eskort samsun

ÜNYENETHABER

BAŞKAN SOBİ BAKANLIĞA BAŞVURDU

BAŞKAN SOBİ BAKANLIĞA BAŞVURDU
29 Eylül 2019 - 14:34

Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi ,bölgede çoğrafik ve iklimsel afetler nedeniyle mağdur olan turizm işletmecilerin zararlarının giderilmesi adına, bölgede sekteröl afet ilan dilmesi için KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI’na yazılı başvuruda bulundu.

İŞTE BÖLGE TURİZM İŞLETMELERİNİ ÜMİTLENDİREN DİLEKÇE

Ünye Turizm İşletmecileri Derneği olarak, herzaman sektörümüzün ve özellikle dernek üyelerimizin genel, özel ve bölgesel sorunlarını dinlemek, takip etmek ve ilgili birimlere ulaştırarak çözüm odaklı hareket ederek gündemde kalmasını sağlamak olmuştur.
Burada özellikle geçmiş yıllarda kısmen olan, ancak 2019 yılı Turizm Sezonunda aşırı meteorolojik hareketlilik nedeni ile oluşan yoğun ve sürekli yağış sebebi ile özellikle yaz turizm sektörü bunun yanında ise genel anlamda turizm işletmelerimiz ciddi bir olumsuzluk yaşamıştır. Bunun sonucunda çok ciddi anlamda GELİR KAYBINA uğramıştır. Bütün bu hava şartları neticesinde ortaya çıkan olumsuzluklardan kısaca bahsetmek istiyorum.

Aşırı ve sürekli havaların yağışlı ve kapalı geçmesi(meteoroloji raporları açıktır ),

Bölgemizin ve özellikle Ünye’mizin Sürekli yağış alması, yerli ve yabancı turisti kentimizden uzaklaştırmış ve işletmelerimiz gelir kaybına uğramıştır.

Hava muhalefetleri sezon öncesi tahmin edilemediğinden sezona yoğun hazırlık yapan ve borçlanan işletmelerimiz borç yükü altında kalmıştır.

Vergi, sigorta, işçi, ecrimisil, elektrik bağkur v.b. mecburi ödemelerde ciddi aksaklıklar oluşmuştur.
Tüm bu olumsuzluklar karşısında, Ege ve Akdeniz bölgesi turizm hareketliliği açısından %100doluluk oranları ve tam sezon yaşayarak beklentilerinin üzerinde gelire ve hedefledikleri ciroya fazlası ile ulaşmıştır.
Tüm bunlar göz önüne alındığında, Öncelikle, Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2019 yılı TURİZM SEKTÖRÜ ACISINDAN SEKTÖREL AFET BÖLGESİ ilân edilerek(Meteorolojik raporlar açıktır), işletmelerimizin gelir kayıpları gözönünde bulundurulduğunda, vergi, sigorta, bağkur, elektrik, ecrimisil gibi ödemelerine teşvik verilmesini talep etmekteyiz. Bu talebimizin dikkate alınarak doğru, akılcı, yapıcı ve devletçi bir yaklaşımla, POZİTİF AYRIMCILIK ilkesinden hareketle değerlendirilmesini talep ediyoruz.

ADNAN SOBİ
Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-