eskort samsun

ÜNYENETHABER

Çaybaşı İlçesine Teknopark Kuruluyor

Çaybaşı İlçesine Teknopark Kuruluyor
14 Mayıs 2015 - 11:36

J

Uluslararası Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin Ordu’da hayata geçirilmesi amacıyla Kurucu Protokol Anlaşması  Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımıyla Ordu Üniversitesi’nde  düzenlenen törenle imzalandı.

Ordu’nun Çaybaşı İlçesinde kurulacak olan Uluslararası Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu Protokol Anlaşması Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz,  Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık ve Uluslararası Teknoloji Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Sönmez tarafından imzalandı.yunus_emre-21-214x30012

Protokolün imza töreninde konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Ordu Üniversitesi’nin kampüsü, öğrenci sayısı ve binaları itibariyle çok kısa sürede hızla geliştiğini vurgulayarak üniversitenin gelişmesi ve daha da ileriye gitmesi adına her türlü desteği vereceklerini ifade etti. Türkiye’nin birçok ilinde hayata geçirilen Uluslararası Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin Ordu’da da kurulacak olmasından dolayı büyük heyecan duyduklarını belirten Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, bu merkezde yapılacak olan araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin 2023 hedefleri doğrultusunda Türkiye’nin teknolojik gelişimine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

İmzalanan protokol ile Ordu İlinde Kurulması planlanan Uluslararası Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile teknolojik bilginin üretilmesi, üretilen bilginin ticarileştirilmesi, verimliliği arttıracak ve üretim maliyetlerini düşürecek yeniliklerin geliştirilmesi, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeni ve ileri teknolojilere uyumunun sağlanması, araştırmacılara iş imkanlarının sağlanması ve ileri teknoloji yatırımları yapacak yabancı sermayenin ülkeye girişinin hızlandırılması, sanayinin rekabet gücünün arttırılması kapsamında bireysel girişimleri ortak platformda buluşturarak bölgesel ve küresel teknolojik üretim hedefleniyor.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-