eskort samsun

ÜNYENETHABER

Kıranlı’dan Muhtarlar Günü Mesajı

Kıranlı’dan Muhtarlar Günü Mesajı
18 Ekim 2019 - 13:36

Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilciliği İl Başkanı Musa KIRANLI 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Kıranlı’nın mesajı şöyle;

“Devletin, vatandaşa dokunan en sıcak eli, illerde valilerimiz, ilçelerde kaymakamlarımız olup, mahalle ve köylerimizde vatandaş nezdindeki belki ilk kapısı muhtarlarımızdır.

Muhtarlar, yerel demokrasinin en eski örneği olarak, devletin her noktadaki kurumsal temsilcileri, yöneticilerin sahadaki en büyük destekçileri, Demokrasi zincirinin ilk halkası olarak, seçilerek bu göreve gelen ve vatandaşların devlete ihtiyaç duyduklarında çaldıkları  ilk kapıdır. 

Demokrasinin bir gereği olarak bizzat vatandaşlar tarafından seçilen ve her biri milletin birer ferdi olan muhtarlarımız, görev yaptıkları mahallelerdeki sorunların çözümü, vatandaşların talep ve beklentilerin yerine getirilmesi yolunda, kamu idareleri ve yerel yönetimlerle işbirliği içinde hareket eden önemli birer hizmet odaklarıdır.

Mahallelerimizin, köylerimizin her türlü sorun ve ihtiyacını tespit edip çözümü için dur durak bilmeden çalışan muhtarlarımızın gösterdiği fedakârlık her türlü övgünün ötesindedir.

Devletimizin halkımıza sunduğu hizmetin yerinde ve kaliteli olması için yerel yönetimlerin güçlü olması gerekir. Bunun bilincinde olan devletimiz, demokrasimizin nüvesini oluşturan muhtarlarımıza hak ettikleri değeri vermektedir ki; 19 Ekim 2015 tarih ve 29507 sayılı Başbakanlık Genelgesiyle ile 19 Ekim’in ‘Muhtarlar Günü’ olarak kutlanmasının kabul ve ilan edilmesi, en küçük yerel hizmet birimi olarak muhtarlarımıza verilen önem ve değerin göstergesidir. Darısı teknik adamların başına diyorum.

Hem milleti, hem devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten,sevinçte ve kederde her zaman halkımızın yanında ve hizmetinde olan, vatandaşların mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için gece gündüz çalışan muhtarlarımıza  yapmış oldukları fedakar hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyor, görevi başında bu millete hizmet için şehit düşen bütün muhtarlarımıza Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyor, tüm muhtarlarımızın  ”19 Ekim Muhtarlar Günü” nü en içten dileklerimle kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyor, sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir ömür diliyor, Mahalle ve köy muhtarlarının görev ve sorumlulukları ile haklarının da birbirlerini karşılaması gerektiğine ve muhtarlarımızın daha iyi beklentileri hak ettiğine yürekten inanıyor, tüm muhtarlarımıza selam ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-