eskort samsun

ÜNYENETHABER

FEVZİKÇAKMAK ÜZERİNDE OYUN MU OYNANIYOR ?

FEVZİKÇAKMAK ÜZERİNDE OYUN MU OYNANIYOR ?
06 Mayıs 2015 - 0:45

MAHALLEDE KAOS  MU YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR?

Adsızcddd

Fevzi Çakmak Mahallesinde bulunan ve daha önceden Ünye Belediyesi destek hizmetleri müdürlüğü bakım onarım şefliğince kullanılan alan, destek hizmetleri müdürlüğünün yeni yerine taşınmasının ardından yıkılarak, Fevziçakmak mahallesine ve Ünye’ye 3500 metre karelik yeni bir sosyal merkez yapımına başlandı.

Mahalleye yeni kimlik kazandırılıyor

İşte ne olduysa bundan sonra oldu. Mahalle sakinlerini sevindirmesi gereken bu proje, Ünye’nin ve Fevzi Çakmak mahallesinin çehresini değiştireceği ve yeni yaşam alanlarının oluşturulacağı gerçeği bile insanları mutlu etmeye yetmedi. Destek hizmetleri müdürlüğü yıkımın ardından dolaşan dedikodu ve söylemlerde gerçeği yansıtmayan ifadelerin , bilgilerin dilden dile dolaşması sebebi ile mahalleli şaşkın ve yetkililerden net bir açıklama bekliyor.

Konu geçen yer ile alakalı sosyal alanda park, oyun alanları, spor alanları,  ve kafeteryalardan oluşan son derece modern şehre uyumlu, vatandaşların rahatlıkla vakitlerini geçirebileceği bir projeye başlandı.El emeği ürünlerinin sergileyebilecekleri, Ünye halk eğitim müdürlüğü ile beraber vatandaşların el becerilerini geliştirebileceği ve sosyalleşebilecekleri, küçük çaplı sünnet ve düğün organizasyonların yapılabilecekleri ve çocukların  ferah ve geniş bir alanda oyun parkı içerisinde nefes alabileceği yeni bir sosyal yaşam merkezi inşası başlandı.

Mahalleli ikiye ayrıldı

Bu güzel habere rağmen,Fevzi Çakmak Mahallesinde hala faaliyette olan aile hekimliği binasının yıkılacak söylemleri mahalleli tarafından tepki ile karşılandı. Gerçek dışı olan bu tür dedikodu ve yanlış bilgi kirliliği sebebi ile mahalleli ikiye ayrıldı.

Yaptığımız araştırmalara göre ,bir kesim mahalleli yapılması düşünülen sosyal tesisin içine aile hekimliğinin ve  kanser erken teşhis ,tarama ve eğitim merkezi (KETEM)açılabileceğini böylelikle sağlık hizmetlerinden mahalleli yunus_emre-21-214x300olarak daha iyi ve ulaşım kolaylığı içerisinde faydalanabileceklerini ,KETEM ile de  mahallenin gelişeceğini ifade ettiler.

Diğer bir kısmı ise Kahve köşelerinde, sokak aralarında vakit geçirmek zorunda kalan çoluk, çocuk, kadın, erkek ve gençlerin böyle iyi düşünülmüş , planlanmış projenin hayata geçmesi ile sosyal kimlik ve yaşam kalitesinin artacağını belirttiler.

Yapılacak olan parkın içerisinde Aile hekimliğini ve KETEM’i istemediklerini , bunun için  daha uygun yer bulunabilir ve oraya yapılabilir dediler.

Seçim öncesi halk  manipüle edilmek isteniyor

Yetkililerden aldığımız bilgiler doğrultusunda, halkın yersiz yere paniğe sokulduğu, sosyal parkın aynen yapılacağı ve aile hekimliği binasının şuan ki yerinde faaliyetlerine devam edeceği yönünde açıklamalar geldi.

Kanser erken teşhis,tarama ve  eğitim merkezi (KETEM) yerinin ise büyük ihtimalle yeni yapılacak hastanenin bir bölümü olabileceği ihtimali söz konusu olduğu belirtilirken.07 Haziran genel seçimleri öncesi bilerek ve kasten halkın manipüle edilmek istendiği ve halkımızın böyle söylemleri ciddiye almamaları gerektiği  belirtildi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-