eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye Belediyesi Engellisine Değer Veriyor

Ünye Belediyesi Engellisine Değer Veriyor
22 Mayıs 2015 - 8:39

Adsız

Engelsiz Ünye anlayışı ile yola çıkan Ünye Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü bu kapsamda engelliler adına yapmış oldukları çalışmaları TSD Ünye Şubesinde tanıtımını yaptı.

Öncelikle gerçekleşmiş ve gerçekleşecek projeler de dahil olmak üzere tüm alanlarda,  engellilere uygun projeler   üzerinde çalıştıklarını belirten Sibel CERRAHOĞLU , yunus_emre-21-214x300

Öncelikli amacın engelli bireylerin sosyal hayatta aktivitelerini ve ulaşımlarını rahatlıkla sağlayabileceği şehir ve ortamları yeniden dizayn etmek.Bu amaçla Ünye Strateji Geliştirme Müdürlüğü olarak engelli vatandaşlarımız için projeler gerçekleştirdik.Bunlardan birisi engelli derneğini kullanıma rahat ve engelli bireylerin isteklerini karşılayabilecek duruma getirmek.Diğeri ise spor yapan engellilerin faaliyetlerini gerçekleştirmede rahatlık ve sağlıklı bir ortam oluşturulması için gerçekleştirdiğimiz okçuluk atış alanı projesidir.Bununla ilgili Japon Büyükelçiliği Projemize destek sözü vermiştir.

Strateji Geliştirme Müdürü Sibel Cerrahoğlu; “ Japon Büyükelçiliği Projemizi engelli arkadaşlarımızın öncelikli ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak hazırladık.

Projede ayrıca engelli arkadaşlarımızın sosyalliği ve üretime katkısı olsun diye küçük çapta matbaa tesisi de kendileri Numan KurtulmuÅŸiçin kuracağız.

Engellilerimizin şarj dolum cihazları olmadığı için sorun yaşadıklarını gözlemleyerek projemize 3 adet şarj dolum cihazı ve ve engelli arkadaşlarımızın daha rahat araca binip inmeleri anlamında araç lifti istedik.

Sporcu engelli arkadaşlarımın okçuluk yaptığı alanın pek fazla stabile olmadığını düşündük. Ardından araştırma yaparak alanda bazı iyileştirme yaptık ve dahası için bu konuda da bir proje hazırladık.” dedi ve Japon Büyükelçiliği Projesi  için Türkiye genelinde 174 civarında başvuru olduğu, başvurusu yapılan bu projelerden oldukça az sayıda onaylanacağını belirterek sözlerini tamamladı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-