eskort samsun

ÜNYENETHABER

Kız Meslek Lisesi Öğrencileri Erasmus Plus Projesi İle Avrupa’ya Açıldı

Kız Meslek Lisesi Öğrencileri Erasmus Plus Projesi İle Avrupa’ya Açıldı
11 Nisan 2019 - 16:54

Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Erasmus Plus Projesi kapsamında, Vejeteryan Mutfağımıza Avrupa’nın Katkısı ve Avrupa’nın Çocukça Gelişimi projesinin yaygınlaştırma sunumu gerçekleşti.

Proje kapsamında 2 personel ve 8 öğrenciyle birlikte Avrupa’nın Hollanda ve Çekya şehirlerine giden Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, projenin amaçlarıyla ve sonuçlarıyla ilgili bilgilendirme sunumunda buluştu.

Proje ile öğrencilere mesleki gelişim fırsatları sunulması hedeflenmekte olduğunu ifade eden Arif Nihat Asya Okul Müdürü Ayşe Akyol proje ile ilgili konuşmasında şunları belirtti;

Arif Nihat Asya Okul Müdürü Ayşe Akyol: Bugün Avrupa Birliği Projesi kapsamında 2018 yılında Erasmus Plus Projesi kapsamında Vejeteryan Mutfağımıza Avrupa’nın Katkısı ve Avrupa’nın Çocukça Gelişimi adlı projenin yaygınlaştırma sunumu için buradayız. Bu faaliyetler ile yeterliliklerin geliştirilmesi ve yurt dışında mesleki gelişim fırsatları sunulması hedeflenmektedir. Okulumuzda bu konuyla ilgili bir çok faaliyet yapılmıştır. Bu proje için  yaptığımız başvuru da yedekten kabul görmüş olup 2 personel ve 8 öğrenciyle Hollanda ve Çekya’da gerçekleştirdik. Proje bütçemiz 16.900 Euro olup, süresi 1 Temmuz 2018’de başlamış 30 Haziran 2019’da bitecektir.

Bu Proje Öğrencilerimizin Geleceklerine Katkı Sağlamaktadır

Okulumuz olarak çocuk gelişimi ve yiyecek içecek hizmetleri alanı 11 ve 12. Sınıf öğrencilerini kapsamaktadır. Avrupa Birliği ülkelerinde yiyecek-içecek hizmetleri alanında vejeteryan mutfağı, çocuk gelişimi alanında okul öncesi eğitim ile ilgili uygulamalar incelenerek öğrenci ve öğretmenlerimizin meslek bilgisi ve becerisi arttırılarak eğitimde çağdaş ve yenilikçi yaklaşımları çalışma alanlarında uygulayabileceklerdir. Bu projeyle öğrencilerimizin yabancı dillerini ve gelişimlerini destekleyerek onları iş alanına hazırlamayı amaçlamaktayız.” diye konuştu.

Çekya’da staj yapan okulun çocuk gelişimi bölümü öğrencisi Bilge Cal, staj döneminde yaşadıklarıyla ilgili konuşmasında şunları ifade etti; “Bizler Erasmus Plus Projesi’nde görevlendirildiğimizde çok heyecanlandık ve umutlandık. Bu projede yer almak bizleri hem gururlandırdı hem de keyifli bir seyahat imkanı sundu. Bu imkanı elde etmemizde okul başarımız çok önemliydi. Öğretmenlerimizin rehberliği eşliğinde belli bir düzen eşliğinde çok güzel zaman geçirdik ve bizler için çok önemli bir tecrübe oldu. Bize bu imkanı sunan herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Projeye katılan okulun yiyecek-içecek bölümü öğrencisi Elif Tombul konuşmasında şunları ifade etti; “Yurtdışı projesiyle farklı ülkeler görmek ve orada eğitim almak bizleri çok heyecanlandırdı. Orada da Türkler ile çeşitli yemek organizasyonlarında bir araya geldik. Bugün de farklı ve kendi kültürümüzü birleştirip sizler için güzel bir menü hazırladık. Herkese çok teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Sunumun ardından projeye katılan öğrencilere Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz ve Milli Eğitim Şube Müdürü Bahri Aslışen tarafında sertifika verildi. Sonrasında ise projeye katılan yiyecek-içecek öğrencilerinin hazırladığı yemekler sunuma katılanlara ikram edildi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-