eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜTSO BAŞKANI AÇIKLIYOR…VİDEO HABER

ÜTSO BAŞKANI AÇIKLIYOR…VİDEO HABER
18 Mayıs 2015 - 0:49

İnşallah Ünye hak ettiğini bulur –

AdsızGGT

Durmuş Zor, Ünye’nin en büyük üç sorunu olarak değerlendirilen Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Akkuş-Niksar-Tokat yolu ve Ünye Limanı ile açıklamalarda bulundu.

Zor, Oda olarak Ünye’nin kalkınması için sürekli dile getirdikleri OSB, Akkuş- Niksar – Tokat yolu ve Ünye Limanı konularından Limanla ilgili gelişmelerin yaşandığını belirterek, “3 tane ısrarla istediğimiz ve söylediğimiz şeylerden limanın iyiye doğru gideceğinden artık eminim. Artık Ünye Limanı sorunu demiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz onu inşallah yapacak” dedi.

Zor, bazı il merkezlerinde ikincisi, üçüncüsü için adım atılan, bazı ilçelerde de mevcut olanların kapasitesi dolduğu için büyütülme girişiminde bulunulan Organize Sanayi Bölgesi’nin Ünye’nin 25 yıldır çözülemeyen sorunu olduğunu hatırlattı.

Ünye OSB konusuna ilişkin Zor, şu açıklamayı yaptı:

“Ünye OSB yapılabilmesi arzumuz. Ama ilk aşamadaki yani Ünye Çimento bölgesindeki yerimiz artık yok, oraya kurulamadı.  Önümüzdeki süreçte, belki 1 – 2 yıl, belki de daha fazla. Süre vermeyi doğru bulmuyorum. Çünkü hiç kimse doğru süreyi orada veremez. OSB kurulması ile ilgili yeni dönemde çalışmalar yapılacaktır. İnşallah Ünye hak ettiğini bulur. Türkiye çapında Ünye ölçeğinde 12- 13 tane ilçe vardır nüfusu 100 bin üzerinde olup OSB’si olmayan, bizim gibi talihsiz 12 – 13 ilçe ancak var. Ama 30 – 40 bin nüfusu olup OSB’si olan ilçeler de var. Bu geçmişten bu güne kadar bu işi güzel yapamadığımızın belgesidir. Ben her dönem sorumluluğu üzerimde kabul ederim. Adım kadar vebalim var, derim. 25 yıldır OSB için çırpınıp hiç adı olmayan yerlerde OSB varken, biz de yoksa kusuru kendimizde bulacağız.”

“Yeni dönemde gerçekten laf ile slogan değil ayaklarının üzerine basacak bir şeyler isteyelim diye düşünüyorum” diyerek sözlerine devam eden Zor; “ÜSTO olarak tüm milletvekili adaylarımızdan taleplerimiz böyledir. OSB kurulamayacaksa o zaman OSB teşviklerinden faydalanacak bir yazı ile kanun çıkarılsın. Herkes bu teşviklerden yararlansın. Bütün milletvekillerimizden ve adaylarımızdan insanlarımızın mağdur olmaması için bunu isteyeceğiz.” dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-