eskort samsun

ÜNYENETHABER

Fen Adamları Derneği 2. Olağan Genel Kurulu Toplantısını Gerçekleştirdi

Fen Adamları Derneği 2. Olağan Genel Kurulu Toplantısını  Gerçekleştirdi
04 Mayıs 2015 - 1:17

VİDEO HABER

Adsız

Ünye (Elektrik Elektronik Mekanik ve benzer Meslekler Yapı) Fen Adamları Derneği (ÜNFADDER)’in ikinci olağan genel kurul toplantısı yapılan yoklamada toplantıya 62 üyeden 42 üyenin katıldığı ve dolayısıyla toplantı yeter sayısının bulunduğu görüldü ve imzaya alınarak Haziran listesi hazırlandı.

2013-2015 Yılı Yönetim Kurulu Başkanı Musa KIRANLI, sen yoksan bir eksiğiz. Sen varsan biz tamız. Gücümüz birliğimizdir. Mubarek üç ayların hürmeti bereketi üzerimize olsun. Baharın güzellikleri üzerimize olsun. Emeğin dayanışmanın günü 1 Mayıs işçi bayramı kutlu olsun. Hoş geldiniz, safalar getirdiniz, diyerek 2. Olağan Genel Kurul toplantısına katılamayan iştirak edemeyen üyelerimiz biliyorum işlerinizi bırakıp gelemediniz, ben biliyorum ki  sizler bizimlesiniz. Gelemeyebilirsiniz. Önemli olan desteklerinizdir. Bugün 2. Olağan Genel Kurulumuza çiçek gönderen, sms atan, telefon açan dostlarımıza ve siz katılım sağlayan üyelerimize teşekkür ediyorum. Gösterdiğiniz destek ve ilgiden dolayı çok mutluyum. Heyecanım arttı. Başaracağımıza şimdi daha çok inanıyorum.

Genel Kurul açılışı ile Ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ve Cumhuriyetimizin kurucuları ile Türk Büyükleri ve Şehitlerimizin aziz hatırası önünde 1 dakikalık saygı durusu yapılarak İstiklal Marşımız okundu ve sonrasında Divan Teşekkül Heyeti seçimine geçildi.

Üyelerden Musa KIRANLI, Hüseyin ÜRER, Hasan GÜLER,  İsmet AHRETLİKOĞLU ve Abdullah ZORLU’ nun önerileri ile
Divan Başkanlığına (Yedaş Ünye İşletme Müdürü)  Ali Kemal YILMAZ
Yazmanlığa (Avukat) Vecdi KÜLÜNK
ve (Teknik Uzman Öğretmen) Cuma GÜNDÜZ oy birliği ile seçilerek Divan Başkanlığına toplantı tutanağına imzalama yetkisi verildi.

Ünye (Elektrik Elektronik Mekanik ve benzer Meslekler Derneği (ÜNFADDER)’in 16.02. 2013 tarihinden yapılan 1. Olağan genel kurul toplantısından bugüne tamı tamına iki yıl emin adımla başladığımız çalışmalarımız öyle zaman geldi ki koşmak zorunda kaldık. Mesleki sorunlarımız, şahsi sorunlarımızdan ziyade ilçemiz birlikte yaşadığımız toplumsal sorunlara eğildik. Kendi dertlerimizden çok toplumun dertlerini dert kabul ettik. İki yıl gibi sürede çok değerli dostlarımız basın mensuplarımızın destekleri ile İlçemiz, ilimiz hatta ülkemiz genelinde sesimizi duyurduk, dernek olarak farkındalık yarattık. Tüm bunları başarırken belki Musa Kıranlı ismi olarak öne çıkmış olabilir ancak ilçemizde toplumun her kesiminde Ünye Fen Adamları Derneği akıllara kazınmıştır. Derneğimiz gerçek sivil toplum kuruluşu olarak toplumsal değerlerde, ortak değerlerde birlik ve beraberlik içerisinde olması gereken yerde bulunmuş sizleri temsil etmiştir. Derneğimiz çalışmalarına ve sayısal çoğunluğa bakıldığında elektrikçiler olarak fazla görülebilir ancak Derneğimiz birliğimiz yapı sektöründeki tüm meslekleri zanaatkarları kapsamaktadır. İnşallah yeni dönemde farklı meslek gurupları üye sayımızı ve katılımı artıracağız ki, imar kanununda belirtildiği gibi Fen Adamları tanımlarına kavuşacağız. Bugünkü genel kurulumuzda benim dışımda başka bir arkadaşın aday olmasını dilerdim. Karşımda Aday olması beni asla kırmaz daha da onurlandırırdı. Öncelikle yapamadıklarımı yapmak için ve beraberinde aday olmadığı için tekrar göreve talip oldum. Bir daha ki dönem için aday arkadaşların isimlerini duymak beni heyecanlandırmaktadır. İnşallah bir daha ki genel kurulda içimizde ya da dışarıda olan çok değerli birikimli arkadaşlarımız aday olurlar ve derneğimizi daha ileriye taşırlar.

Değerli arkadaşlar güzel günlerin başlangıcı olan baharın tüm güzelliklerini ve mübarek üç ayların bereketini ve hürmetini beraberce yaşamak dileğiyle hepinize sevgi saygıyla selamlıyorum. Emeğin dayanışmanın günü 1 Mayıs işçi bayramı dolayısıyla da tüm çalışanların hak ettiği, insanca yaşayabileceği asgari ücret ve gelir dağılımı ile insanca yaşayacakları güzel yarınlar diliyorum. 2. Olağan Genel Kurulumuzun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Bugün aramızda olan ve aramızda olmak isteyip te olamayan telefon sms ve telgraflarla arayarak iyi dileklerini ve desteklerini sunan her zaman bizimle bizlere destek olan bizleri onurlandıran çok değerli dostlarımız bulunmakta, hayatımızın olmazsa olmazı vazgeçilmezi olan Elektrik, biliyorsunuz ki kısa zaman önce ülke genelinde yaşadığımız elektrik kesintisinden dolayı neler yaşadığımızı hatırlayalım, işte ilçemizde elektrik idaresinin başında bulunan Yedaş işletme müdürü Derneğimizin de onursal başkanı sayın Ali Kemal Yılmaz, yine ilçemizin gelişmesi büyümesi, vizyon sahibi olması için çalışan, ilçemizin geleceği için huzuru için çalışan ve teknik elemanları önemseyen şehri emin, belediye başkanımız sayın Ahmet Çamyar, devamında Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın Durmuş Zor, Ticaret Borsa Başkanımız Sayın Mustafa Uslu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sayın Ali Özkan, Ziraat Odası Başkanı Sayın Osman Sarıkahraman, Kamu İdareleri Eğitim Danışmanlık Hizmetleri Derneği Başkanı Sayın Nejat Duman,  Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden yine derneğimizin onursal üyemiz Cuma Gündüz hocam, derneğimizin hukuk danışmanımız Av. Vecdi Külünk, Sağlık Danışmanımız Ecz. Savaş Sarıkaya, Mühendislik teknik konulardaki danışmanlarımız Elk. Müh. Recep Ateş, Mak.Müh. Mustafa Çakmakcı, Orsam Yapı ve Alper Yapı Denetim yetkilileri, Din işl. danışmanımız Sayın Ali Engin hocamız ve nasıl ki bir insan vücudunun olmazsa olmazı olan kalp misali yaşamımızda olmazsa olmazlarından siz değerli meslek sahibi hizmetkar arkadaşlarım ve bizlerin her zaman yanında olan sesimiz olan değerli basın mensupları, aramızda olamayıp bizlerin gönül dostları derneğimize gösterdiğiniz ilgi ve desteklere teşekkür ediyor herkesi saygıyla selamlıyorum. Şükranlarımı sunuyorum.

Özellikle bizleri şahsımı hiçbir zaman yalnız bırakmayan, bizlerin sesi olan siz değerli basın mensuplarına ve Destek ilgi ve övgülerinden dolayı sayın belediye başkanımız Ahmet ÇAMYAR’a ve derneğimizin Onursal başkanı Yedaş işletme müdürü sayın A.Kemal YILMAZ’a çok teşekkür ediyorum.

3194 sayılı imar kanununa göre Fen Adamları; yapı, elektrik tesisatı, sıhhı tesisat ve ısıtma, makine, harita, kadastro ve benzer alanlarda mesleki ve teknik eğitim görenler ile lise veya dengi okullardan mezun olmuş yada lise mezunu olup Bakanlıkların açmış olduğu 1 yıl öğrenim süreli kursları tamamlayanlar ile 3308 sayılı çıraklık ve mesleki eğitim kanuna göre ustalık belgesi olanlar olarak tanımlanmış ve MEB, YÖK ve TMMOB tarafından yetkilendirilirmiştir.

Değerli meslektaşlarım; “Meslektaşlığın mesleğin; karşılıklı sevgi saygı ile değer kazanacağını ve birlikte olmak birlikte yaşama becerisi ile ilerleyeceğini unutmayınız.”

Kuruluşumuzdan bu yana toplumsal konularda sürekli basında yer alarak kendi meselelerimizden çok yaşadığımız ilçemiz ve vatandaşların sorunlarını dertlerini dert kabul ettik, gerçek sivil toplum kuruluşu olmanın gereğini yerine getirerek farkındalığımızı varlığımızı hissettirdik. Bundan sonra üye katılımları ve desteklerinizle daha da güçlü olacağız. Mesele kişi isim meselesi değil, mesele hepimizin meselesidir, doğduğumuz doyduğumuz memleketimize ve birlikte yaşadığımız topluma borcumuz olduğunu düşünüyorum.

Bizler Ünyeli meslektaşlarımız zanaatkarlarımız alaylı diye tabir edilen yetenekli tecrübeli ustalarımızla teknik eğitim almış bizler bir araya gelirsek inanıyorum ki daha başarılı projeler üreteceğiz yaşadığımız yere bölgemize insanlarımıza daha güzel yararlı hizmetlerde bulunacağız.

Şunu unutmayın ki, tarihte tüm hareketler, tek bir kişinin ayağa kalkmasıyla başlamıştır. Bu nedenle tüm elektrik- elektronik- makine- bobinaj- sıhhı tesisat- kalorifer- ısıtma soğutma ve benzer meslek icra eden meslektaşlarımı birlikte olma üye olmaya davet ediyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Sonrasında üyelere söz verildi.  Üyelerin dile getirdikleri sorunların, inşallah bir dahaki olağan genel kurulda tekrar konuşulmayacağı, sorunların çözülmesi için gereğinin yapılması için gerekli çalışmanın yapılacağı ve sorunların çözümünde herkesin elini taşın altına koyarak birlikte çözüleceği sözü alınarak Tüzük deki bazı maddelerin değişikliğine ve Zorunlu dernek organları, yönetim – denetim kurulu üyelerin seçimine geçildi.

Toplantıya katılan üyelerin kendi istekleri ve talepleri ile yönetim kurulu üyeliğine başvurular alınarak Demokratik ortam sağlanmış olup, derneğin temsilinde bugüne kadar yapmış olduğu başarılı çalışmalar dikkate alınarak tekrar Musa KIRANLI başkanlığında oluşan yönetim kurulu aday listesi üyelerin oy birliği ile kabul edildi.

Yönetim Kurulu Üyeliklerine, 

 1- Musa KIRANLI                 Başkan

2- Orhan VURAL                  Başkan Yardımcısı

3- Hüseyin İŞÇİ                    Yapı Tesisat Meslek Gurubu Başkanı
4- Orhan KÜLÜNK               Yapı Elektrik Meslek Gurubu Başkanı
5- Hasan GÜLER                  Elektronik Meslek Gurubu Başkanı

6- Abdullah ZORLU             Muhasip

7- Ceyhan DOĞRU                          Sekreter

  8- Turgut KISBET                Üye

9- Hüseyin DEMİR                Üye

10- Muzaffer HASTEN           Üye

11- Ünal AZAKLI                    Üye

12- Muhammet GÜLER         Üye

13- Aydın ARSLAN                Üye

14- Şerafettin BAŞARAN      Üye

15- Vedat YILDIZ                    Üye

16- Oktay OCAK                     Üye

17- Murat BİRİNCİ                  Üye

18- Naim YANIK                     Üye

19- Ümit ÖZKAN                    Üye

20- İsmet AHRETLİKOĞLU   Üye seçilmişlerdir.

 

Denetim Kurulu Üyeliklerine

1- Necdet ÇAM                                                             

2- Nusret KAVİL

3- Muharrem ÜSTÜN

4- Hüseyin ATEŞ

5- Hüseyin ÜSTÜN                                                                                                           

6- H.Fahri ÇUBUKÇU                      seçilmişlerdir.

Yapılan 2. olağan genel kuruluna toplam 62 üyenin 42 sinin katılımıyla katılan tüm üyelerin tamamının desteğini alarak 2 yıl daha görev yapacak olan Başkanı Musa KIRANLI tekrar söz aldı.

Dernekler; toplumsal örgütlenmeyi destekleyerek, katılımcı demokrasinin kökleşmesinde ve toplumun yaşam standartlarının yükselmesinde önemli ve etkin olan sivil toplum kuruluşlarından olup, üyelik harici geliri olmayan üye aidatları ile yaşayan faaliyette bulunmaktadırlar.

Yani sizler olmazsanız bu dernek ayakta duramaz yada faaliyetler yapamaz sadece adı tabela kalır ve kapanır. Bu acı gerçekle yüz yüze kaldık ancak bir çocuk bir canlı gibi gördük derneğimizi, evet zor koşullar altında çalışmalarımızı yapmaya çalıştık, aday çıkmasını, bir değişimi çok arzuladım, olmadı. Aday olmamayı düşünüyordum, ancak aday olmamam dahilinde derneğimizin yarınlara gidemeyeceği kapanacağı yolundaki olumsuzluklar beni tekrar derneğimizi sahiplenmeye yeniden tekrar 2 yıl daha göreve talip olmamı gerektirdi. Aday oldum ve sizlerin eksiksiz tam desteğinizi alarak daha güçlü şekilde birlikte çok daha faydalı projeler üreteceğimize inanıyorum. Kimseyi mahcup etmeyeceğim. Allah yar ve yardımcımız olsun.

Kamu sektörünün yetersiz kaldığı alanlarda her şeyi devletten beklemek veya sadece şahsi çıkar sağlamak için çalışmak yerine ortak çabaya yönelerek inandığı konularda hizmet etmesi insanları ancak yüceltir.

Bizlerde İnşallah sizlerle beraber ilçemizde güzel projeler üreterek insanlarımıza hizmet edeceğiz. Derneğimiz asla ve asla herhangi bir siyasi parti veya siyasi gurubun taraftarı olmayacağı gibi sadece üye aidatı toplayan bir dernekte olmayacaktır. Sanayimizin ve inşaat sektörünün gelişmesinden ekonomimizin büyümesinden ve buna bağlı olarak toplumumuzun sosyal huzurunun sağlanmasından yana aldığımız eğitim bilgi ve becerilerimizi Ünye’miz için siyasi temsilcilerimiz diğer STK ve yerel yöneticilerimizle istişare içinde ortak paydaş olarak ne gerekiyorsa yapacağız.

Her kurumda ve sektörde olduğu gibi belirli standartları yakalamak denetim altında olmak dahası yenilikler reformlar yapılırken bu geçişlerde bazı sıkıntılar yaşanması doğaldır.

İşte bizlerde böyle sıkıntılar yaşama ihtimali ile kimseyi kırmayacağız kimseyi hiçbir meslektaşımızı ötekileştirmeyeceğiz. Ben değil biz diyeceğiz, olumlu olumsuz her şeyi paylaşacağız. Çünkü biz inanıyoruz ki, yoksan bir eksiğiz,  varsan biz tamız. Derneğimize üye olan meslektaşlarımıza üye olmanın farklılığını yaşatacağız

Ordu’nun en büyük ilçesi, markası, Ünye’miz her zaman her yerde olduğu gibi burada da birlikteliğimizle tüm çevre ilçelere örnek olacağız. Yasalarımızı incelediğimizde insan yaşamını etkileyen sektörlerde faaliyet gösterenlerde olduğu gibi özellikle hata kabul etmeyen elektrik tesisat işi yapabilmek için öncelikle meslek ile ilgili ya meslek okulu diploması yada ilgili bakanlığın çıraklık okulu ustalık belgesine sahip olmak ve esnaf sicil kaydının olması maliye kaydının olması gerektiği gibi Mesleki Derneğe de üye olması gerekmektedir. Bu kurallara uymadan iş yapan ve bu kurallara uymadan iş yaptıranlar ilgili birçok kanunu ihlal ettiklerini bilmelidir.

 

Yıllardır mesleğini icra eden ancak yetki belgesi olmayan arkadaşlarımız endişeye kapılmasınlar, kimsenin ekmeğiyle oynayacak bir durum söz konusu değildir. Onları dışlamayacağız, meslek kursları düzenleyerek eğitim sonrası belge sahibi olmalarını sağlayacağız. İlçemizde Sanayi ve yapı sektöründe elektrik, elektronik, kalorifer, sıhhı tesisat ve benzer alanlarda faaliyet gösteren hizmet eden yetki belgesiz arkadaşımız kalmayacak.

Amacımız kaliteli hizmet ve sanayide üretimde bilgili deneyimli ehliyetli meslektaşlarımızla   istihdama katkıda bulunmaktır. Bu konuda da gerek belediyemiz belediye başkanımızdan olsun, Meslek Lisemizden olsun, ilgili kurum ve kuruluşlar ile ortak işbirliği ile bu sorunları çözüme kavuşturacağız.

Elektrik dükkanı yada herhangi bir meslek dalında dükkanı olmak ya da malzemesini satıyor olmak ve meslek odasına kayıtlı olmak tesisat işi yapmak için yeterli değildir. Maddi durumu iyi olup işyeri açacak kişiler, mutlaka yanlarında ustalık belgesine sahip en az bir kişiyi istihdam etmek zorundadır. Bu durumda da devletimizin teşvikleri bulunmaktadır.

Ustalık belgesi veya teknik lise diplomalı tesisat işi yapabileceğine dair elektrikçiler odası belgesi ya da mesleki birliğe üye olmak şarttır. İç tesisat yönetmeliğinin 6.ıncı maddesi iç tesis işleri işletmeye kayıtlı tesisatçılar tarafından yapılır denilirken, 7. maddesi ise Elektrik tesisatçıları Türkiye’nin her hangi bir yerinde bu yönetmeliğin kapsamına giren işleri yapabilmek için her hangi bir işletmeye başvurarak kaydolmak zorundadır denilmektedir.

Yine İŞ VE İŞCİ SAĞLIĞI YASASININ 353 üncü madesi; Yapı sektöründe her meslek dalında olduğu üzere özellikle Elektrik tesisatı, cins ve hacmine göre ehliyetli elektrikçiler tarafından yapılacak bakım ve işletmesi sağlanacaktır şeklinde olup, sorumlulukları ve cezayi müeyyideleri vardır gerektiğinde (savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır.)

Ayrıca Vergi usul kanununun 155 inci madde 4 üncü bendinde belirtildiği gibi yetkili olduğuna dair iş kolu meslek belgesini belgelemek kaydıyla vergi kaydının yapılmış olması gerekmektedir.

Bütün bu kanun maddelerine uyulup uyulmadığının kontrolü, kontrolüne girdiği noktada derneğimiz yönetim kurulu ve denetleme kurulu üyeleri ile yapı denetim firmalarını ve yedaş yetkililerini bağlamaktadır.

Bu konuda çözüm arayan arkadaşlarımız Ünye (Elektrikçiler Elektronikçiler Mekanik ve benzer Meslekler Yapı) Fen Adamları Derneği ile irtibata geçerek izlenmesi gereken yöntem hakkında bilgi alabilirler.

Ünye’mizin nüfusu 118.000 ve birçok ilden fazlaca ama ne yazık ki böyle bir ilçede bugüne kadar böyle gereksinim olan bir derneğin meslek birlikteliğinin olmamasının üzüntüsünü yaşarken bunu başarmanın da mutluluğunu yaşamaktayız. Derneğimizin kuruluşu ile bugüne kadar olan faaliyetleri ortada olup herkes tarafından bilinmekte ve takdir edilmektedir.

Gelişen ve değişen Teknolojinin ilerlemesine bağlı olarak günlük hayatımızda kullandığımız elektrikli ev aletlerinin artması özellikle elektrik ile ilgili Fen Adamlarına ihtiyaç duyulduğu gibi beraberinde ülkemiz sanayisinin gelişmesinde ve üretiminde tecrübeli eğitimli Fen adamlarına ihtiyaç duyulmakta olup mesleki ve teknik eğitime önem verilmelidir.

Belki bizleri vagon görenler vardır ki, bizler vagon olmaktan da onur duyarız. Ancak bilinmelidir ki bizler vagon değil lokomotifiz, lokomotif.

Bugün ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de Üniversite mezunu teknik eğitim almış genç, üretken teknik yunus_emre-21-214x300elemanlar, aldıkları teknik eğitim dışındaki başka mesleklere yöneliyor. Hatta üzülerek ifade ediyorum ki;  bu arkadaşlarımız bunalıma giriyor, kahve kağıt, işçi kumar v.b. gibi kötü alışkanlıklara yöneliyor. Genç, dinamik, nitelikli genç nüfusumuzu sadece istatistiki göstergelerde varlığını görüyoruz. Gelişmiş ileri ülkelere bakıldığında Mesleki Eğitim % 70 civarında olup, hükümetlerin öncelikli politikaları arasında Mesleki Eğitim gelmektedir. Ülkemizde de Mesleki Eğitime gerekli önem verilmeli, mezun sonrasında iş arayan değil işletme kuran istihdam sağlayan üreten olmalıdır.

Ünye’miz bugüne kadar ki özellikle siyasi yöneticilerimizin ve diğer Oda ve STK ları yöneticilerinin yapamadıklarından ötürü bugün sorunları konuşuyoruz. Ünye’miz memleketimize her kim bir şey yapmış yada yapacaksa Allah razı olsun. Ancak bizlerin yani mesleki eğitim almış meslek icra eden arkadaşlarımız gençlerimiz için öncelik iş’dir, aş’dır. Ailelerimizin yanında, sevdiklerimizin yanında, gurbette çalışmak değil doğduğumuz şehirde yaşamak çalışmak istiyoruz. İlçemizde sanayi olmalı Fabrikalar kurulmalıdır.. Hem aile bütçesine hem de şehrimizin ilçemizin ekonomisine gelir sağlayacak olan Ünye’mizin olmazsa olmazı Organize Sanayi kurulması için ne gerekiyorsa yapılmalıdır.

Ayrıca Fındık borsasının fındığın yetiştirildiği yerde olması ve fiyatının belirlenmesi için, Ünye’mizin üniversite eğitim bilim şehri olması için, Tarihimizle farklı kültürel tarihi yapılara sahip olan Ünye’mizin turizm kenti olması için, yaşadığımız şehrin, çalışıp kazandığımız şehrin tanıtılması için ortak paydalarda ve değerlerde birlikte olmak için ayrım yapmaksızın birlikte olmalıyız, çalışmalıyız.

Bir ülkenin büyümesi kalkınması sanayileşmesi üretim yapabilmesinin en önemli unsurları arasında Mühendisler Mimarlar dışında gerçek emekleri katkıları olan Üniversite mezunu Ön Lisans mezunu “teknikerlere” meslek lisesi mezunu “teknisyenlere” ve çok önemsediğimiz alanlarında uzmanlaşmış birikim tecrübe sahibi alaylı diye tabir edilen “ustalara” gereken önem verilmelidir. Daha da açıkçası mesleki eğitime gereken önem verilmeli, öğrencilerimiz teknik eğitimleri sonrasında istihdamı sağlanmalıdır.

Mesleki ve Teknik Eğitimden yana olan emeği geçen herkese özellikle de kalifiye eleman yetiştirme sözünü sarf eden Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürümüz Sayın İsa Ünel hocamıza ve geçen hafta Tübitak 2. Bilim Fen Fuarını düzenleyen ve çok değerli faydalı projeler üreten Mehmet Refik Güven Fen Lisesi öğretmen ve öğrencilerini tebrik ediyor başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum.

“En iyi bireyler, kendisinden çok, ait oldukları toplumu düşünen, onun varlığının ve mutluluğunun korunmasına yaşamını adayan insanlardır.” M. Kemal ATATÜRK’ün sözü ile yine siz değerli meslektaşlarıma bir kez daha gösterdiğiniz ilgi destek ve güveninize teşekkür ediyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Şunu hatırlatmak istiyorum sevgili arkadaşlarım bugün görülmektedir ki daha güçlü olmaktayız ve Ünye’mizin gelişmesi kalkınması için başarılı projelere imza atacağımıza inanıyoruz, yaşadığımız yeri önemsemekteyiz yaptığımız işi mesleğimizi sevmekteyiz.

Ünye’mize insanlarımıza hizmet etmekten mutluyuz. çok önemli bir görev ve oluşumda olduğunuzu unutmayınız “ İnsanların yaşadıkları topluma, doğdukları ve bağlılık hissettikleri memleketlerine karşı sorumluluk içinde olması medeni vasıfların insan olmanın en önemli göstergesidir.” Allah bizleri utandırmasın, Hepinizden Allah razı olsun. Bir kez daha Ünyeli olan olmayan Ünye de yaşamakta olan tüm elektrik elektronik mekanik tesisat bobinaj ısıtma soğutma ve benzer meslekleri icra eden ve mesleki eğitim almış bütün meslektaşlarını derneğe üye davet ediyor şahsıma gösterdiğiniz ilgi ve destekleriniz için teşekkür ediyorum. Herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-