eskort samsun

ÜNYENETHABER

ORTA ÇARŞI GÖZ KAMAŞTIRIYOR…Video haber

ORTA ÇARŞI GÖZ KAMAŞTIRIYOR…Video haber
19 Mayıs 2015 - 10:38

Başkan Çamyar”Yıkmadan Bir Şehir İmar Edilemez”

Adsız

Ünye Belediye Başkanı Ahmet ÇAMYAR, Ünye Belediyesi tarafında yapımı gerçekleştirilen orta çarşı caddesindeki ışıklandırma çalışmalarını yerinde inceleyerek, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.Başkan ÇAMYAR şuan yürütülmekte olan ve yürütülmesi planlanan çalışmalar hakkınca açıklamalar yaptı ve proje çalışmalarından ötürü Ünye Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Sibel CERRAHOĞLU’na teşekkür etti.

Başkan ÇAMYAR, orta çarşı esnafının yaklaşık bir kaç ay önce Ünye Belediyesi tarafından orta çarşının aydınlatılması gibi bir taleplerinin olduğunu ve bu yönde Ünye’ye yakışır bir şekilde aydınlatma gerçekleştirdiklerini fakat orta çarşının ve Ünye’nin bununla kalmayacağını belirterek sözlerine başladı.

yunus_emre-21-214x300

Hamamın önünden caddeye giriş noktasının yeniden projelendirildiğini söyleyen ÇAMYAR, açıklamalarına şu şekilde devam etti;

“Yıkmadan Bir Şehir İmar Edilemez”

“Orta çarşı caddesinin uzunluğu yaklaşık 38 metre ve 38 metrelik alanın 32 tane evimiz var.Bu binaların dış cephelerinin tek tip olması ile ilgili Stratejik Planlama Müdürlüğümüz her türlü çalışmayı tamamladı ve maliyet analizi bölümündeyiz.

Kefeli Han’ın mülkiyetini Ünye Belediyesi olarak devir aldık ve proje çalışmaları hala devam ediyor.İnşallah oranın restorasyonun tamamlayıp oradan girecek olan bir hattı da hayata geçirmiş olacağız.Ve yine bizim çizdiğimiz bir projeyi Büyükşehir Belediyemiz ihaleye çıkararak bakırcılar arastasındaki binaların tek tip olması anlamında projeyi yürütmüş olacak.Ardından kadılar yokuşundan başlayarak, saray caddesinden ve oradaki hamamdan devam edeceğiz.Yalıdaki kilisemiz ise bitti ve açılışa hazır durumda.

Projelerimizin devamı anlamında ise biz topyanından, çamlıktan ve ayanikolaya kadar uzanan bir kültür yolunu hayata geçirmiş olacağız.

Önümüzdeki günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla beraber yürüttüğümüz kentsel dönüşüm projesi kapsamında, belediye sinemamızı ve kültür sarayımızı bulunduğu yerden yıkıp ardından caddeyi denize bağlayıp, Ünyemizin hava alması için bir projeyi daha hayata geçirmiş olacağız.

Yıkmadan bir şehir imar edilemez.Onarım anlamında buralarda yapacağımız gibi dış cephesine dokunuş yapabiliriz.Fakat, tam anlamıyla yaşanılabilir kentler inşa etmek için bazı alanları yıkıp yeninden yapmak lazım.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-