eskort samsun

ÜNYENETHABER

Şehitlerimiz “Şehitler Bahçesi”nde Yaşatılıyor

Şehitlerimiz “Şehitler Bahçesi”nde Yaşatılıyor
24 Ekim 2019 - 18:15

Ordu’nun Ünye ilçesi Keş Mahallesinde ikamet eden Yahya Karaoğlan, bahçesine diktiği meyve ağaçlarıyla bu vatan için canını veren Şehitlerimizin adını yaşatıyor.

Karaoğlan; Şehitlerimizi, 200’e yakın meyve ağacının bulunduğu bahçesinde her ağaçta Şehitimizin fotoğraflarını ve bilgilerini koyarak yaşatıyor. Ayrıca evini de Şehit ailelerine tahsis eden Karaoğlan, Şehit ailelerinin istedikleri zaman gelip kalabileceklerini bir yer hazırladıklarını belirtti.

Ünye Çakırtepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü, öğretmenleri ve öğrencileri de bugün Keş Mahallesini ziyaret ederek Karaoğlan’ın yapmış olduğu Şehit Bahçesi’ni yerinde görüp inceleme fırsatı buldu.

Ziyarette oluşturduğu bahçe ile ilgili bilgi veren Yahya Karaoğlan: “Şehitlerimizin isimlerini köprülere, üst geçitlere koyuluyordu. Bir gün eşimle ne yapalım derken bir fikir aklımıza geldi ve meyve ağaçlarında Şehitlerimizin yaşaması için çalışmalara başladık. 2 yıldır bu çalışmayı yapıyoruz. Burada 2 dönüm bir fındık bahçemiz vardı. Fındık bahçelerini kestik ve 200’ün üzerinde meyve ağacımız var. Buraya da yaklaşık 120 tane Şehidimizin isimlerini koyduk. Hedefimiz Ordu ve Türkiye genelindeki 200 tane Şehidimizin isimlerini buraya koymaktır. İlerleyen zamanlarda burayı daha da geliştirmeyi planlıyorum.  Buradaki evimi de Şehit ailelerine tahsis ettik. Şehit aileleri buraya gelip istedikleri kadar ücretsiz bir şekilde kalabilirler.”dedi.

Bu bahçe sayesinde vatan bilincini öğrencilere kazandırdıklarını belirten Ünye Çakırtepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Tuncar Öztürk: “Biz Çakırtepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Yahya Bey’e çok teşekkür ediyoruz. Kendisi burada vatan, millet ve Şehitlik sevgisini çok güzel bir şekilde yansıtmış. Dünya’da bunun başka bir örneği yok ve bende bugün öğrencilerimi alarak bu bahçeyi gezme imkanı bulduk. Biz ve öğrencilerimiz çok memnun kaldılar. Şehitlerimizi yad ettik. Bu vatan hepimizin ve öğrencilerimize vatan bilincini burada kazandırma imkanı sağladık. Ben Yahya Bey’e çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Şehitler ile ilgili bu şekilde bir çalışma yapılmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirten Ünye Çakırtepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Nilay Çam: “Buraya Müdürümüz aracılığıyla geldim ve çok memnun kaldım. Şehitlerimizle ilgili bu şekilde bir çalışma yapılması beni çok onure etti ve çok mutlu oldum. Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.”dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-