eskort samsun

ÜNYENETHABER

DARPHANE GİBİ PARA BASAN DERGİYİ BULDUK

DARPHANE GİBİ PARA BASAN DERGİYİ BULDUK
10 Nisan 2019 - 3:09

Ünye Belediye Meclisinde gündem dışı görüşülen ve Ahmet Çamyar’dan tahsil edilmesi kararlaştırılan 441bin 348 TL kamu zararının ayrıntılarını daha önceden yayınlamıştık.

Aşağıda  belirtilen rakamlar  İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişlerinim ”kamu zararı tespitini” doğrular nitelikte olup, Eski Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ile bazı gazeteciler arasındaki ilişkiyi anlamanıza bir nebze olsun faydası olacağını düşünüyoruz.

Müfettişleri 441 bin 348 TL kamu zararına ilişkin tespitinde yer alan en yüklü ödeme yapılan fatura kalemi ise Ali Öztürk’ün 2 ay arayla çıkardığı CANİK Dergisi olarak karşımıza çıktı.

Dergi değil adeta darphane….

Raporda 286 bin 900 TL tutarında 14,595 adet CANİK dergisi kamu zararı olarak  belirtilmişti.

Yaptığımız araştırmalarda CANİK dergisinin 2 ayda bir Kent Ofset tarafından çıkarıldığı ve birim fiyatının 30 TL olduğunu tespit ettik.

Yukarıdaki belirtilen rakamlara ve derginin yayınlanma aralığına göre dört buçuk yılda Ünye Belediyesine 27 kez fatura edildiğini düşünürsek,buda ortalama her basımda 540 abonelik demek oluyor ki ,oldukça yüksek bir rakam.

Hesaplarımıza göre belediyenin, 2 ayda bir CANİK dergisi aboneliği için Kent Ofsete ortalama 16 bin lira ödeme  yaptığı sonucu ortaya çıkıyor.

 Şimdi merak edilen sorular şunlar;

Yerel bir dergi nasıl olurda ulusal dergilerden daha fazla bir fiyatla 30 tl den satışa sunulur?Burada ki amaç faturaları şişirmek midir ?

Herhangi kurum veya belediye, bir dergiye veya mecmuaya ayda en az  500 adetin altına düşmeyecek şekilde abone olur mu?

Adı geçen dergi Ahmet Çamyar döneminde basılırken şu anda halen basılıyor mu ? Eğer başlıyorsa Ahmet Çamyar’a kadar 42 sayı basılan derginin 43, 44, 45 sayıları basıldı mı?

Ünye Belediyesinin Canik dergisi aboneliği  devam ediyor mu?Belediye tarafından yeni alımlar oldu mu?

Bir dergiye veya mecmuaya bu fahiş paraların ödenmesi hangi mantıkla açıklanabilir?

Ve bu dergi belediyeye ait bir çok tesiste  halka bedava dağıtıldığı halde ,bir sene önce basılan  sayılar bile halen elde kalmış duruyor.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-