eskort samsun

ÜNYENETHABER

BELGESİZ VE LİSANSIZ  OLTA BALIKÇILIĞI YASAK

BELGESİZ VE LİSANSIZ  OLTA BALIKÇILIĞI YASAK
30 Mayıs 2015 - 1:38

 Olta Balıkçılığı Sezonu Açıldı

Adsız

Olta balıkçılığı yapacak avcılarımızın uyması gereken kurallarla ilgili Arzanoğlu Kara ve Deniz Av Malzemeleri İşletmecisi İsmail ARZANOĞLU önemli açıklamalarda bulunarak avcıların nasıl avlanacakları konusunda bizleri bilgilendirdi.

Arzanoğlu Kara ve Deniz Av Malzemeleri İşletmecisi İsmail ARZANOĞLU;

Numan KurtulmuÅŸ yunus_emre-21-214x300”Olta Balıkçılığı Av Sezonu yaz aylarının gelmesi ve havaların tamamen ısınması ile birlikte açılmıştır. Sezon açıldı diye bundan avcı arkadaşlarımızın istediği gibi avlanacakları anlamı çıkmasın. Bunun için yapılması gerekenler ve kuralar vardır.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kişiler, denizlerde ve iç sularda amatör (sportif) amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen 37/2 numaralı sirküler ile getirilen yasak, sınırlama ve sorumluluklara uymak şartıyla amatör balıkçılık yapabilirler. Bu kişilere müracaatları halinde, veriliş tarihinden itibaren 2 yıl geçerli olmak üzere, il ve ilçe müdürlüklerince  ”Amatör Balıkçı Belgesi” verilir. Bu belgenin alınması veya avcılık sırasında bulundurulması zorunlu değildir.

Gönüllü amatör balıkçılık kuruluşları, üyelerinin belge alma işlemini topluca yaptırabilirler.

Amatör Balıkçı Belgesi, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde amatör balıkçılık avcılığına izin verilen her yerde geçerlidir. Belgenin kaybı halinde beyan üzerine yenisi verilir.

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI, ARTIK BELGESİZ VE LİSANSI OLMAYAN OLTACILIĞI YASAKLIYOR

Artık tüm Türkiye´de olta ile balık avına lisans zorunluluğu getirildi.  Büyük gemi balıkçılığından tutun da hobi ve spor amaçlı balık tutmaya kadar her alanda denize, ırmağa göle olta atmaya hem lisans zorunluluğu hem de belge mecburiyeti var.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´nın getirdiği yeni kanun tasarısında dinlenme ve spor amaçlı balıkçılık yapacak kişilere verilecek izin belgesi, belli bir süre eğitim karşılığında olacak. Süreler konusunda 2 – 5 yıllık belgeler yaş gruplarına göre veriliyor.

Olta ile sportif ve hobi-dinlenme amaçlı balık avcılığı yapmak isteyenler Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bakanlığın yetkili kıldığı kurumlardan izin belgesi alacaklar. Balık avı sırasında oltacılar bu belge ve lisansı yanlarında bulundurmak zorunda olacak. Aksi taktirde avlanması kesinlikle yasak olan türleri oltayla dahi olsa yakalayanlara ağır para cezaları var.

AÇ GÖZLÜLÜK YAPIP DOĞANIN DÖNGÜSÜNÜ BOZMAYALIM

Bu zenginlik bugün bizim olsa da yarınlarımız içinde olabilmeli, bu döngüyü bozmamalıyız. Yasaklara uymadığımız sürece kaybeden hep biz oluruz. Özellikle tatlı sularda avlanan amatör balıkçılarımız için olta haricinde suya kireç dökmek, gübre dökmek ağ ile avlanmak, ya da çeşitli kimyasallar kullanarak balık avını gerçekleştirmek sadece yiyebileceğimiz balıkları değil, yavru balıkları da öldürmektedir. akabinde o suda yaşayan diğer canlılara da zarar vermektedir.” diyerek açıklamalarına son verdi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-