eskort samsun

ÜNYENETHABER

Döviz ve Altın Fiyatlarında Dalgalanma

Döviz ve Altın Fiyatlarında Dalgalanma
10 Nisan 2019 - 0:38

CCK Kuyumculuk İşletmecisi Cüneyt Coşgunalp, döviz ve altın piyasalarındaki son durumunu yatırımcılar için değerlendirdi.

Döviz ve altının haftaya dalgalanmalarla başladığını belirten Coşgunalp, yatırımcılara tüyolar verdi.

CCK Kuyumculuk İşletmecisi Cüneyt Coşgunalp döviz ve altın fiyatları hakkında şunları söyledi;

Pazartesi günü  döviz ve altın fiyatları piyasası hafif dalgalanmalarla yükselerek başladı.

“Bu hafta başı itibariyle pazartesi günü  döviz ve altın fiyatları piyasası hafif dalgalanmalarla yükselerek başladı. Bunun birinci sebebi, Sayın Cumhurbaşkanımız yerel seçimlerle alakalı vermiş olduğu röportajdan dolayı iç piyasada altın fiyatlarının biraz hareketlenmesi oldu.

Bugün itibariyle baktığımızda piyasalarda sakinleşme ve normalleşme var. Bunun sebebi de yüksek seçim kurulunun seçim olmayacağına dair verdiği beyanname ile ilgilidir. Ufak dalgalanmalarla beraber döviz fiyatları hareket ediyor. Euro dolar tarafında da çok büyük hareketler olmadığı için fiyat aralığı 5.60-5.68 TL arasında gerçekleşti.Altın tarafında fiyatlar buna cevap verdi, hafta sonunda gram altın fiyatı 230 TL ile kapatmışken, dün itibariyle 338.50 TL’ye kadar yükseldi. Bugün ise 237-237.50 TL arasında fiyat oluşumu var.

Altın fiyatlarının yükselmesinde tabiki birkaç etken bir arada bulundu. Birincisi, döviz fiyatlarının hareketlenmesi geçtiğimiz hafta 5.50-5.50 TL fiyat aralığında iken bu hafta 5.65-5.70 TL arasındadır. Ama her şeyden önemlisi daha önce de analizlerimizde söylediğimiz gibi altın ons fiyatı piyasadaki gram altın fiyatını desteklemekte. Çünkü dün ve bu gün itibariyle tüm dünya piyasasında  1300 ve 1300 dolar üzerinde ons olduğunu görmekteyiz. Bunun sebeplerinden biri de dünyadaki petrol fiyatlarının yükselmesi ve enflasyon endişeleri tabiki bu altını olumlu yönde etkilemektedir.  Önümüzdeki aylarda uzun vadeli dönemde baktığımızda da altın fiyatları cazibesini koruyacaktır.”

Altın fiyatları önümüzdeki dönemde yükselişini devam ettirecektir.

“Bugün itibariyle gram altın 237.50 TL, çeyrek altın 395 TL, tam altın 1610 TL’dir. 22 ayar altın bilezik  satış fiyatımız için 228 TL her zaman altın portföyünü müşterilerimizi arttırarak devam ettirilmesini tavsiye ederiz. Çünkü altın fiyatları dediğimiz gibi önümüzdeki dönemde çok daha cazibesini koruyarak yükselişini devam ettirecektir. Her zaman dediğimiz gibi dünyada 8 milyara yaklaşan bir nüfus ve pahalanan bir enerji var. Bu da altın fiyatlarını hiç bir zaman aşağıya çekmez, yukarı yönde destekler. Yatırımcılara tavsiyemiz altın fiyat portföylerini yükselterek devam etmeleridir.”dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-