eskort samsun

ÜNYENETHABER

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran, Büyükelçileri Ünye’de Ağırladı

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran, Büyükelçileri Ünye’de Ağırladı
09 Ağustos 2019 - 19:27

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran ve Büyük Elçiler, Ünye’yi ziyaret ederek yerli dondurma yediler. 

11. Büyük Elçiler programı vesilesi ile Samsun’a gelen Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran  ve Büyük Elçiler  Ünye’yi ziyaret ederek basın mensupları ile bir araya geldiler.

Ünye 100.yıl restoranda gerçekleşen ziyarete Bakan Yardımcısı Sayın Yavuz Selim Kıran’ın yanı sıra  Bakan Yardımcısı Sedat Önal, Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı, Büyükelçi  Arşiv Genel Müdürü Engin Yürür, Büyükelçi  Afrika Genel Müdürü Ahmet Rıza Demirer, UNESCO Daimi Temsilcisi Altay Cengizer, Roma Büyükelçi’si Murat Esenli, Sofya Büyükelçi’si Hasan Ulusoy, Atina Büyükelçi’si Burak Özügergin, Helsinki Büyükelçisi Vakur Erkul, Riga Büyükelçi’si Gülsun Erkul, Juba Büyükelçisi Tuğrul Biltekin, Vilnius Büyükelçisi Gökhan Turan,  Bern Büyükelçisi İlhan Saygılı, Harare Büyükelçisi Hakan Kıvanç, Konakri Büyükelçisi Ege Türemen, eski Ottava Büyükelçi’si Selçuk Ünal, Taşkent Büyükelçisi Başar Şen, Protokol Genel Müdür Yardımcısı Elçi Zeki Emre Karagöl,  Bakan Protokolünden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı  Elçi Erkan Aytun katıldı. 

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran:” 11. Büyük Elçiler programı vesilesi ile Samsun’daydık. Büyük elçiler konferansımız sahada ve masada güçlü diploması temasını taşıyordu.İstiklal mücadelemizin 100. Yılı anısına bu yıl konferansımızın bir bölümünü Samsun’da geçirmek istedik. Sayın Bakanımız, Milletvekillerimiz, tüm Siyasi Parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte Samsun’daki programlarımızı tamamladıktan sonra bakan yardımcılarımız ve büyük elçilerimizi Ünye 100.Yıl’a dondurma yemeye gidelim dedim, saolsun kırmadılar. Büyük Elçilerimiz Ünye’mizi şereflendirdiler aynı zamanda Yüzüncü yıl dondurmasını da tatmış oldular.” dedi.

Kıran ve beraberindekiler daha sonra sahil bandından yürüyerek Ünye İskelesi’ne geçti.

Ünye manzarasına hayran kalan büyükelçiler, manzara karşısında hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Kıran ve beraberindekiler kendilerine yoğun ilgi gösteren vatandaşlarla sohbet etti.

Ünye turu Bakırcılar Çarşısı ve Kadılar Yokuşu gezisiyle  devam ederken, bakırcı ustalarıyla sohbet eden büyükelçiler cezve başta olmak üzere bakır eşyalar satın aldı.

Heyet daha sonra Ünye’den ayrılarak Samsun’da havaalanına hareket etti.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-