eskort samsun

ÜNYENETHABER

ŞİFA VEREN ELLERDEN, ŞİDDETE HAYIR

ŞİFA VEREN ELLERDEN, ŞİDDETE HAYIR
01 Haziran 2015 - 12:52

Doktor Cinayetlerini Protesto Ettiler

11350311_809134069194177_1786878495_n

Samsun’ da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Opr. Dr. Kamil FURTUN için 01.06.2015 tarihinde Ünye Devlet Hastanesi bahçesinde, Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Güray YILMAZ,  Ünye Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ali Arif ÖZSÖZ başta olmak üzere doktorların ve çalışanların katılımı ile basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklamasında, Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi ve Hastane Yöneticisi Opr. Dr. Güray YILMAZ, ”Şifa veren eller sizlerden kendilerini anlayan yürekler istiyor.” diyerek Şiddeti ve vahşeti reva gören canavarlar kadar, yaşanan şiddet olayları üzerinden hesap yapıp, insani duyguları istismar edenlere karşı da tüm halkı ve sağlık çalışanlarını dikkatli olmaya çağırdı.

Ardından Ünye Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ali Arif ÖZSÖZ, Hayatını kaybeden meslektaşı Op. Dr. Kamil Furtun’a Çenab-ı Hak’tan rahmet, kendisi de bir meslektaşı olan değerli eşi başta olmak üzere evladı ve tüm yakınlarına sabırlar dileyerek, tüm milletimizin ve sağlık camiasının başı sağ olsun dedi.

Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi  Opr. Dr.Güray YILMAZ ;

”Ülkemizin güçlü yarınlara daha sağlıklı bir toplum temelinde ulaşabilmesi adına, hekiminden,ebe, hemşiresine, eczacısından teknisyenine ve memuruna yaklaşık 700 bin kişilik çalışanıyla sizlerin sağlığı için emek veren büyük bir ailenin mensuplarıyız.

Sunduğumuz hizmetin hakkaniyeti, niteliği ve her şeyden önce sürdürülebilirliği için bu açıklamayı temsil ettiğimiz sağlık camiası adına medyamız aracılığıyla sizlerin takdirine sunuyoruz.

Son günlerde manidar bir şekilde gündem oluşturan ve maalesef değerli meslektaşımız Op. Dr. Kamil Furtun’un görevi başında vahşice katledilmesiyle farklı bir boyut kazanan saldırılardan, “Sağlık ve Şiddet” kelimelerinin sıkça  yan yana anılıyor olmasından evlatlarınız olarak derin bir endişe ve üzüntü duymaktayız.

Bizlere güvendiniz, okuttunuz, büyüttünüz ve sağlığınızı emanet ettiniz. Bizler de bu emanete en iyi şekilde sahip Numan KurtulmuÅŸçıkabilmek, sizlerin güvenini ve emeğini boşa çıkarmamak adına gece gündüz demeden çalışıyor,  ter döküyoruz. Sizlere geçmiş yıllarla mukayese edilemeyecek nitelikte, gelişen tıp teknolojilerinin en iyi ürünleriyle donatılmış sağlık tesislerimizde hizmet vermekteyiz.

Ülkemizi sağlık alanında çağ atlatan ve dünyada zirve yarışına taşıyan bu büyük başarı, sizlerin desteği olmadan hizmet sunumunda tek başına yeterli olamayacaktır.

Şifa sunan ellerin sahipleri, hergün yastığa başını koyarken sağlığınız için aldığı kararları şöyle bir gözden geçirip, vicdanını rahatlatmadan gözlerini kapatamıyor, bundan emin olunuz. Ne var ki, üst üste yaşanan olaylar sizlerin evlatları olan sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu neredeyse tükenme noktasına getirmiş durumdadır.

Biz sizlerin sayesinde varız, sizlerin duaları ve desteğiyle ayaktayız. Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz. Unutmayalım ki, insan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumun sadece yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilmesi beklenemez. Bu nedenledir ki;

   yunus_emre-21-214x300Şifa veren eller sizlerden kendilerini anlayan yürekler istiyor

Şiddeti ve vahşeti reva gören canavarlar kadar, yaşanan şiddet olayları üzerinden hesap yapıp, insani duyguları istismar edenlere karşı da tüm halkımızı ve sağlık çalışanlarımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ünye Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ali Arif ÖZSÖZ;

”Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesinde Göğüs Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapmakta olan meslektaşımız Op. Dr. Kamil Furtun’u menfur bir saldırı sonucu kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. İnsanımızın sağlığı için canla, başla ve aşkla görev yapan sağlık çalışanlarımıza yönelik her kimden ve nasıl geldiğini ayırt etmeksizin lanetliyoruz. İnsan hayatına kast edilerek bu korkunç olay bizleri ve sağlık camiamızı derinden sarsmıştır. Sağlık Bakanlığınca şiddetin sağlık kurumlarında asgarice indirilmesi için son zamanlarda önemli hukuk), idari ve yapısal tedbirler hayata geçirildi. Her şeyden önce “Şifa Veren Ele Vefa” dedik ve unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi yeniden hatırlatarak, sağlık çalışanlarımızdan küçük bir teşekkürün esirgenmemesini istedik. Bununla birlikte şiddet dilinin ne medeniyetimiz ne de ahlaki değerlerimizi asla bağdaşmayacağına vurgu yaptık Sevginin, merhametin ve hoşgörünün sembolü olarak bir sahada böylesi kahreden olayların bir daha yaşanmamasını yürekten temenni ediyoruz. Hayatını kaybeden meslektaşımız Op. Dr. Kamil Furtun’a Çenab-ı Hakk’tan rahmet, kendisi de bir meslektaşımız olan değerli eşleri başta olmak üzere evladı ve tüm yakınlarına sabırlar diliyorum.” diyerek tüm milletimizin ve sağlık camiasının başı sağ olsun dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-