eskort samsun

ÜNYENETHABER

Başkan Bodancı”Burnumuza Pis Kokular Geliyor”

Başkan Bodancı”Burnumuza Pis Kokular Geliyor”
27 Mayıs 2015 - 19:51

VİDEO HABER

Adsız

Ünye Mezbahanesinin Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırılması noktasında almış oldukları duyumlar sonucu basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi Ünye İlçe Başkanı Orhan BODANCI, Ordu’nun Büyükşehir olması ile birlikte Ünye’nin kaybının büyük olduğunu belirtti.

Ünye Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Orhan BODANCIOĞLU;

yunus_emre-21-214x300” Son zamanlarda Ünye Belediyesi bünyesinden burnumuza hoş olmayan kokular gelmeye başladı. Çok sağlam kaynaklardan öğrendiğimiz bilgiye göre, Ünye mezbahasının Ünye’den kaldırılma durumu var. Ünye mezbahası Orta Karadeniz’in ve Doğu Karadeniz bölgesinin en gelişmiş en modern en sağlıklı mezbahanelerden bir tanesi. Bu mezbahanenin yapımında emeği geçen bir önceki belediye başkanımız Ahmet Arpacıoğluna teşekkür ediyorum.             Bildiğiniz gibi kurban bayramında mahalle aralarında kesilen kurbanların çirkin görüntülerinden mezbahane sayesinde kurtulmuştuk. Ünye’deki vatandaşlarımızın çok büyük bir bölümü mezbahanede daha hijyenik şartlarda kurbanlarını kesebiliyorlardı. Orada düzgün bir şekilde kesilen kurbanlarını alıp dağıtımlarını yapabilecek şekilde hizmete sunuluyordu. Bu bölgenin en çok çalışan, en çok hizmet veren mezbahanesinden bir tanesiydi.                             Diyebilirim ki,  baktığımız zaman şuan da mevcut bulunan mezbahaneye ufak tefek yapılacak olan eklemelerle, düzenlemelerle bütün Ordu’ya yetebilecek kapasiteye sahip hale bile getirilebilir.

Ordu Büyükşehir olduktan sonra artık Ünye’nin içini yavaş yavaş boşaltmaya başladılar maalesef. Bunun bir örneği de mezbahanenin buradan kaldırılma düşüncesinin oluşudur. Biliyorsunuz Büyükşehir seçimlerinden önce Tekkiraz’da ”mezbahaneniz kalkmayacak, buradaki iş makineniz gitmeyecek, burası merkez olacak neredeyse ilçe düzeyinde çalışacak” diye Tekkiraz halkına bir söz verilmişti. Gördüğümüz kadarıyla Tekkiraz’da ki mezbahada kapatıldı. Dolayısıyla oradaki esnaflarımız hayvanlarını Ünye’ye getirmek zorunda kalıyorlar. 200 lira mezbahane parası veriyorlar. Bu sebepten dolayı da Tekkiraz da et fiyatlarında yükselme yaşandı Ünye mezbahası kalktığında da aynı şey Ünye’de olacaktır. Ünye de bulunan böyle modern bir mezbahanenin kaldırılması ve yerine Fatsa’ya bir mezbahane yapılması Ordu Büyükşehir Belediyesinin ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanının Ünye’ye bakışını göstermektedir.

Biz bu konunun takipçisi olacağız kesinlikle Ünye mezbahanesinin kaldırılmaması konusunda tavrımızı ortaya koyacağız.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

 

c7ea330f-6f70-429f-becf-69e4d6a101ee

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-