eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye Halk Pazarında Son Durum

Ünye Halk Pazarında Son Durum
10 Nisan 2019 - 14:48

Ünye’de her Çarşamba kurulan halk pazarında sebze fiyatlarında düşüş yaşanmadı.

 Yaptığımız röportajda pazar esnafları bu hafta patates ve soğan fiyatlarının yüksek olduğunu ve ilerleyen haftalarda daha da yükseleceğini ifade ederken vatandaşlarında alım gücü olmadığını söylediler.

Pazar esnafları;

 “Bu hafta Pazar geçen haftaya nazaran daha pahalı, fiyatlar gittikçe yükseliyor. Ne olacağını bizde bilmiyoruz. Tarımsal vaziyette satışlara devam ediyoruz. Pazar fiyatlarına müşteri para yetiremiyor, bizde hal pazarında ki ürünlere para yetiremiyoruz. Alışveriş gittikçe zorlaşıyor. Bu hafta patates ve soğan fiyatı çok yüksek, insanlar almakta zorluk çekiyor. İlerleyen haftalarda fiyatların daha yüksek olacağını söylüyorlar. Bu hafta, patates 5 lira, marul ve ıspanak 3,5 lira, pırasa 6 lira, fasulye 10 lira, biber 9 lira, patlıcan 6 lira, salatalık 5, domates fiyatları da kalitesine göre değişiyor. Meyve fiyatları, muz 10 lira, portakal 3,5 elma da 2,5 liradır. Vatandaşlar şuan sebze ve meyveleri azar azar alıyorlar.”

 

 

“Bu hafta fiyatlar yüksek. Vatandaşlar fiyatların pahalı olduğunu söyleyip almadan geri çekiliyorlar. Bu hafta soğan 7 lira, patates 5 -6 lira, en küçük patates 4 lira, biber 12 lira, domates 6 liradır. Biz esnafların fiyat konusunda ne yazık ki yapacak bir şeyi yok. Bu hafta insanların alım gücü yok.”

 

 “Bu hafta pazarın durumu normal, bize sorarsanız normal ancak vatandaşlara sorarsanız yüksektir. Mevsimine göre sebzenin geçen seneye oranla en bol zamanı, bu sene fiyatlar geçen seneye göre 3\1 geçen sene fiyatlar 2,5 iken bu sene 7,5-10 liradır. Fiyatlar mevsimine göre yüksek. İnsanların alım gücü fındıktan dolayı yok. Bu sene fındık var-yok derken fakirlerin elinde fındık kalmadı. Şuanda vatandaşın alım gücü zayıf. İnsanların ihtiyar maaşı varsa onunla geçinmeye çalışıyorlar. Bu hafta fiyatlar, patlıcan 7 lira, çarliston biber 9 lira, sivri biber 12 lira, karnabahar 5 lira, pırasa 7 lira, marul 4 lira, elma 3 lira, portakal 4 liradır.”

 

 

“Bu hafta Pazar boş geçiyor. İnsanların alım gücü yok. Fiyatlar belli bir miktara oturmadı şuan yüksek. Tezgâhlarda da gördüğünüz üzere sebze ve meyve fiyatları oldukça yükse bu nedenle de vatandaşların alım gücü yok. Bu hafta elimizden geldiği kadar fiyatları ucuz tutmaya çalıştık. Vatandaşlarda bütçelerine göre almaya çalışıyorlar.”

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-