikili bir ağacım var. Onu korumak ve bakımını yapmak benim görevim oldu.  Toprakla buluşmak çok eğlenceliydi. Ağaçların kesilmesini, çevrenin kirletilmesini istemiyoruz. Lütfen bize temiz bir dünya bırakın. Çevre dostu izci olduğumuzu göstermek için buradayız. Bizlere bu imkanı sağlayan ve daima yanımızda olan Ünçek Derneğine ve Orman İşletme Müdürlüğüne teşekkür ederiz” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-