eskort samsun

ÜNYENETHABER

Denizlerdeki Av Yasağı Başladı

Denizlerdeki Av Yasağı Başladı
15 Nisan 2019 - 1:10

Denizlerdeki av yasağı 15 Nisan’da başlıyor.

15 Nisan 2019 tarihi itibariyle trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar için genel av yasağı başlayacak olup uygulanan av yasağı 1 Eylül’de sona erecek.

15 Nisan’da başlayacak olan av yasağıyla ilgili bilgiler veren ve av sezonunu değerlendiren Arzanoğlu Av Bayi İşletmecisi İsmail Arzanoğlu konuşmasında şunları ifade etti;

Arzanoğlu Av Bayi İşletmecisi İsmail Arzanoğlu: “Bu sene denizlerimizdeki av yasağı 15 Nisan’da başlayacaktır. 15 Nisan itibariyle denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar 1 Eylül’le kadar bu avlanmalarını durduracaklardır. Bu yasaklar balıkların üremeleri için büyük önem arz etmektedir. Bu sene hem kara hem de deniz avcılığı bekleneni tam olarak veremedi. Hava şartlarının kara avcılığı için istenilen uygunluğu sağlamaması kara avcılığını etkileyen önemli noktalardan biri oldu. Şimdi de denizlerdeki av yasağı başlayacak ve avcılar olta balıkçılığına yöneleceklerdir. Koşullara uygun avlanmayı temenni ediyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-