eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye’den Birlik Mesajı

Ünye’den Birlik Mesajı
13 Ekim 2019 - 23:52

Ünye’deki siyasi parti temsilcileri, Türkiye’nin güneyinde başlatılmış olan Barış Pınarı Harekatı’nda ordumuza destek mesajı verdi. 

Ünye’deki Ak Parti İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, CHP İlçe Başkanı İsa Maral, İyi Parti İlçe Başkanı Osman Karagöz ve Saadet Partisi İlçe Başkanı Özgür Şahin Ünye Net Haber Gazetemize yaptıkları özel açıklama ile halen devam etmekte olan Barış Pınarı Harekatı’na desteklerini bildirdiler.

Başkanların açıklamaları şu şekilde;

Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan: “Ülke sefere kalktığında tüm siyasi tartışmalar ve çekişmeler bir kenara bırakılmalıdır. Ülke çıkarları doğrultusunda birlik içinde olunmalı, dosta güven düşmana korku salınmalıdır. Kahraman Türk Ordusu sefere çıkmıştır. Ordumuz şanlı tarihinde şerefli zaferlerine bir yenisini eklemek için yola çıkmıştır. Siyasiler olarak bize düşen Onurlu Türk Ordusu’nun yanında olmak, son terör unsuru temizlenene kadar ordumuzun kararlığına destek olmaktır. Cenab-ı Allah en kısa sürede zaferler nasib etsin. Mehmetçiğimizin ayağına taş değmesin, Allah milletimize zeval vermesin. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyorum.” .

Cumhuriyet Halk Partisi Ünye İlçe Başkanı İsa Maral: “Öncelikle TSK’nın Suriye’deki harekatında başarılar diliyoruz. İnşallah hiçbir askerimizin ayağına taş değmez ve bu harekat en az zayiatla atlatılarak Suriye’de ve Türkiye’de de kalıcı bir barış gelir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Suriye konusundaki politikaları baştan beri bellidir. Partimiz bu harekata TBMM’de destek verdi. Suriye politikasının hükumetle baş başa gittiğini de söyleyemeyiz. Türkiye’nin Suriye politikasının baştan beri olması gerekenin dışında olduğunu Cumhuriyet Halk Partisi her platformda belirtti. Üst yönetim tarafından yapılan açıklamalarda bizim için kalıcı barışın Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması ve Suriye’nin şuandaki meşru hükumetiyle görüşmeler yoluyla ortak hareket edilmesi yoluyla çözülebileceğine inanıyoruz. Bu anlamda harekat başladıktan sonra bu tür tartışmaların hepsinin bir kenara bırakılması lazım ve biz harekatın mümkün olan en kısa süre içerisinde en iyi koşullarla bitmesini ve kalıcı barışın sağlanmasını, güney sınırlarımızın da kontrol altına alınarak güvenli bir şekilde bu harekatın bitirilmesinden yanayız.”dedi.

İyi Parti Ünye İlçe Başkanı Osman Karagöz: “Vatanın güvenliği, devletimizin birlik ve beraberliği, milletimizin huzur ve mutluluğu hepimiz için çok önemlidir. Atalarımız bu toprakları kanları ile sulayarak bizlere emanet etmişlerdir. Bölgemizde özellikle yurdumuzun üzerinde emelleri olan emperyalist güçlerin taşeronluğunu yapan PKK, PYD, İŞİD gibi terör örgütlerinin, bu emellerine ulaşmadan kökleri kurutulmalı sınırlarımızda bir terör devleti kurulmasına asla izin verilmemelidir. “SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR” Türk milleti her zaman devletin ve peygamber ocağı olan kahraman ordusunun yanındadır. Türk ordusu cephede yerini aldığı, Türk topçusu atışa başladığı anda tek siyasi partimiz “ AL BAYRAĞIN PARTİSİ” dir. Vakit susma vaktidir. Bundan sonra söz ALBAYRAĞIN’ dır. Barış pınarı harekatında kahraman ordumuza muvaffakıyetler diliyorum. Allah mübarek eylesin.”dedi.

Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin: “Barış Harekatında şuana kadar Şehit olan kardeşlerimiz var, onlara öncelikle Allah’tan Rahmet ailelerine başsağlığı, yaralı kardeşlerimize de Allah’tan acil şifalar diliyorum. Bu Barış Harekatı milli bir meseledir ve bu harekatta siyaset olmaz. Asıl bunların öncesine dönülmek gerekirse Türkiye’nin 2002 sürecinde mecliste Irak tezkeresinden sonra bir takım yanlışlar yapılmaya başlandı. Irak ve Libya meselelerinde yapılan yanlışlar neticesinde bu şekilde zaruri bir hareket ortaya çıkmış oldu. Biz bu harekatın terör sıkıntısının başımıza getireceği sorunları yok etmek için yapıldığına inanıyoruz. Ne Amerika’nın ne de İsrail’in burada bir Kürt devleti kurulmasına müsaade edeceğini söyleyemeyiz. Asıl mesele Büyük Ortadoğu Projesi’nin hazırlığıdır. Bu uzun zamanlardan beri süregelen bir çalışmadır. Hükumetimizin bu oyuna gelmemesini temenni ediyoruz. Amerika’ya maşa olabilecek, İsrail’e de koridor açabilecek bir devletin kurulması çalışmaları var ve bizler bu çalışmaların bu harekatla bertaraf edilmesini istiyoruz.”dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-