eskort samsun

ÜNYENETHABER

Meclis Toplantısı Yapıldı

Meclis Toplantısı Yapıldı
02 Haziran 2015 - 18:34

VİDEO HABER

11391171_1661368844084567_6027736378330057558_n

 

02.06.2015 tarihinde, Ünye Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda, Ünye Belediye Başkanı Ahmet ÇAMYAR Başkanlığında Haziran ayı olağan Meclis Toplantısı gerçekleşti.

Meclis toplantısında 8 gündem ve 2 gündem dışı madde görüşüldü. Gündem maddelerinden 4 tanesi imarla ilgili olmakla beraber bu maddeler görüşülerek imar komisyonuna havale edildi. Ayrıca Haziran ayı Meclis Toplantısına Ünye Kent Konseyi de katılarak toplantıyı izlediler.

Toplantı Ünye Belediye Başkanı Ahmet ÇAMYAR’ın açılış konuşması ile başlarken ardından maddeler görüşülerek üyelerin onayına sunuldu. Toplantı sonuna yaklaşılırken gündem dışı sorunlarda soru cevap şeklinde konuşuldu.

02.06.2015 tarihinde gerçekleşen Haziran ayı Meclis Toplantısı gündeminde, sırası ile şu konular konuşuldu ve oylamaya sunuldu.

1) İlçemiz Eskikızılcakese Mahallesi 15 S III, 15 S IV uygulama imar planı paftalarına
isabet eden 174 ada 4 numaralı parselin bulunduğu alanda imar planı değişikliği talebi
2) Emsal Hükümlerinin uygulanmasına yönelik imar planı notlarının 3.3 maddesinin bazı
maddelerinde değişiklik yapılması talebi
3) Bayramca Mahallesi özel kişi mülkiyetinde bulunan, imar planında kısmen ilkokul, imar
yolu ve konut alanı kullanımlı alanda 18 L IV imar planı paftasına isabet eden 1137 ada
140 nolu parseldeki taşınmazın Belediyemizce satın alınması talebi
4) İlçemiz Kaledere Mahallesi 19 L III uygulama imar planı paftasına isabet eden 48 ada 10
numaralı parselin bulunduğu alanda imar planı değişikliği talebi
5) 02/09/2014 tarih ve 230 sayılı Meclis Kararına ilaveten, 2464 Sayılı Belediye Gelirler
Kanununun 15.maddesinde yer alan İlan ve Reklam amacıyla dağıtılan broşür, katalog,
duvar ve cep takvimleri, biblolar vb. nin her biri için yeniden fiyat tarifesinin belirlenmesi
talebi,
6) 2464 sayılı Belediye Gelirler Kanunun 86. Maddesi gereğince ilçemiz muhtelif
konumuna istinaden isimleri belirlenen mahalle, cadde ve sokakların yol harcamalarına
katılım payı tahakkuk yapılması talebi
7) 6360 sayılı kanun ile Tüzel Kişiliği sona eren Hızarbaşıgünlük Köyü demirbaşına kayıtlı
7,65 mm çapındaki 7094154 seri numaralı Kırıkkale marka tabancanın bedelsiz ve şartsız
olarak Emniyet Genel Müdürlüğüne devredilmesi talebi,
8) Çöp toplama hizmetlerinin araçlarla beraber yapılması ve çöp konteynerlerinin yer altına
alınması için ihaleye çıkılacağından Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne 4.000.000TL. ek bütçe
talebi
9) Bir sonraki meclis oturumunun tarih, yer ve saatinin belirlenmesi talebi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet ÇAMYAR;

”Bu sabah hemşehrimiz Numan Kurtulmuş ile Ordu hakkında önemli 5 projenin sunumunu gerçekleştirdik. 2023 Ordu ve Ünye’sine baktığımızda bu projelerden bir tanesi hızlı tren projesidir. Bu hızlı tren Başbakanımız tarafından da Samsun’dan başlayarak, Bolaman’a kadar geleceği ifade edilmişti. Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş yineleyerek bu çalışmanın önümüzdeki yıllarda Sarp sınır kapısına kadar ulaşacağını belirtti.

Diğer konu ise İç Anadolu’dan Başlamak suretiyle 7 bölgeyi Ordu’ya bağlayacak olan ve yük taşımacılığında kullanılacak olan tren projesi. Yaylaları bir birine bağlayacak olan teleferik projesi ve biz yakından ilgilendiren konteyner liman projesidir ki yurt dışından gelecek olan ve en az 3 bin kişiye istihdam sağlanması planlanan büyük bir liman projesidir. Aynı şekilde yat limanı ve Ordu içerisinde de hafif raylı metro projesi ile hava limanına bağlanmış olacak. İnşallah bu projelerin yakın zaman dilimi içerisinde gerçekleştiğini göreceğiz.” dedi.

Ünye Dernekleri Federasyonunun İstanbul’da düzenlediği pikniğe katıldığını belirten Ünye Belediye Başkanı Çamyar, ”Ünye Belediyesinin geçtiğimiz günlerde başlattığı beton yol çalışması ile ilgili bilgiler verdi. El ilanı ve broşür dağıtım ücretlerinde revizyona gidildi, gündem de görüşülen reklam amaçlı dağıtılan ilan, broşür, duvar ve cep takvimleri fiyatlarının belirlenmesi konusu görüşülerek komisyona havale edildi.” dedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ünye Belediye Başkanı Ahmet ÇAMYAR, Bunlarla ilgili daha önce 25 kuruş gibi bir fiyat belirlediklerini. Ancak esnaflarımızdan gelen talepler doğrultusunda bunu tekrar değerlendirerek ücretlendirmeyi ebatlarına göre gruplandırarak fiyat belirlenmesi çalışmasını, tarife komisyonumuz tarafından  Numan KurtulmuÅŸdeğerlendirilmesini istediklerini söyledi.

Gündemde görüşülen bir diğer madde de ise Tüzel Kişiliği sona eren Hızarbaşı Günlük Köyü demirbaşına kayıtlı 7,65 mm çapında Kırıkkale marka tabancanın Emniyet Genel Müdürlüğü’ne devredilmesi konusu görüşülerek, Emniyet Genel Müdürlüğüne devredilmesi kabul edildi.

Gündemde görüşülen bir diğer madde de ise;  Çöp Toplama hizmetlerinin araçlarla beraber yapılması ve yer altına alınması için ihaleye çıkılacağından Temizlik İşleri Müdürlüğüne 4 Milyon TL ek bütçe talebi görüşülerek plan bütçe komisyonuna havale edilmesi kararı alındı.

Ardından Ünye Belediye Başkanı Ahmet ÇAMYAR konu hakkında açıklamalarda bulundu.

”Çöp konteynerlarının toprağın altına alınması ile ilgili çalışmamızda sona geldik. Bununla ilgili meclisimizden ek bütçe talep ediyoruz. Çünkü 2016 yılı içerisinde bu çalışmaya başlayacaktık. Ama 2015 yılında da yapabiliriz noktasına geldiğimiz için meclisimizden ek bütçe talep ediyoruz. 5 Haziran Dünya Çevre günü programımız Ünye Çimento Fabrikasında yapılacak olan brifing ile başlayacak. Ayrıca Ünye Çimento’nun Denizbükü Mahallesindeki malzeme yerinin yeniden planlanması bitti. Ünye Çimento tarafından, oranın tamamen ağaçlandırılması ve turizme yunus_emre-21-214x300kazandırılması ile ilgili ciddi bir proje hazırladılar. Kentsel Dönüşümle ilgili Sanayi sitesinin bulunduğu alan, Bakanlar Kurulunun gündemine düştü ve imzalandı. Diğer alanlar için ise Bakanlar Kurulu gerekmiyor.” dedi.

Strateji Geliştirme Müdürüne DOKA İçin Yetki Verildi Gündem dışı maddelerde ise DOKA’nın proje teklif çağrısı konusunda Ünye Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Sibel Cerrahoğlu’na yetki verilmesi konusu görüşülerek kabul edildi.

Konuyla hakkında sunum gerçekleştiren Ünye Belediyesi Strateji Geliştirme Birim Müdürü Sibel Cerrahoğlu;       ”Projemiz kapsamında öncelikle tarihi binaların dış cephe görsellerinden faydalanarak, orta çarşıda bulunan 30 tane binamızın dış cephesini tarihi bir görünüme kazandırmayı amaçlıyoruz. Bununla ilgili tarihi binalarımızın dış görünümüne yönelik çalışmalarda bulunduk. Projemizin isminde de geçtiği gibi orta çarşının farklı bir fonksiyonu var. Orta Çarşı 4 arastanın birleştiği noktada ve bu arastalardan en önemlisi yani orta çarşının asıl bulunduğu kısımda çapulacılar arastası var. Dolayısıyla projemizde özellikle ayakkabı imal eden kişiler üzerine hikayemizi geliştirdik. Projemiz ilerde de sadece orta çarşı değil diğer arastalarda yapılacak çalışmalarla ilgilide bir ön çalışma olmuş olacak. Sadece orta çarşıda ki binaların dış cephe giydirimini yapmıyoruz aynı zamanda bütün bu arastaları birleştiren bir zemin çalışması da yapıyoruz. Manifaturacılar, Çarıkçılar, Bakırcılar ve Çapulacılar arastaları ile orta çarşı birleştirilmiş olacak. Genel amacımız, Ordu ili ve Ünye ilçemize gelen yerli ve yabancı turistlerin sayısını arttırmak.” dedi.

Toplantıda sona yaklaşılırken, Kent Konseyi adına konuşma yapan Kent Konseyi Başkan Vekili Ayşe Yalın ise şunları kaydetti;

”Ünye Belediye Başkanımız sizinle beraber olma arzumuza onay verdi ve bugün buradayız. O yüzden kendilerine teşekkür ediyoruz. Kent Konseyi yani bizler, kentin daha çağdaş, Uygur ve katılımcı hemşehriler olması için meclisle, belediyeyle kentle arasında bir köprü vazifesindeyiz. Tabi sizin yaptığınız gibi büyük işler yapmıyoruz ama gerçekten küçük gibi görünen ama şehrin daha kentli yaşanması için küçük halkaları beraber tartışıyoruz, değerlendiriyoruz ve başkanımıza iletiyoruz. Bazı konularda da meclisinde değerlendirmesini istiyoruz.

Şuan için çok önemli olan birkaç konu var. Bunlardan bir tanesi çevre temizliği, çevrenin kirliliğiyle ilgili. Gayet güzel bir proje var ve umarım yolunda gider ve hepimiz çok mutlu oluruz.

Diğer bir konu ise filtreler. Bildiğiniz gibi kışın soluk alamayacağımız bir şehirde yaşıyoruz. Bunda meclis kararı lazım.

Bir başka konumuz da şehir içinde ki ahırlar. Bu ahırlardan bazıları şehir içinde ve bazı kişileri aşırı derecede rahatsız ediyor. Yine bunlarla ilgili meclisin bir değerlendirme yapmasını arzu ediyoruz. Biz, gerçekten sizlere yardımcı olmak amacıyla çalışıyoruz.’ şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ve bir sonraki Meclis Toplantısının 07.07.2015 tarihinde, Ünye Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda, Saat 14:00’da gerçekleştirilmesi  kararı alındı.

VİDEO HABERİ HAZIRLANIYOR

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-