eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜTSO Üyeleri ‘KOSGEB’ Destekleri Hakkında Bilgilendirildi

ÜTSO Üyeleri ‘KOSGEB’ Destekleri Hakkında Bilgilendirildi
09 Nisan 2019 - 12:09

Ünye Ticaret Borsası’nda bugün KOSGEB tarafından toplantı düzenlenerek işletmecilere bilgiler verildi.

Ünye Ticaret Borsası Toplantı salonunda düzenlenen programa Borsa üyeleri katılım sağladı. Toplantıda KOSGEB Ordu İl Müdürü Sinan Şahin tarafından, işletmelere verilecek desteklerle ilgili sunumlar yapıldı.

Ordu İl Müdürü Sinan Şahin gerçekleştirdiği sunumlarda, işletmelerin üretim, yönetim-organizasyon, pazarlama, dış ticaret, insan kaynakları, mali işler ve finans, bilgi yönetimi ve bunlarla ilişkili alanlarda sunacakları projelere destek verileceğini belirtti.

Toplantıda bilgiler veren KOSGEB Ordu İl Müdürü Sinan Şahin toplantıda yaptığı açıklamada şöyle konuştu; 

“KOSGEB 1990 yılında kurulmuş bir kurumdur. KOSGEB  olarak Ankara’da başkanlığımız ve 81 ilde il müdürlüklerimiz var. KOSGEB Ordu Müdürlüğü ise 2009 yılında kuruldu. 2010 yılında faaliyetlere başladı.

Peki biz kimleri destekliyoruz;

KOSGEB 2009 yılına kadar sanayi alanını destekliyorduk ama 2009 yılında bir kanun değişikliği oldu, hizmet sektörüde bize dahil edildi. Hizmet sektörü bize dahil edilince hedef kitlemizde epey yükseldi. Her ilde KOSGEB Müdürlüğü yoktu. Mesela Samsun Ordu’ya bakardı, Giresun’a bakardı, Sinop’a bakardı. Fakat 2009’da kanun  değişikliğiyle beraber her İlde KOSGEB Müdürlüğü kuruldu. Çünkü hedef kitlesi çok yüksekti.

KOSGEB’den destek almak için önce üye olmak gerekiyor. Bizim bütün işlemlerimiz internetten e-devlet şifresiyle yapılıyor. KOSGEB, tarımsal faaliyetler, eğlence mekanları, içkili mekanlar, sportif salonlar gibi yerleri desteklememektedir. Bazı alanlar KOSGEB in hedefleri dışındadır ama ölçeksel bir tarım olarak işçi sayısı 1 ve 250 arasında olan, satış hasılatı belirli bir düzende olan her işletmeyi desteklemektedir.

01.01.2019 yılı itibariyle KOSGEB’in vizyonu çerçevesinde imalatçılara pozitif hak sağlayacağız. Siz eğer üretim yapacaksanız KOSGEB’den gerçekten güzel destekler var. Onları alma şansınız, imkânınız mevcut. Eskiden bu destekler çok azdı ama şimdi gördüğünüz gibi bir çok desteğimiz var.” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-