eskort samsun

ÜNYENETHABER

Barış Pınarı Harekatı Altın ve Dövizi Nasıl Etkiledi?

Barış Pınarı Harekatı Altın ve Dövizi Nasıl Etkiledi?
17 Ekim 2019 - 1:01

CCK Kuyumculuk İşletmecisi Cüneyt Coşgunalp, geçtiğimiz hafta başlayan Barış Pınarı Harekatı’nın altın ve döviz piyasalarına olan etkisini değerlendirdi.

Dolar/TL 5,91-5,93 aralığında, Euro/TL ise 6,52-6,55 aralığında hareket ettiğini, çeyrek altın fiyatının ise 470 lira olduğunu ifade eden Coşgunalp, harekatın uzaması halinde Dolar/TL 6 liraların üzerine, Euro/TL 6,75-6,85 seviyelerini görebileceğini belirtti.

Coşgunalp konuşmasında: “Geçtiğimiz hafta Barış Pınarı Harekatı ile başlayan döviz piyasaları yükseliş trendi ile devam ederek kapattı. 5,75-5,76 TL bandında olan Dolar fiyatı hafta sonu kapatışında 5,89 bandındaydı. Bu hafta başında da görüyoruz ki döviz fiyatları hacimsiz de olsa yükselişini devam ettiriyor. Bugün itibariyle Dolar/TL 5,91-5,93 aralığında, Euro/TL ise 6,52-6,55 aralığında hareket ediyor. Akabinde altın fiyatları da ons olarak olmasa da TL’li fiyatlara cevap vererek 285 TL’nin üzerine gram altın fiyatlarını attı. Gelişmelere göre fiyatların hareket edeceğini tahmin ediyoruz. Önümüzdeki günlerde özellikle Merkez Bankası’nın alacağı kararlar ile beraber döviz piyasası şekillecenek gibi görünüyor. Burada bir şans olarak Amerikan Merkez Bankası FED’in bu ayın sonuna doğru yapacağı faiz toplantısında faiz indirimi öngörülüyor. Eğer bu indirim gerçekleşirse döviz/TL tarafında bir miktar rahatlama görülebilir. Ama 5,80-5,85 aralığında fiyatlar stabil hale gelebilir.

Harekat Uzarsa Döviz Piyasası Yükselişe Geçebilir

Barış Pınarı Harekatı’nın seyri uzarsa ve bu dalgalı durum devam ederse özellikle önümüzdeki haftalarda Dolar/TL 6 liraların üzerine atabilir. Paralelinde de Euro/TL 6,75-6,85 belki de 7 TL civarlarına yükselme potansiyeli var. Altında ise Amerikan Merkez Bankası FED faiz indirecekse ve Avrupa Merkez Bankası da faiz indireceğini ve parasal genişlemeye gideceğini teyit etmişti. Bu durum da altın ons fiyatlarına yansıyacaktır. 1500 Dolar/Ons üzerine altın ons fiyatları atarsa 300 hatta 300 liranın üstüne çıkan gram altın fiyatları görebiliriz. Altın yatırımcısı olan müşterilerimize altın alımlarını devam ettirmelerini tavsiye ederiz. Bugün itibariyle gram altın fiyatı alış 285 TL, satış 286 TL, çeyrek altın fiyatı 470 TL ve 22 ayar bilezik gram fiyatı 270 TL’dir.”dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-