eskort samsun

ÜNYENETHABER

Başkan Semiz’den Çaybaşı’na Müjde Üstüne Müjde

Başkan Semiz’den Çaybaşı’na Müjde Üstüne Müjde
12 Ekim 2019 - 12:06

Çaybaşı Belediye Başkanı Hüseyin Semiz göreve geldiği 31 Mart seçimleri sonrası ilk kez konuştu. Başkan Semiz,” Şu ana kadar piyasaya 3 milyon ve kamuya 2 milyon borç ödedik. Önemli olan görev süresi içinde Çaybaşılı halkına iyi bir hizmet vermektir” dedi. 31 Mart yerel seçimleri sonrası yaklaşık 6 aylık değerlendirme yapan Başkan Hüseyin Semiz görev süresi içerisinde yatırımlara ve yol çalışmalarına aralıksız devam edildiğini ifade etti.

26 Mahallemizin Yol Sorununu Bitirme Noktasına Geldik

Göreve geldiği günden itibaren aralıksız yol çalışmalarına başladıklarını ifade eden Semiz,” Büyükşehir ve ilçemiz olarak toplam 26 tane mahallemizle beraber 700 km’lik bir yol alanına sahibiz. Seçildiğimiz bir sonraki gün muhtarlarımız ve belediyemiz olarak çok hızlı bir hizmet anlayışı ile çalışmalarımıza başladık. Şu an 26 mahallemizin hemen hemen yol problemlerini bitirme noktasına geldik. Baskılı beton çalışmalarımız ve asfalt çalışmalarımızın eksik olanlarıyla beraber bu sene içerisinde yol sorunlarını tamamen bitirmiş olacağız” dedi.

Dört Sel Olayı İle Karşı Karşıya Geldik

İlçede dört defa sel olayı ile karşı karşıya gelindiğini söyleyen Semiz,” Çaybaşı’nda biz dört defa sel afetiyle karşı karşıya kaldık. Tabi bu sel olaylarıyla beraber menfez ve alt yapılarımızın tamamıyla zayıf olduğunu gördük. Tabi çözüm noktasında Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Mehmet Hilmi Güler, Ordu Valimiz Seddar Yavuz ve Afat İl Müdürümüz ile yaptığımız görüşmeler neticesinde bir alt yapının sil baştan iyileştirilmesi için çalışmalar yürüttük. Yeni bir oluşacak sel olaylarına karşı alt yapılarımızın sağlam olması için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Ordu büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemizde ise su ve kanalizasyon konusunda sıkı bir çalışması var” şeklinde konuştu .

Göreve Geldik Yatırımlara Başladık

Mart 2019 seçimlerinde göreve geldiği andan itibaren yatırımlara hız kazandıran Başkan Semiz,” İlçemizin İlküvez mahallesinde bir gölümüz var ve bunu Çaybaşı halkının hizmetine sunacağız. 2020 de bu projemizi bitirerek Çaybaşı’na 4 milyonluk bir yatırımla 6 bin metrelik bir beton çalışmasıyla projemizi tamamlamış olacağız. Mahallelerimizin bazı noktalarında temiz içme suyuyla alakalı olarak çalışmalarımız hızlandı. Karadeniz’de sahile en yakın olan şelale bizim Çaybaşı ilçemizde bulunuyor. Yine Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyemizle beraber beton yol programında Akbaba, Kargalı ve Namazlı mahallelerimizde 3 km’lik bir beton yolu başlatacağız” diye konuştu.

Çaybaşı’na 5 Yataklı Diyaliz Merkezi Kurulacak

Çaybaşı’na yeni bir diyaliz merkezi müjdesini veren Başkan Semiz,”Bölgemizde diyaliz hastalarımız çok olduğundan dolayı ilçemizde 5 makina ve 5 yataklı bir diyaliz merkezimizi hayata geçireceğiz. Tabi 5 makina kimseye küçük görünmesin. Çünkü yaklaşık 80 hastamıza bu makineler hizmet verecektir. Çaybaşı genelinde işsiz olan gençlerimizle alakalı yaptığımız çalışmalarda iş adamlarımız yatırım amaçlı gelmeye başladı. Onların yapacakları yatırımlar ile şehrimizde hem ekonomi canlanması hem de ailelerimize gelir amaçlı bir kazanç elde edilecektir. Sanayi sitemizle alakalı yer temini son aşamasına geldi. Sanayi esnaflarımızla beraber çalışmalarımıza başladık. Şu ana kadar piyasaya 3 milyon üzerinde borcumuzla beraber, kamuya da 2 milyon liralık bir borç ödedik” diyerek sözlerini tamamladı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-